Superpesis


Oulu kaatui ja sarjapaikka varmistui


IPV pelasi tämän viikon kolmannen ottelunsa sunnuntaina Ukonniemen pesäpallostadionilla. IPV voitti Oulun Lipon puhtaasti lukemin 2-0 (8-0, 8-2) ja varmisti paikan Superpesikseen ensi kaudelle.

Alusta asti oli selvää, että Lipolla ei ottelussa enää panosta ole, koska se on varmistanut jo suoran putoamisen Ykköspesikseen. IPV:llä sen sijaan panosta oli, kun ennen sunnuntain ottelua karsintapaikka oli vielä mahdollinen.

Tämän päivän tuloksella IPV varmisti sen, että se pelaa Superpesiksessä myös kaudella 2019.

IPV sai ottelussa juoksuhanat auki heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla, tosin Oulun ulkokentän avustamana. Jere Dahlström oli purkamassa etutilannetta, kun Lipon polttoheitto karkasi kolmospesän yli ampumapenkalle, ja Miikka Matikka toi harhaheiton turvin tilanteeksi 1-0.

Toisessa vuoroparissa IPV lisäsi johtoaan, kun Dahlström pääsi kahden palon ajolähdöstä sivaltamaan kolmossaumaan, ja Jarkko Matikka toi tilanteeksi 2-0.

Kolmannessa vuoroparissa Dahlström ja Ville Liukku lisäsivät johtoa 4-0, kun ensin Dahlström kotiutti Juuso Latun ja perään Liukku kotiutti Joona Sikiön.

Neljännessä vuoroparissa IPV pisti jakson lopullisesti pakettiin, kun Juuso Lattu pääsi yllättämään Oulun kopparit, lyöden takanta läpi kunnarin kiertäen. Läpilyönnin aikana Ville Lantiainen oli ykkösellä, ja “Lana” toi IPV:n 5-0-juoksun. Latun kunnarin myötä taululle tilanteeksi 6-0.

Dahlström löi vielä Latun kolmoselta kotiin, ja Jussi Hurskainen kotiutti Miikka Matikan, joten avausjakso Redseille lukemin 8-0.

Toisen jakson Oulu aloitti sisältä, ja aloittikin erittäin hyvin. Lippo rakensi kärjestä palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli numerolla neljä Jonne Luhtavaara. Luhtavaara pamauttaa ensimmäisellään hyvän lyönnin väliin, ja Oskari Salmela toi tilanteeksi 0-1.

IPV kuittasi tilanteen kuitenkin heti omassa sisävuorossaan. Redsien kärki täytti pesät, ja lyöntipaikalle asteli kukapa muukaan kuin Jere Dahlström. “Dalla” sivalsi ensimmäisellä pallon väliin, ja Ville Lantiainen toi tilanteeksi 1-1. Viimeisellä lyönnillä Dahlström vetäisi vielä kolmosluukusta pallon läpi kahden juoksun arvoisesti, kun Juuso Lattu ja Tommi Päivinen toivat tilanteeksi 3-1.

Ensimmäisessä vuoroparissa IPV lisäsi vielä johtoaan Lantiaisen sekä Hurskaisen lyömillä juoksuilla, ja tilanne oli Redseille avausvuoroparin jälkeen jo 5-1.

Oulu kavensi toisessa sisävuorossa tilanteeksi vielä 5-2, kun numerolla yksi pelannut Oskari Salmela vetäisi ykkösrajasta komealla lyönnillä pallon ampumapenkalle saakka. Salmela kiersi kunniaa ja tilanteeksi 5-2.

Lopussa IPV kaunisteli lukemia vielä kolmella juoksulla, joista jokaisen löi sunnuntaina hirmuvireessä ollut Jere Dahlström. Juoksut toivat Joona Sikiö, Tommi Päivinen sekä Miikka Matikka.

IPV:n ykköspalkittu Jere Dahlström löi sunnuntain ottelussa yhteensä 9 juoksua, ja keräsi 13 kärkilyöntiä. Sunnuntain juoksujen myötä Dahlströmillä on nyt kasassa 3+97=100 lyötyä juoksua tälle kaudelle. “Dallan” uran ennätys on 104 lyötyä juoksua kaudessa, joten se on mahdollista rikkoa vielä tällä kaudella.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Lehdistötilaisuus (Youtube)
Juuso Latun kunnari (Youtube)
Ottelun juoksukooste (Youtube)

Palkitut

IPV I : Jere Dahlström
IPV II : Juuso Lattu

IS-tähti : Ville Liukku

Lähitapiolan pisteet

3P : Jere Dahlström
2P : Juuso Lattu
1P : Ville Lantiainen

Santeri Tynkkynen santtyu@gmail.com