Superpesis


Hamina vahvempi Kaakon paikallisessa


Haminan Palloilijat teki Imatralle onnistuneen ryöstöretken voittamalla jaksoin 0-2 (2-3, 5-6).

IPV hallitsi ottelun alkua ja oli jaksovoiton päällä, mutta päästi vieraat pelin herraksi yhden harhaheiton kautta. Se toi vieraille virtaa ja toisella jaksolla Hamina oli askeleen edellä pelillisesti koko ajan.

Hamina aloitti ottelun sisällä kotiutuksia vaille vahvasti rakentaen ajolähdön, mutta IPV puolustaa takatilanteen varmasti ilman pompottelua ja teki perussuorituksilla palot kotiin.

Myös IPV rakentaa kärjestä nopeasti ajolähdön. Jere Dahlström ei onnistu kotiuttamaan Jarkko Matikkaa, mutta seuraavana lyöntipaikalle saapunut Ville Liukku sijoitti nätisti kakkosjatkeelle ja kotiin pinkaisi Juuso Lattu.

Toisessa vuoroparissa Hamina rakensi kärjestä jälleen tilanteen Lauri Kaartokallion toimiessa kärkenä ja Juha Toikan hoitaessa tärkeän takavaihdon kuntoon. Kotiutus jäi Pasi Rajalalla kuitenkin haaveeksi ja Jussi Hurskaisen haki kolmannen lyönnin kopiksi tyhjentäen kentän.

Tasoittavalla kotijoukkue kopitti häntäpään pois, mutta sen jälkeen tilanteen rakentelu oli haasteellisempaa. Vuorollaan Jarkko Matikka, Joona Sikiö ja Miikka Matikka epäonnistuivat. Jokeripakasta lopulta Lattu saatettiin kolmoselle, mutta Dahlström ei illan toisessa ajolähdössään saanut vielä juoksutiliä auki.

Hamina jatkoi tehokasta tilanteiden rakentelua myös kolmannessa vuoroparissa, mutta hölmöili itse tilanteen poikki. Yhden palon ajolähdössä Otso Mäkelä laittoi säilytyslyönnin oloisen sivalluksen linjaan toisessa lyönnillään ja etenijä paloi kotiin, mutta jostain ihmeen syystä Mäkelä lähti itse ykköselle ja näin ykköspesällä seisonut etenijä kärähti kakkoselle. Tilanteesta ei juoksuja, mutta kaksi paloa ja näin myös vuoronvaihto.

Tasoittavalla Dahlströmillä ei vieläkään lähtenyt lyönti kulkemaan, vaan ajolähdössä lyhyellä tuli palo, mutta erinomaisesti mailan varressa esiintynyt Liukku vastaavasti osui ja sijoitti pallon kauniisti väliin. Kotiin tuli jälleen Lattu.

Neljännen aloittavalla Hamina sai vihdoin juoksutilinsä auki, kun Otso Mäkelän varsilyönnillä Henri Heikkilä ehti kotiin ja takapaloa tavoiteltaessa pallo karkasi kolmospesältä ampumahiihtostadionin puolelle tuoden tasoituksen 2-2 harhaheiton turvin. Tämän jälkeen vierasjoukkue saatteli Heikkilän uudelleen kolmoselle ja tällä kertaa hänet kotiuttaa Pasi Rajala kolmosjatkelyönnillä.

Neljännen tasoittavalle IPV lähti siis tukalasta tilanteesta. Yhden palon ajolähdön punaiset Jere Dahlströmille rakensivat ja keinoja tilanteen purkamisen haettiin aikalisän kautta. Hermopallo linjaan oli tuottaa tuloksen, mutta Ville Lantiainen paloi kotiin niukasti. Seuraavana vuorossa oli Jussi Hurskainen, mutta välilyönti painui kopiksi ja Miikka Matikka paloi kotiin. Näin avausjakso kirjattiin kymenlaaksolaisille 2-3.

Toinen jakso alkoi IPV:ltä sisällä tukkoisesti, mutta muuttui yhdellä lyönnillä aurinkoiseksi. Dahlström tuli kakkostilanteessa viimeisenä lyöjänä paikalle ja painoi pallon koppareiden välistä metsän reunaan. Kaikkien aikojen lyöjätilaston ykköspaikkaa metsästävälle Dallalle kunnari ja yksi tavallinen loistolyönnin jälkeen. Samalla vapautui käyttöön uusi kierros lyöjiä.

Valitettavasti Hamina ei jäänyt kunnarirallissa sivustakatsojaksi, vaan Juha Toikka pamautti tasoittavalla liki samasta kohtaa takaa läpi ja tasoitti ottelun. Sen jälkeen vieraiden lyöntijärjestyksen jokaisella numerolla lyönnit osuivat keskikeppiin ja Hamina johti avausvuoroparin jälkeen ansaitusti 2-5.

IPV:n peli meni Haminan lyöntirallissa lukkoon ja toisella sisävuorolla ei tapahtunut juuri mitään. Hamina omallaan rakensi jälleen tilannetta ja kasvatti johtoa lukemiin 2-6. Vuoronvaihdossa pelinjohtaja Petri Tuuva päätti käyttää aikalisän ja herätellä joukkuetta uudelleen taisteluun pisteistä.

Herättely onnistui tuloksen muodossa. Dahlström kotiutti kolmossaumalyönnillä Joona Sikiön ja seuraavana ajoon tullut Juuso Lattu onnekkaalla surriaisella Päivisen. Seuraava ajolähtötarjotin pedattiin harvemmin kotiutushommiin pääsevälle Jarko Matikalle, joka painoi pallon kakkossaumaan vastustamattomasti ja kotiin juoksi Konsta Kurikka. Tilanne Haminan tullessa kolmannen tasoittavalle oli 5-6. Vieraiden lentokeli päättyi IPV:n hyvään sisävuoroon ja heille kolmannen tasoittava oli vaisu.

Neljänteen vuoron tultaessa punaisten piti tehdä vähintään kaksi juoksua jatkaakseen taistelua pisteistä. Kärjestä nopeasti rakennettua ajoa tuli purkamaan Dahlström onnistumatta ja viimeisellä lyönnillä hän tyhjensi kopilla etupesät. Kolmoselle jäi tässä kohtaa odottamaan Lattu, mutta sekä hänen kotiintulonsa että Sikiön pinkaisu päättyivät niukkaakin niukempiin paloihin kotipesän kynnykselle. Näin kolme sarjapistettä matkasi Haminaan.

IPV:n kausi jatkuu sunnuntaina vieraspelillä Vimpelissä.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Lehdistötilaisuus (Youtube)
Jere Dahlströmin kunnari (Youtube)
Juoksukooste (Youtube)

Palkitut:

IPV 1 : Ville Liukku
IPV 2 : Jere Dahlström

Lähitapiolan pistekisa

3 pistettä : Ville Liukku
2 pistettä : Jere Dahlström
1 piste : Juuso Lattu

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi