Superpesis

Vimpeli pyöritti väkisin voiton

Nimivahva hallitseva mestari Vimpeli ei antanut vierasjoukkueelle sunnuntaihelteessä armoa, vaan vei voiton 2-0 (4-0, 6-3). Suoritus oli kotijoukkueelta varmaakin varmempi ja IPV onnistui uhittelemaan vastaan vain ajoittain.

Avausjaksolla IPV:n pelaaminen oli kaksijakoista. Vimpeli rakensi vastustamattomasti kolmostilanteita (10-6, Vimpeli lyöntivuoron vähemmän pelanneena), mutta IPV puolusti takatilannetta varsin hyvin. Toisaalta sisällä kotiutuspaikkoja tuli vain neljä, joista kolme lyöjätilaston kaikkien aikojen ykköspaikkaa metsästävälle Jere Dahlströmille. Onnistumisia ei tällä kertaa tullut.

Vimpeli vastaavasti puski väkisin neljä juoksua taululle voittaen jakson 4-0. Sami Haapakoski löi juoksuista kaksi ja toi yhden.

IPV:n muutenkin haasteellinen kokoonpano eli avausjaksolla lisää. Kokoonpanosta oli sivussa Itä-Länsi edustaja Juuso Lattu ja superpesisdebyytin pelasi 16-vuotias Miitri Pesonen. Vimpelin ensimmäisen tasoittavalla kakkoskopparina pelannut Tommi Päivinen paineli vauhdilla Savonjokeen ja kaatumisen seurauksena loukkaantui. Peli jäi kesken ja jokerina aloittanut Jussi Hurskainen siirtyi numerolle sekä takaisin tutulle tontille koppariksi.

Toinen jakso näytti IPV:n kannalta huomattavasti paremmalta. Ajolähdön rakentanut Vimpeli pysyi nollilla, vaikka kovin tykistö yritti tilannetta purkaa ja tasoittavalla Jarkko Matikka toi harhaheitolla avausjuoksun ja hetkeä myöhemmin Dahlström avasi ottelun lyöntitilinsä kotiuttamalla Konsta Kurikan. Tilanne avausvuoroparin jälkeen lupaavasti 0-2.

IPV pysyi pelin päällä aina kolmannen aloittavaan saakka, jolloin Elmeri Anttila paukautti kolmosjatkeelta pallon läpi ja kunnarilla tyhjään kenttään näin kavennuksen 1-2. Siitä Vimpeli sai hengen päälle ja takoi taululle lukemat 5-2. IPV taas ei pystynyt tasoittavallaan vastaamaan ja jäi nollille.

Vimpeli teki neljännen aloittavalla vielä yhden ja IPV tuli tasoittavalleen tilanteessa, jossa piti tehdä viisi juoksua pisteen saamiseksi ja pelin jatkamiseksi (6-2). IPV:n kärki rakensi nopeasti palottoman ajolähdön ja aikalisän kautta valttikortit ojennettiin Dahlströmin käteen. Hän kotiutti Jarkko Matikan ja tilanteeksi 6-3. Tilanteen jatko ei kuitenkaan onnistunut toivotusti, vaan Dalla paloi itse ykköselle ja Ville Liukun kotiutusyritykset tyrehtyivät koppilyöntiin.

IPV rakensi vielä uuden ajon, kun Joona Sikiö yllätti Vimpelin kolmospuolen rajapuhkaisulla. Sillä takapesät tulivat täyteen, mutta lisää juoksuja ei syntynyt. Näin konemaisen varmasti pelannut Vimpelin tähtinippu otti ansaitun voiton jaksoin 2-0 (4-0, 6-3).