Superpesis


Voittoputki jatkui Kankaanpäässä


Viime viikolla kahdella voitolla kurssinsa oikaissut IPV jatkoi vahvana Kankaanpäässä hakemalla tiistaina kolme pistettä jaksoin 0-2 (3-5, 3-5).

Avausjakso oli show, jonka päähenkilöinä toimivat Jere Dahlström sekä pari Matikkaa. Dahlström löi kolme juoksua, Jarkko Matikka toi kolme ja Miikka Matikka yhden. Lisäksi Jarkko Matikka painoi pallon toisen aloittavalla kakkosrajasta läpi ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään.

Dahlström löi ensimmäisen aloittavalla 0-1, J.Matikka toisen aloittavalla kunnarillaan 0-2 ja sen jälkeen Dahlström vielä pari päälle. 0-4 johdossa IPV pystyi pelaamaan varsin vapautuneesti, mikä näkyi ulkopelaamisen selvänä parantumisena esimerkiksi viime viikon Oulu-otteluun verrattuna. Hyvät alut olivat muutenkin yksi pelin käännekohdista.

- Molemmille jaksoille saatiin hyvät alut. Jere löi hyvin tänään, Liukku syötti hyvin ja homma oli aika lailla siinä. Hallinnan tunne oli meillä koko ajan. Tärkeät kolme pistettä, kiteytti tyytyväinen pelinjohtaja Petri Tuuva.

Myöskään toisella jaksolla Kankaanpää ei päässyt peliin kiinni, vaan Dahlström tykitti ensimmäisen tasoittavalla kahdella lyönnillä 0-3 lukemat taululle ja IPV pystyi sen jälkeen pelaamaan hyvällä itseluottamuksella Kankaanpäältä aseet pois. Oikeastaan missään vaiheessa ottelua kotijoukkue ei päässyt kuskaamaan peliä haluamaansa suuntaan.

- Ihan hyvin meni. Tietenkin vähän onnenkantamoisellakin tuli juoksuja minulle, mutta joukkueen peli oli erittäin hyvää. Nyt oli oikea asenne. Haluttiin kolme pistettä ja otettiin ne, IPV:n ykköspalkittu Dahlström tuumaili pelin jälkeen.

IPV:n ottelun toisen ja superpesisuransa ensimmäisen kunnarin löi kolmannen tasoittavalla Mikko Kosonen, jonka kopinnostolyönti nappasi mukavan lentoradan ja yllätti Kankaanpään kolmoskopparin pallon painuessa kaukaisuuteen. Kankaanpäällä oli neljännen aloittavalla vielä potentiaalinen paikka nousta peliin mukaan, mutta Miikka Riikosen lyönti yhden palon ajolähdössä painui kopiksi ja takaa-ajo tyrehtyi lyöjien loppumiseen.

Kausi jatkuu heti torstaina suurtapahtumalla Kia Skirace, kun Ukonniemen valtaavat IPV:n ja Joensuun lisäksi Petter Northug, Iivo Niskanen ja muut huippuhiihtäjät.

Tule kokemaan kesäkauden kuumin hiihdon ja pesiksen yhdistelmä. Lisää asiasta täältä.

Ottelun tilastot
Jarkko Matikan kunnari (Youtube)
Mikko Kososen kunnari (Youtube)
Juoksukooste (Youtube)

Palkitut:

IPV 1 : Jere Dahlström
IPV 2 : Jarkko Matikka

IS-tähti : Ville Liukku

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi