Superpesis


Jere Dahlström solmi jatkosopimuksen


IPV:n lyöjäjokeri ja kaikkien aikojen lyöjätilaston ykköspaikkaa metsästävä Jere Dahlström on solminut IPV:n kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen.

Dahlström on tällä kaudella lyönyt 2+66=68 juoksua ja on tällä lukemalla Superpesiksen lyöjätilastossa kuudentena.

Koko urallaan Dahlström on lyönyt 457 ottelussa saldon 46+1186=1232 ja on tällä hetkellä neljän lyödyn juoksun päässä kaikkien aikojen tilastoykkösestä Sami Joukaisesta (35+1201=1236). Seuraavan kerran Dahlströmillä on mahdollisuus ottaa ennätys omiin nimiinsä keskiviikkona kotiottelussa Koskenkorvaa vastaan.

Kesäkuun alussa Dahlström ylitti tehotilastossa 1300 pisteen rajan kolmantena pelaajana kautta aikojen edellään vain Sami Joukainen ja Toni Kohonen. Heistä jälkimmäisen Dahlström on kesän aikan tehotilastossa ohittanut.

Ensimmäistä kertaa urallaan itäsuomalaista joukkuetta edustava Dahlström kertoo, että tärkeimmät syyt jatkosopimuksen tekemiseen ovat hyvin alkanut yhteistyö IPV:n kanssa sekä nuorekkaan ryhmän tarjoama kehitysnäkymä.

- IPV:n kanssa jatkon tekeminen oli helppo päätös. Asiat, joista viime syksynä sovittiin, ovat toimineet juuri niin kuin pitääkin. Lisäksi joukkue on nuori ja tulevaisuuteen tähtäävä. Koen, että pystyn auttamaan omalla kokemuksellani sen kehittymistä. Nämä olivat avainasioita ratkaisun takana.

Dahlströmin kauden alku oli selkävaivojen takia lyötyjen osalta vaisumpi, mutta kesäkuusta lähtien tehot ovat palanneet kovalle tasolle. Hän kertoo, että vamman takia puutteelliseksi jäänyt harjoittelu heijastui tekemiseen kevätkaudella.

- On ollut mukava treenata täysipainoisesti ja päästä keskittymään oleelliseen. Kaikki asiat pesäpallossa perustuvat siihen, että mitä enemmän lajin kanssa on tekemisissä, niin sitä todennäköisemmin tulostakin alkaa tulla. Nyt olen saanut lyödä tarpeeksi.

- Vaikka välillä tuntuu, että olisi väsynyt, niin kyllä se palkitsee kun joka päivä jaksaa lähteä harjoittelemaan ja tekemään töitä. Sen olen vuosien varrella oppinut, että vaikka kuinka tuntuisi kaiken olevan kohdallaan, niin treenaaminen kantaa hedelmää aina.

IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää on jatkosopimuksesta hyvin ilahtunut. Hänen mukaansa Dahlströmin tasoisia kotiuttajia liikkuu pelaajamarkkinoilla hyvin vähän.

- Yksinkertaisesti sanottuna näin hyviä kotiuttajia ei ole juurikaan vapaana. Onneksi Jere meille viime syksynä saatiin ja halusimme pitää hänestä kiinni. Se, että Jere oli itsekin halukas jatkamaan, kertoo siitä, että yhteistyö on molemmin puolin toiminut.

- Dahlström on meille tärkeä palanen tulevan kauden joukkueessa. Hän on pelitaitojensa lisäksi äärettömän kokenut ja pysty auttamaan silläkin tavalla joukkuetta paljon.

Jatkosopimustilanne 2019

Jere Dahlström (2019)
Konsta Kurikka (2019)
Mikko Kosonen (2020)
Juuso Lattu (2019)
Nino Muuruvirta (2019)

Lisäksi Tuisku Tuovisen sopimuksessa on optio kaudesta 2019.

IPV:n seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 18.7.2018 klo 18. Vieraaksi saapuu Koskenkorva.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi