Superpesis


Piste tuliaisiksi sarjakärjeltä


IPV lähti haastamaan kymmenen voiton putkessa seilannutta Kouvolaa ennakkoluulottamasti ja sai palkinnoksi pisteen toisen jakson voitolla. Ottelutulos kirjattiin 2-1 (5-4, 4-6, 1-0).

Ensimmäisen aloittavalla IPV rakensi suoraan kärjestä palottoman ajolähdön Jere Dahlströmille, mutta nopea hyökkäys ei onnistunut ja lyöntivuoron päätteeksi taululla oli kaksi paloa. Häntäpäästä IPV sai vielä tilanteen, ja 17-vuotias Konsta Kurikka painoi pallon merkistä väliin ja kotiin ehti Joona Sikiö.

Tasoittavalla Kopla rakensi nopeasti tilanteen. Juha Korhosen hyökkäyksen IPV vielä kestää, mutta Matti Latvala kotiuttaa Sasu Toikan ja peli on tasan 1-1. Kaiken kaikkiaan ensimmäisellä sisävuorolla KPL pääsee yrittämään miestä kotiin viisi kertaa, mutta punaisten takatilannepelaaminen kesti painostuksen hyvin.

Toinen jakso alkoi samalla hengellä. Jere Dahlström kotiutti Juuso Latun ja tilanteeksi vierasjohdon 1-2. Tälläkin kertaa Kouvola sai kovan painostuksen päälle tasoittavallaan ja nyt syntyi myös tulosta. Korhonen onnistui tasoituksessa, Juho Hacklinille kirjattiin kaksi erikoisesti kolmospuolelta läpi menneellä pallolla ja lukemat 5-2 löi Teemu Nurmio.

Kolmannessa vuoroparissa Dahlström painoi illan toisen kotiutuksensa. Nyt kotiin kirmasi kokoonpanoon palannut Nino Muuruvirta. 5-4 kavennuksesta taas vastasi Ville Liukku kotiuttaessaan Tommi Päivisen. Ulkopeli kruunasin hyvän vuoroparin, sillä Kopla jäi nollille.

IPV lähti neljännen aloittavalle yhden juoksun takaa-ajotilanteesta ja pystyi rakentamaan Juuso Latun hyvän vaihtolyöntipelaamisen ansiosta ajolähdön, mutta vuorollaan Dahlström, Liukku ja Jussi Hurskainen epäonnistuivat tilanteen purkamisessa. Näin ensimmäinen jaossa ollut piste jäi kotijoukkueelle.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue pääsi hyökkäämään ensin ja sai toivomansa alun. Korhonen löi illan toisensa ja perään Valtteri Luoma sivalsi lukemiksi 2-0. IPV ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan häntäpäästä rakennettua ajoa tuli purkamaan Dahlström. Ensin kotiin Ville Lantiainen ja seuraavaksi Kurikka. Peli tasan 2-2 ja Dallalle neljä lyötyä juoksua Kouvolassa täyteen.

Koplan toinen sisävuoro ottelussa oli lyhyt. IPV pystyi tukehduttamaan pelin viimeistään kakkoselle. Tasoittavalla imatralaiset jatkoivat positiivista sisäpelipäivää. Ensin Ville Liukku löi kolmosjatkeelta pallon nurmikolle ja kotiin Jarkko Matikka sekä Päivinen. Seuraavaksi lyöntipaikalle astui Dahlström, joka löi kotiin Liukun sekä Hurskaisen. Lukemat olivat tässä kohtaa lupaavasti 2-6.

Kolmannen aloittavalla Koplan vaikeudet sisäpelissä jatkuivat. Pari kotiutusyritystä avainmiehille tuli, mutta IPV kesti takatilanteen ja napsi pesäväleiltä tarvittavat palot pois. Toisaalta oma sisävuoro oli yksi pelin lyhyimmistä, vaikka Dahlströmille yksi kotiutustilanne syntyikin. Lyöjäjokerin juoksusaldo pysyi tässä kohtaa kuitenkin kuudessa.

Neljännen aloittavalla Koplan piti saada neljä juoksua voittaakseen, mutta tulostaululle näpyteltiin vain kaksi tikkiä ja näin IPV sai ryöstettyä sarjakärjeltä pisteen.

Supervuorossa IPV:n sisäpeli ei pyörinyt ja Matti Latvala pääsi KPL:n tasoittavalla iskemään voittojuoksun.

Piste oli vedonlyöntikertoimiin nähden yllätystulos kaikille muille paitsi joukkueelle. Todella kovavireinen Kouvola joutui IPV:n sisäpeliosaamisen kanssa tiukoille, josta parhaimpana osoituksena Dahlströmin kuusi yksittäin lyötyä pinnaa.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Juoksukooste (Youtube)

Palkitut:

IPV 1 : Jere Dahlström
IPV 2 : Joona Sikiö

IPV:n seuraava ottelu on edessä tulevana lauantaina Ukonniemessä, kun vieraaksi saapuu Seinäjoen JymyJussit. Ottelu alkaa klo 16.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi