Superpesis


Sotkamo piirun verran parempi


IPV vieraili kovavireisen Sotkamon Jymyn vieraana sunnuntaina, mutta ei onnistunut hakemaan täydennystä pistepussiin. Pisteet jäivät kainuuseen lukemin 2-0 (5-4, 6-3).

IPV aloitti ottelun sisävuorolla ja sai peliään käyntiin Nino Muuruvirran kolmosjatkeelle lyömällä lyönnillä, jolla etenijäjokeri kipaisi tyhjässä kentässä suoraan kakkoselle. Sen jälkeen Ville Liukku ja Jussi Hurskainen löivät pesät täyteen pedaten paikan Dahlströmille. Hän ei kuitenkaan saanut Muuruvirtaa kotiutettua.

Seuraavaksi yhden palon ajoa tuli purkamaan Ville Lantiainen, mutta Liukku paloi kotiin. Kahden palon ajossa IPV:n juoksutilin sai lopulta auki Mikko Kosonen, joka painoi pallon väliin ja kotiutti Hurskaisen. Ensimmäisen sisävuoron jälkeen tilanne siis 0-1.

Sotkamo tasoitti ottelun nopeasti, kun kakkostilanteessa Antti Hartikainen painoi pallon kolmosjatkeelta läpi ja Niilo Piiponniemi ehti kakkoselta asti kotiin. Kunnaria ei sentään tilanteesta tullut, vaan Hartikainen pysähtyi kakkoselle. Seuraavaksi Sotkamo rakenteli ajolähdön, jonka ratkaisi hurjavireinen Roope Korhonen kotiuttamalla Toni Kohosen tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen Jymy rakensi vielä jatkumona kaksi ajoa, mutta onnistumatta.

Toisen aloittavalla Dahlström pamautti kahden palon ajolähdössä pallon kopparien välistä takaa läpi ja lyönnillä tuli kolme juoksua (Muuruvirta, Hurskainen ja Lantiainen). Dahlström joutui pysähtymään kakkoselle, eikä saanut näin kunnaria tililleen. IPV johti tässä kohtaa ottelua lukemin 2-4.

Tasoittavalla Sotkamo rakentaa nopeasti palottoman ajolähdön kärjestä. Ensin Roope Korhonen kotiuttaa Piiponniemen ja sen jälkeen Lauri Rönkkö kotiuttaa Niko Korhosen tasoittaen pelin lukemiin 4-4. Paloton tilanne jatkuu vielä Kohoselle, joka lyö taululle lukemat 5-4.

Kolmas sisävuoro oli IPV:ltä heikko. Kolmostilannetta ei syntynyt, vaan etupesille pikavauhtia syntyneet kaksi paloa tekivät pelaamisesta vaikeaa.

Myös Sotkamolle kolmas sisävuoro oli välivuoro, eikä kotiutusyrityksiä nähty lainkaan.

Neljännen aloittavalle Dahlströmille pedattiin paloton ajolähtö, mutta kotiutuslyönti painui kopiksi tyhjentäen kentän ja tuoden yhden palon. Lisäksi Dahlström itse paloi ykköselle. Kahden palon tilanteessa oli jäljellä enää Hurskainen ja Lantiainen, jotka eivät kahdestaan pystyneet enää peliä kääntämään.

Toisen jakson alku lähti aika lailla sotkamolaisten suunnitelmien mukaan. Kärkipäästä ajolähtö käyntiin, Roope Korhonen lyöntipaikalle ja taululle lukemat 1-0. Seuraavaksi ajolähtöön tuli kotiuttamaan Rönkkö samalla lopputuloksella ja tilanteeksi 2-0.

Toiselle jaksolla pelinjohto nosti kärkietenijäksi Ville Lantiaisen avausjaksolla kentällemenojen kanssa vaikeuksissa olleen Jarkko Matikan tilalle. Samalla esimerkiksi Tommi Päivinen tippui numerolta kaksi kuutoseksi. Avaussisävuoro oli vaihdoksista huolimatta sysimusta, sillä neljällä lyöjällä taululle kirjattiin kolme paloa ja Sotkamo palasi pikavauhtia takaisin mailan varteen.

Sotkamon sisävuoro ei ollut tuloksekas ja oli kotijoukkueen kannalta otteluin lyhyimpiä.

IPV tuli tasoittamaan toista vuoroa, mutta veti putkeen toisen todella lyhyen sisävuoron. Nyt kolme paloa syntyi kuudella lyöjällä, eikä lyöntikierros päässyt kahden vuoronkaan jälkeen loppuun. Myöskään Dahlström ei toisella jaksolla päässyt vielä lyömään.

Kolmannen aloittavalla Sotkamo saa rakennettua pesät täyteen Rönkölle, mutta kotiutus ei onnistu. Yleisestikin toisella jaksolla Jymyä vaivasivat samat ongelmat kuin IPV:tä. Sisävuorot olivat lyhyitä ja katkesivat huonoihin paikkoihin liian nopeasti.

Kolmannen tasoittavalla IPV avasi toisen jakson juoksutilinsä, kun Dahlström kotiutti Kososen ja tilanteeksi taululle vaihdettiin 2-1.

Sotkamo päätti ratkaista ottelun neljännen aloittavalla tekemällä neljä juoksua. Rallattelun aloitti Roope Korhonen lyömällä kaksi yhteensä illan viidestä juoksustaan.

Tasoittavalla kakkoskärki rakensi palottoman ajolähdön Dahlströmille. Hän onnistui kotiuttamaan Hurskaisen ja tilanteeksi 6-2. Juoksu oli Dahlströmille ottelun viides lyöty. Tilanteeksi 6-3 löi Tuisku Tuovinen kotiuttamalla Kososen. Tämän jälkeen kenttä tyhjennettiin ja ykköskärki sai mahdollisuuden näyttää kyntensä, mutta kentällemeno osoittautui tyhjään kenttään liian vaikeaksi ja ottelun päättäneet palot syntyivät yksi kerrallaan.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Juoksukooste (Youtube)

Palkitut:

IPV 1 : Jere Dahlström
IPV 2 : Jussi Hurskainen

IPV:n seuraava ottelu pelataan Ukonniemessä torstaina 12.7.2018 klo 18.00, jolloin vieraaksi saapuu rakas vastustaja ja sarjanousija Hamina. Seuraa ottelun rakentumista Facebook-tapahtumasta. Tervetuloa!

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi