Ajankohtaista


Piste mukaan Alajärveltä


Torstaina IPV:llä oli luvassa viikon toinen ottelu, kun se matkusti Kitron pesäpallostadionille Alajärven Ankkureiden vieraaksi. Tiukan taiston jälkeen Ankkurit oli vahvempi lukemin 2-1 (2-1, 1-6, 3-1).

Ottelun alku oli IPV:ltä todella vaisu. IPV aloitti ottelun sisävuorolla, mutta peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. Ensimmäisessä sisävuorossa IPV ei onnistunut saamaan miestä ykköspesää pidemmälle.

Alajärvi sai omassa sisävuorossaan tilannetta, mutta IPV:n ulkokenttä pysyi riittävän tiiviinä, eikä Alajärvi onnistunut juoksuhanoja aukaisemaan.

Toisessa vuoroparissa IPV onnistui rakentamaan kärjestä palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli itseoikeutetusti lyöjätykki Jere Dahlström. Ensimmäisellä keskipomppu ruutuun, jolla Lantiainen toi kotipesään ottelun avausjuoksun. IPV sai vielä tilanteen jatkumaan yhdestä palosta huolimatta, mutta seuraavat kotiutukset eivät onnistuneet, eikä Redsit lisäjuoksuihin pystynyt.

Alajärvi onnistuu niin ikään tasoittavalla vuorolla. Ankkureiden kakkoskärki täytti kenttäpesät yhdellä palolla, ja ajolähtöä purkamaan asteli Sami Mikkolanaho. Viimeisellä lyönnillä Mikkolanaho tälläsi kakkossaumaan, jolla Manu Haukkala toi ottelun tasoitusjuoksun.

Kolmannessa vuorossa IPV onnistui jälleen rakentamaan kärjestä palottoman ajolähdön, mutta tällä kertaa kotiutukset jäivät heikoiksi, eikä IPV onnistunut juoksujen tekemisessä.

Tasoittavalla vuorolla Ankkurit rakensivat yhdellä palolla takapesät täyteen Aki Oravan, Antti Pukkisen sekä Valtteri Kleemolan toimesta. Takatilanteessa Kleemola täräytti pallon väliin, ja Orava toi Ankkureiden 2-1-juoksun.

IPV:n takaa-ajo neljännen aloittavalla jää vaisuksi, kun kärjestä tulee melko nopeaan tahtiin kaksi paloa. Redsit saivat vielä kahdella palolla Dahlströmille kotiutustilanteen, mutta tällä kertaa lyönti jäi Ankkureiden etukenttään ja avausjakson voitto meni Ankkureille.

Toiselle jaksolle IPV tuli vahvasti. Alajärvi aloitti sisältä, mutta IPV sai tehtyä nopeat kolme paloa, ja Ankkureiden sisävuoro jäi lyhyeksi.

Omassa sisävuorossaan IPV puolestaan onnistui. Kärjestä paloton ajolähtö, ja Dahlström purkamaan tilannetta. “Dalla” pisti ensimmäisellä painetta linjaan, ja Lantiainen toi kotipesään 0-1-juoksun.

IPV:n ulkopeli toimi jälleen toisessa vuoroparissa, ja Ankkureiden sisävuoro jäi tälläkin kertaa heikoksi.

Toisessa sisävuorossa IPV puolestaan lisäsi höyryä. Ville Liukku pääsi kolmostilanteessa yllättämään Alajärven kolmoskopparin Viljo Sillanpään, ja löi kopparin yli pallon maisemiin. Liukku kiersi kunniaa, ja samalla Sikiö toi kotipesään juoksun. Taululla tilanne 0-3.

Yhdellä palolla syntyi vielä ajolähtö, josta Dahlström kotiutti Jussi Hurskaisen ja tilanteeksi 0-4.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit sai sisäpelinsä pyörimään paremmin kuin kahdessa edellisessä, ja tällä kertaa kotiutuspaikkoja syntyi. IPV kesti kuitenkin Ankkureiden paineen, eikä Alajärvi onnistunut juoksuja lyömään.

Neljännen aloittavalla IPV lisäsi jälleen johtoa, kun ensin Ville Lantiainen löi kunnarin tyhjään kenttään, ja heti perään Päivinen kotiutti Lantiaisen. Tilanne 0-6.

Alajärvi rakensi viimeisessä sisävuorossaan vielä yhden palon ajolähdön, josta Sami Mikkolanaho onnistui kotiuttamaan Manu Haukkalan ja Alajärven 1-6-kavennus oli tosiasia. Enempään Ankkurit ei kuitenkaan pystynyt, ja voittajaa lähdettiin etsimään supervuoroparista.

IPV rakensi kahdella palolla ajolähdön, josta Liukku pudotti täydellisen kierteisen ykkösrajanäpin, joka riitti kotiuttamaan Tommi Päivisen. IPV lähti 0-1-tilanteessa puolustamaan johtoaan ulos.

Ankkurit ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan nousi vielä tasoihin Mikael Penninkankaan kunnarilla. Hieman tuon jälkeen Kleemola löi Penninkankaan ja Oravan kotiin, ja Ankkurit kuittasivat supervuoroparin voiton lukemin 3-1.


Palkitut

IPV 1 : Ville Lantiainen
IPV 2 : Miikka Matikka

Santeri Tynkkynen santtyu@gmail.com