Superpesis


Hamina palaa Ukonniemeen


Torstaina Imatran Ukonniemen Stadionilla mitellään kaakonkulman kunniasta, kun IPV:n vieraaksi saapuu sarjanousija Haminan Palloilijat.

Hamina aloitti kauden monien ennakko-odotusten vastaisesti suorastaan hurmiollisesti ja keikkui keskiryhmässä hyvissä asetelmissa pitkään. Kesäkuussa eteen tuli ensimmäinen kyykkäys, kun kuuden tappion putki tiputti kymenlaaksolaiset sarjan häntäpäähän. Joukkue on kuitenkin toipunut notkahduksesta ja pystynyt viime kierroksilla voittamaan sekä Pattijoen että viimeksi tiistaina Oulun 2-0 (9-2, 1-0) nousten takaisin haastamaan keskiryhmää.

Yksi osansa Haminan ailahtelevilla otteilla alkukauden jälkeen on ollut loukkaantumisilla. Vuorollaan sivussa ovat olleet niin kärkilyöntiekspertti Juha Toikka, etenijäpuolelle tärkeä Joona Mäkelä kuin useita muitakin pelureita lyhempiä ajanjaksoja.

IPV:n mennyt viikko oli ennakko-odotuksiin nähden varsin odotettu. Kankaanpäästä tiistaina matkaan tarttui 0-2 (3-5, 3-5) voitolla kolme pistettä. Torstaina Lunta tupaan-tapahtumassa avausjakson voitto Joensuusta oli hyppysissä, mutta kääntyi tasuriksi neljännen tasoittavalla ja toinen jakso karkasi näpeistä heti alkumetreillä. Joensuulle siis vierasvoitto 0-1 (3-3, 1-7). Sunnuntaina viikko päättyi Sotkamossa, jossa IPV uhitteli avausjaksolla Jere Dahlströmin lyönneillä pitkään mukana pelissä, mutta taipui lopulta juoksulla. Toinen jakso kirjattiin selvemmin kotijoukkueelle ja Jymy kirjasi voiton puhtaasti 2-0 (5-4, 6-3).

Kuten keskiviikkona julkaistun jatkosopimuksen kahdelle seuraavalle kaudelle tehnyt Mikko Kosonen totesi, kärkijoukkueilla on vielä toistaiseksi enemmän kovuutta kääntää tiukat ottelut nimiinsä.

Tämä viikko on imatralaisille luonteeltaan samantyylinen kuin viime viikko. Hamina-ottelusta pisteitä odotetaan ja loppuviikosta Vimpelistä kaikki on ennakkoon budjetoimatonta plussaa.

IPV:ltä puuttui viime viikon kahdesta jälkimmäisestä ottelusta Itä-Lännessä vakuuttanut Juuso Lattu sairastelun takia, mutta tällä hetkellä joukkue on terve. Kokoonpano julkaistaan ottelupäivänä.

Taktisen puolen shakkia harrastavat toisensa erittäin hyvin tuntevat pelinjohtajat. Petri Tuuva ja Petri Pulliainen tuskin pystyvät kaneja hatusta vetämään, joten perustekemisen laatu niin ulko-kuin sisäpelissä on molempien kannalta voiton avain. Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä, mikä korostaa ottelun tärkeyttä molemmille. Haluja pudotuspeleihin riittää ja toisaalta Oulun asema sarjataulukon jumbona alkaa olla betonoitu. Suoran putoamisen vaara ei vaani torstain taisteluparia, jos ei jotain aivan poikkeuksellista tapahdu.

Lyöjätilasto:

IPV

1.Jere Dahlström 1+62=63
2.Ville Liukku 1+20=21
3.Jussi Hurskainen 2+10=12

Hamina

1.Janne Leppälä 4+18=22
2.Simo Vanhala 0+19=19
3.Otso Mäkelä 3+14=17

Etenijätilasto:

IPV

1.Juuso Lattu 27
2.Tommi Päivinen 19
3.Jarkko Matikka 18

Hamina

1.Joona Mäkelä 21
2.Henri Heikkilä 19
3.Otso Mäkelä 17

Kärkilyönnit:

IPV

1.Jere Dahlström 100
2.Juuso Lattu 94
3.Miikka Matikka 86

Hamina

1.Juha Toikka 81
2.Lauri Kaartokallio 75
3.Henri Heikkilä 73

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi