IPV

harjoituspelien avaus ipvreds-hp 28.1. klo 17 | vapaa pääsy | aviasport areena

IPV SOLMI VIISI JATKOSOPIMUSTA


Miesten Superpesiksessä sijalle yhdeksän sijoittunut Imatran Pallo-Veikot on solminut jatkosopimukset viiden pelaajan kanssa. Ensi kauden kattavan sopimuksen ovat solmineet Miikka Matikka, Juuso Lattu ja Tommi Päivinen. Kaksivuotiseen jatkoon nimensä rustasivat Nino Muuruvirta ja Konsta Kurikka.

Miikka Matikka, 30, palasi päättyneelle kaudelle kasvattajaseuraansa Imatralle yli kymmenen vuoden kierroksen jälkeen. IPV:n kapteenina toiminut Matikka saalisti 32 ottelussa lyötyjen sarakkeeseen lukeman 5+6=11 ja toi 43 juoksua. Lisäksi ykköskärjen päävaihtaja keräsi runkosarjassa kärkilyönneissä uransa parhaan noteerauksen, 174 (kärkilyöntiprosentti 61,92 %). Määrä oikeuttaa koko sarjan kärkilyöntitilastossa sijalle 11.

– Miikka on yksi meidän johtavista pelaajista. Oma kasvatti, jolla on iso rooli niin ulkona kuin sisällä. Hän kantaa nuoressa joukkueessa paljon vastuuta niin kopissa kuin harjoituskaudella esimerkin kautta, IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kommentoi.

Juuso Lattu, 22, on myös IPV:n oma kasvatti, joka on kuulunut punaisten vakioryhmään useiden vuosien ajan nuoresta iästään huolimatta. Hän teki menneenä kesänä tulokaskaudellaan vakuuttavan läpimurron Superpesikseen. Lyötyjen tilastoon hän nappasi merkinnän 2+5, etenijätilastoon 49 tuotua juoksua (koko sarjassa sijoitus 9) ja kärkilyöntitilastoon merkinnän 171 (koko sarjassa sijoitus 13).

– Lattu pelasi todella hyvän kauden vaikean ykkösvaihdon purkajana ja vahvana etenijänä. Hänessä on myös aimo annos IPV-geeniä, velikultaa, ja sitä kautta hän on äärimmäisen pidetty pelaaja fanien keskuudessa. Lattu on tärkeä palanen meidän tulevaisuutta, Valkeapää kertoo.

Tommi Päivinen, 25, saapui Imatralle juuri kauden kynnyksellä lainapelaajana Joensuun Mailasta. Päivinen on pelannut Imatralla myös vuosina 2014-2015. Päättyneellä kaudella hän löi 1+24=25 juoksua, toi 12 juoksua ja keräsi 85 kärkilyöntiä.

– Tommi on todella varma superpesistason ulkopelaaja ja yksi tärkeimmistä palasista meidän ulkopelin rakentamisessa. Potentiaalia mailassa on vielä parempaan ja odotamme, että hän tulee ottamaan kotiutuksista ensi kaudella isomman vastuun.

Nino Muuruvirta, 20, pelasi tuloskaudellaan Superpesiksessä 30 ottelua pääasiassa etenijäjokerina, mutta sai myös ulkopelivastuuta kopparina. IPV:n kasvatti löi 0+6=6 juoksua, toi 13 juoksua ja löi 44 kärkilyöntiä.

– Oma kasvatti, joka kehittyy koko ajan. Luotettava koppari ja sisällä hyvä kyntämään kärjessä. Tästä hyvä harjoituskausi alle, niin hän menee ensi kesänä paljon eteenpäin.

Konsta Kurikka, 16, debytoi Superpesiksessä kolmen ottelun verran saalistaen tilastoihin 2 tuotua juoksua ja 5 kärkilyöntiä. Nuorukainen on pelannut tänä kesänä pääasiassa Miesten suomensarjaa Juvalla ja Poikien superpesis Kiteellä.

– Tätä huimapäätä on tavoitellut moni muukin seura ja on hienoa, että Konsta jäi meille kahdeksi vuodeksi. Ilman muuta tulevaisuuden pelimies ja todella kovapäinen kaveri. Hänellä on mahdollisuus kasvaa huikeaksi pelaajaksi.

IPV:llä on kasassa tällä hetkellä 10 sopimusta ensi kaudelle.

Jussi Hurskainen 2018
Ville Lantiainen 2018
Mikko Kosonen 2018
Jarkko Matikka 2018
Joona Sikiö 2018
Juuso Lattu 2018
Nino Muuruvirta 2019
Konsta Kurikka 2019
Miikka Matikka 2018
Tommi Päivinen 2018

Urheilutoimenjohtaja Valkeapään mukaan muilta osin keskustelut viime kaudella punaisissa pelanneiden kanssa ovat kesken.

– Ensisijaisesti metsästämme meille lyöntivoimaa. Muiden viime kaudella meillä pelanneiden kanssa keskustelut ovat käynnissä ja lyöntivoiman lisäksi ulkopuolelta tutkaillaan etenemisvoimaa lisää.

– Pelinjohdon ja valmennuksen rakentaminen on myös menossa, mutta paketti ei ole vielä valmis. Halusimme edetä niin, että ensin rakennetaan perusrunko valmiiksi ja sen jälkeen lyödään valmennus kuntoon. Nyt kun runko on saatu vahvaksi, niin pääpaino on siirtynyt sille puolelle, Valkeapää kertoo.

#IPV #Redsit #MiunSeura #Pesis #Superpesis