Superpesis


JoMa haki Imatralta voiton sateisessa säässä


Torstai-illan Lunta tupaan -tapahtumaan oli kerääntynyt Ukonniemen lehtereille sateisesta säästä huolimatta upeat 2512 katsojaa. Kotiyleisön harmiksi IPV ei pystynyt kampeamaan voittoon, vaan JoMa haki voiton lukemin 0-1 (3-3, 1-7).

Yleisölle tarjottiin ensin tasokas sprinttihiihtokilpailu, jossa mukana oli maailman huippuja. Hiihtojen jälkeen IPV ja Joensuun Maila iskivät yhteen koleassa säässä.

IPV aloitti ottelun sisävuorolla, ja onnistui heti laittamaan painetta JoMan ulkokentälle. Redsien kärki rakenteli palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli hurjassa vireessä oleva Jere Dahlström. Lyöjätykki Dahlström pommitti kakkospuolelta pallon hiihtoladulle asti, jonka aikana Jarkko Matikka toi IPV:n 1-0-juoksun.

JoMa onnistui niin ikään ensimmäisessä sisävuorossa rakentamaan palotonta tilannetta lyöjäjokerilleen Juha Niemelle. IPV:n ulkokenttä kesti kuitenkin Niemen sekä Aleksi Rautiaisen kotiutukset.

Toisen aloittava oli IPV:lle vaikea. Vasta viimeisenä lyöjänä Dahlström onnistui saamaan etenijän kolmospesälle. Dahlström pääsi vielä yrittämään kotiutusta, mutta tällä kertaa se epäonnistui.

JoMan sisäpeli toimi myös toisessa vuorossa. Se onnistui jälleen rakentamaan palottoman ajolähdön Niemelle, ja tällä kertaa mies onnistui. Pussinpohjalyönti riitti tuomaan Juha Puhtimäen kotipesään ja taululle tilanteeksi 1-1.

Kolmannessa vuorossa Dahlström rakenteli jälleen tilannetta itselleen, mutta JoMan ulkokenttä venyi upeisiin suorituksiin, ja IPV ei saanut miestä kotipesään asti.

Tasoittavalla vuorolla puolestaan IPV venyi upeisiin ulkopelisuorituksiin. IPV:n lukkari Ville Liukku onnistui loistavasti sekoittamaan JoMan kärjen pelaamista. Ensin Liukku haki väärän jälkeen kärpäsen kakkoselta, ja heti perään sai Puhtimäen lyömään viimeisellä laittoman. Koppari Jussi Hurskainen puolestaan haki upean syöksykopin aivan viime tinkaan. JoMa sai vielä rakennettua Niemelle kotiutuspaikan, josta mies upotti pallon väliin, mutta koppari Miikka Matikka onnistui polttamaan etenijän kotipesään.

Neljännessä vuorossa IPV nousi jälleen johtoon. Dahlström pudotti palottomasta ajolähdöstä pallon kakkosjatkeelle, ja Nino Muuruvirta toi 2-1-juoksun. Liukku puolestaan pudotti pallon koppareiden eteen, joka riitti tuomaan Tommi Päivisen kotipesään. Taululla tilanne 3-1.

JoMa ei kuitenkaan luovuttanut. Paloton ajolähtö jälleen Niemelle, joka onnistui lyömään Matias Hännisen kotipesään. Lopulta kahden palon tilanteessa JoMan toinen jokeritykki Aleksi Rautiainen onnistui lyömään vielä Iiro Kuosan kotiin, ja avausjakso päättyi tasan 3-3.

Toisen jakson alku on IPV:lle murheellinen, ja käytännössä jakso ratkesi jo ennen kuin se kerkesi edes kunnolla alkaa. Niemen palottoman ajolähdön IPV vielä kesti, ennen kuin alkoi rytisemään.

Kahden palon ajolähdöstä Aleksi Rautiainen tälläsi kakkosrajasta pallon läpi, ja Henri Litmanen toi JoMan toisen jakson avausjuoksun. Ville Posti puolestaan löi painepalloa IPV:n polttolinjaan, jonka jälkeen Liukku ei saanut polttoheittoa kiinni, ja Jonne Kemppainen toi 0-2-juoksun.

Seuraavana Tuomas Jussila löi pallon vastustamattomasti väliin, ja pallo poltteli ikävästi IPV:n takakentällä. Tuloksena Jussilalle kaksi lyötyä juoksua, jotka kotipesään toivat Iiro Kuosa sekä Konsta Kettunen. IPV:n polttoheitto karkasi vielä kolmospesän yli, ja Jussila toi harhaheitolla tilanteeksi 0-5.

Tasoittavalla vuorolla IPV onnistuu kaventamaan tilanteen 1-5, kun Dahlström sijoitti pallon tarkasti väliin, jonka aikana Päivinen kipitti kotipesään.

Toisessa vuorossa JoMa lisäsi johtoaan 1-6, kun Niemi löi ja Mikko Kemppainen toi juoksun.

Loppu oli enemmän ja vähemmän pelailua, eikä IPV saanut enää hurmosta ja loppukiriä aikaiseksi. Neljännessä vuorossa JoMa löi vielä taululle toisen jakson loppulukemat 1-7, kun Aleksi Rautiainen löi ja Konsta Piironen toi ottelun viimeiseksi jääneen juoksun.

JoMan leirissä oltiin ottelun jälkeen tyytyväisiä voittoon ja tunnetilaan.

- Oulu pelin jälkeen puhuttiin aika paljon asioita, ja oli näköjään mennyt kaikille perille. Tänään oli ihan eri näköinen joukkue, tosi hyvällä ilmeellä oltiin matkassa. Vihreitä tuli vielä ensimmäisellä jaksolla, niin kuin on tullut koko alkukauden. Toisen jakson esitys oli aika ehjä, ja siitä jäi tosi hyvä fiilis, JoMan ykköspalkittu Juha Puhtimäki kommentoi ottelua.

- Tänään ehkä ei ollut niinkään tyylillä väliä, oli aika spesiaali keikka kaikkine kommervenkkeineen. Se, että voittaa tällaisen pelin, on pääasia. Tänään siellä oli mukana sellainen tärkeä asia kuin tunne. Se kun on mukana niin jossain vaiheessa tapahtuu niitä positiivisia asioita. Se johtaa sitten hyviin suorituksiin.

Kotijoukkueen leirissä puolestaan harmiteltiin kovasti ensimmäisen jakson voiton karkaamista.

- Eka jakso oli meidän, ja se olisi pitänyt ottaa. Ei näköjään ollut ottajaksi vielä. Toisella jaksolla ei sitten ollut minkäänlaista jakoa. Ei voi kuin mennä eteenpäin, pohti IPV:n ykköspalkittu Jere Dahlström.

- Harmittamaan jäi (ettei voitettu ensimmäistä jaksoa). Ollaan taas kehitytty, että pidettiin JoMa noin ahtaalla. Jos JoMa oli tänään hyvällä tunteella, niin meillä myös oli hyvä ilme. Nuo voitot on ruokkinut sitä, peli on rennompaa ja parempaa, IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva kommentoi.

- Vastapainona taas toisen jakson alku, metrin palo kotia ja jostain syystä Liukku ei saanut palloa kiinni. Olisi ollut 0-1 ja vuoron vaihto. Tulivat vielä 0-2 ja sitten alkoi tulla harhaheittoa ja muuta. Se palasi hetkeksi siihen vanhaan, ja peli olikin jo 0-5. Sen jälkeen oli tasaista pelailua loppuun asti. Meidän ulkokenttä kesti mutta sisällä jäi suoritukset tekemättä, mitä ensimmäisellä jaksolla saatiin tehtyä, Tuuva summasi ottelua.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Lehdistötilaisuus (Youtube)
Juoksukooste (Youtube)

Palkitut:

IPV 1 : Jere Dahlstöm
IPV 2 : Ville Liukku

Lähitapiolan pistekisa

3 pistettä : Jere Dahlström
2 pistettä : Ville Liukku
1 piste : Jussi Hurskainen

Santeri Tynkkynen santtyu@gmail.com