Superpesis


Mikko Kosonen jatkaa IPV:ssä kaksi seuraavaa kautta


IPV on solminut kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen Mikko Kososen kanssa.

Ulkona kakkosvahtina ja sisällä kakkoskärjessä pelaava Kosonen, 21, on IPV:n oma kasvatti, joka oli nostamassa punaisia takaisin Superpesikseen 2016 ja pelaa pääsarjassa nyt toista kauttaan.

Kosonen kertoo, että IPV:ssä asiat on hoidettu sovitusti ja sitä taustaa vasten jatkosopimuksen tekeminen oli helppo ratkaisu.

- Minun mielestäni seura on hoitanut kaikki asiat hyvin. Täällä on hyvät olosuhteet pelata ja joukkuekin on ollut kaikki nämä vuodet sellainen, jossa on ollut mukava toimia.

Kosonen loukkaantui kauden avauspelissä Fuengirolassa ja huilasi sormivamman takia harjoitusottelut ennen kotimaan kauden avausta. Hän kertoo, ettei se vaikuttanut kuitenkaan alkukauden tekemiseen.

- Aina kun olen pelannut, niin olen ollut täydessä pelikunnossa. Sen piikkiin ei voi laittaa mitään.

- Tietysti paremminkin olisi voinut alkukausi sujua. Tekeminen ei ole ollut parasta mahdollista, mutta omasta mielestäni olen koko ajan parantanut pelaamista.

Hänet tunnetaan tasaisen varmana ulkopelaajana, joka ei turhia palloa pompottele, mutta lyöntipotentiaaliakin on olemassa nähtyä enemmän. Pelinjohtaja Petri Tuuva kehui ennen kauden alkua Kososen lyöntien painavuutta ja on odottanut häneltä viime kautta suurempaa roolia sisäpelissä. Viime aikoina lyöntikin on alkanut sujua odotusten mukaan.

- Ulkopeli on ollut koko ajan perusvarmaa suorittamista. Sisällä olen mennyt parempaan suuntaan, mutta vieläkin voi mennä paremmin.

Kosonen on tällä kaudella lyönyt 19 ottelussa tehot 1+3=4, tuonut neljä juoksua ja kerännyt 38 kärkilyöntiä. Kunnari syntyi viikko sitten tiistaina Kankaanpäässä tyhjään kenttään (kunnari Youtubessa). Se oli nuorukaisen ensimmäinen Superpesiksessä.

- Nollatilanteessa pallo kolmoskulmaan. Ihan sellainen hyvä lyönti siihen kohtaan, Kosonen muotoilee vaatimattomasti.

IPV taistelee tällä hetkellä tiukasti pudotuspelipaikasta. Viime kauden tapaan neljän kärki (Kouvola, Vimpeli, Joensuu ja Sotkamo) on karannut keskiryhmältä tavoittamattomiin. Imatralaiset ovat tältä nelikolta saalistaneet yhden pisteen jaksovoitolla Kouvolasta.

- Varmaan isoin ero vielä on se, että he pystyvät olemaan tiukoissa paikoissa kovempia. Mielestäni erot ovat tänä vuonna olleet pienempiä kärkijoukkueisiin ja 1-2 juoksulla on mennyt jaksoja meiltä ohi suun. Sieltä se kokemuksen ja kovuuden kautta tulee.

Kosonen jatkaa IPV:ssä siis syksyyn 2020. Kun häntä pyytää tutkimaan kristallipalloa ja seuran tilannetta parin vuoden päähän, niin mitalinkiiltoa on näkyvissä.

- Uskon, että kahden vuoden päästä täällä ollaan mitalijahdissa. Jos tekeminen jatkuu koko organisaatiossa samanlaisena kuin muutaman viime vuoden on ollut, niin se on ihan realistista.

Jatkosopimustilanne 2019

Konsta Kurikka (2019)
Mikko Kosonen (2020)
Juuso Lattu (2019)
Nino Muuruvirta (2019)

Lisäksi Tuisku Tuovisen sopimuksessa on optio kaudesta 2019.

IPV:n seuraava kotiottelu pelataan torstaina 12.7.2018 klo 18. Vieraaksi saapuu kaakonkulman taatusti kiihkeään kohtaamiseen Hamina.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi