Ajankohtaista


Kiitos vuodesta 2018


Vuoden vaihtuessa on aika yhteenvedon ja luoda katsaus myös tulevaan.

Vuosi 2018 piti sisällään paljon tapahtumia ja myös uusia aluevaltauksia.

Superpesiksessä joukkue piti sarjapaikkansa ja jäi hieman tavoitteestaan päästä pudotuspeleihin. Loppusijoitus (9) oli silti ennakko-odotuksiin nähden siinä haarukassa, jota moni odotti.

Kesän kohokohtiin kuului Fuengirolan perinteeksi hiljalleen muodostuva kauden avaustapahtuma. Pelillisesti Vimpeli oli paljon edellä, mutta niin naisten (Pesä Ysit ja Lapua) kuin miesten ottelut keräsivät erinomaiset yleisömäärät ja toivat lajille arvokasta näkyvyyttä muuten hiljaisempaan huhtikuuhun. Yleisöä viikonloppuna oli yhteensä yli 5000.

Heinäkuun Lunta tupaan-tapahtuma Ukonniemessä veti lehtereille noin 2500 katsojaa ja se oli kesän selvästi surkein sää huomioituna hieno määrä. Taloudellisesti tapahtuma selvisi kuiville erityisesti hyvän ennakkomyynnin ansiosta, mutta täysin taloudellisia tavoitteita ei saavutettu. Urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapäätä lainaten se oli ”noin kymppitonnin sää”. Tapahtuma jää historiankirjoihin myös siitä syystä, että hiihdon supertähti Petter Northug kilpaili tuolloin viimeisen kerran Suomessa ennen uransa lopettamispäätöstä. Kia Skirace koostejuttu löytyy täältä.

IPV:ssä ensimmäistä kauttaan pelannut Jere Dahlström saavutti kesän aikana rajapyykkejä. Hän löi ensimmäistä kertaa urallaan yli 100 juoksua ja kesän kruununa oli nousu kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkeen 18.7.2018 kotiottelussa Koskenkorvaa vastaan. Hän ohitti jo uransa lopettaneen Sami Joukaisen. Juhlahetket löytyvät IPV:n Youtube-kanavalta.

Yleisökeskiarvo koko kesänä nousi yli 200 katsojalla edelliskauteen verrattuna. IPV:n Superpesiksen kotiotteluissa paikalla oli kesän aikana keskimäärin 1378 katsojaa.

Ilman mitaleja kautta ei pelattu, vaan C-pojat voittivat SM-kultaa Seinäjoella. Saavutus on arvokas myös historiallisesti. Edellinen mitali C-pojilla oli vuodelta 1995 ja kaikki ikäluokat huomioiden edellinen SM-mitali vuodelta 1998 (A-poikien pronssi).

Junioripuolella toinen merkittävä asia oli kesällä järjestetyn pesiskerhon historiallisen vahva suosio. Imatralla sekä Ruokolahdella järjestetyissä kerhoissa oli mukana noin 350 lasta (2008-2013 syntyneitä). Suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja kerhoja jatketaan myös kesällä 2019.

Uutena aluevaltauksena IPV:n toimintaan tuli mukaan e-urheilu. Perustimme yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa joukkueen nimeltä Trailblazers, jonka operatiivinen toiminta sekä hallinto ovat IPV:n vastuulla. Kilpajoukkueemme saavutti Overwatchissa SM-hopean sekä voitti Grail Quest-turnauksen Turussa syksyllä. Loppuvuodesta järjestimme yrityksille ja yhteisöille suunnatun infotilaisuuden ja kauppakeskustapahtuman lisätäksemme tietoutta rajusti kasvavan urheilumuodon ympärillä.

Mikään edellä mainittu ei olisi mahdollista ilman Teitä!

Kiitos kannattajat!
Kiitos yhteistyökumppanit!
Kiitos pelaajat, valmentajat ja taustat!
Kiitos talkoolaiset!

Ja kiitos kaikille muillekin, jotka olivat eri rooleissa mukana mahdollistamassa hienoa ja tapahtumarikasta vuotta 2018!

Vuosi 2019

Uusi tarina on alkanut syksyllä niin edustusjoukkueen, junioreiden kuin e-urheilun osalta. Tulossa on mm. seuraavia tapahtumia ja projekteja:

- IPV:n yhteistyössä Saarikoski Travelsin kanssa järjestämä kauden avaus Fuengirolassa (pelaamassa miehissä Joensuu sekä Seinäjoki ja naisissa Rauma sekä Tampere)

- IPV:n järjestämä ottelu kesäkuussa Tallinnassa, jossa vastaan asettuu Hyvinkään Tahko

- Pesiskerho Imatralla ja Ruokolahdella jatkuu kesällä 2019

- E-urheilun ruohonjuuritason työ maakunnassa alkaa mm. pesiskerhojen ja erillisten projektien kautta. Trailblazersin tavoitteena on levittää lajin sanomaa sekä tarjota mahdollisuus harrastamiselle.

- Superpesisjoukkue on vahvistunut Sami Partasen, Teemu Nurmion ja Konsta Hyötyläisen myötä. Se tarjoaa kesälle 2019 mielenkiintoiset lähtökohdat.

Kiitos paljon kaikille ja tervetuloa mukaan yhteiselle matkalle vuoteen 2019!

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi