Superpesis


Konsta Kurikan kausi ja jalka paketissa


IPV:n huippulupaus Konsta Kurikan kausi päättyi viime tiistaina aamuharjoituksiin. Murtuma jalassa pitää 17-vuotiaan nuorukaisen sivussa vajaan pari kuukautta.

Kurikka oli tiistaina valmistautumassa joukkueen kanssa otteluun Haminaa vastaan, kun normaalissa harjoitustilanteessa lyönti pääsi yllättämään ja pallo osui räpylä kädessä ulkokentällä palloja jahdanneen Konstan nilkkaan. Ensimmäiset tunnelmat olivat tuolloin toiveikkaita nopeasta paluusta, mutta tarkemmissa tutkimuksissa jalasta löytyi murtuma, jonka johdosta Kurikka kävelee lähiajat keppien kanssa.

- Tosiaan aamutreeneissä tuli pallo nilkkaan ja sieltä meni joku luu rikki. Arvioitu toipumisaika on kuusi viikkoa ja kausi on osaltani pelattu.

Juvalaislähtöinen Kurikka pelasi tänä kesänä ensimmäisen täyden kauden miesten Superpesiksessä. Tilastoihin kertyi kaksi kunnaria, kahdeksan lyötyä juoksua, kymmenen tuotua ja 71 kärkilyöntiä ottelumäärän ollessa 27. Lisäksi ulkona vastuuta tuli koko kesän etukentällä, lähinnä ykkösvahtina.

- Joukkueena ei varmaan ihan tavoitteisiin päästy, mutta henkilökohtaisesti tämä oli aika hyvä kausi. Ulkopelini parani koko ajan, samoin sisäpeli. Sisäpelissä tuli kauden loppua kohden enemmän vastuuta ja sitä kautta lyönnitkin alkoivat osumaan paremmin.

Sisäpelin helminä olivat uran avauskunnari 24.7.2018 Alajärveä vastaan sekä ottelun kulun kääntänyt kunnari Kankaanpäässä 1.8.2018. Jälkimmäinen oli kakkosjatkeella olleen kiven takia onnekas pomppu, mutta muuten muistorikas.

- Hyviä lyöntejähän nuo sinänsä oli. Kankaanpäässä kopparina oli toinen juvalainen (Teemu Rouhiainen). Se varmaan auttoi vähän asiaa, Kurikka naurahtaa.

Joukkueen tavoite oli pudotuspelipaikka, joka on muuttunut runkosarjan viimeisen kahden ottelun ajaksi taisteluun kunniasta ja sijoista 9-11.

- En osaa sanoa yksittäistä syytä siihen miksi tavoitteeseen ei päästy. Varmaan monta asiaa siihen vaikuttaa. Yksi on ailahtelevaisuus. Välillä pelattiin todella hyvin, haettiin Kouvolasta jaksovoitto ja voitettiin pelejä putkeenkin, mutta liikaa tuli huonoja pätkiä. Suorittaminen ei ollut tasaista.

17-vuotiaalle nuorukaiselle yksi tämän kauden mielenkiintoisista uusista tuttavuuksista on ollut 100 lyödyn rajan sunnuntaina saavuttanut kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström, jolta on tullut oivia vinkkejä kesän mittaan.

- Erittäin mukava äijähän se on. Hyviä juttuja ja paljon kokemusta. On hienoa, että joukkueessa on tuollainen pelaaja. Hän on antanut tipsejä minulle kysymättäkin ja aina kun kysyy, niin myös vastaus löytyy.

Kurikan arki jatkuu tällä viikolla muuttokuorman viemisellä Sotkamoon, jossa odottaa koulu sekä talviset askareet. Hän tosin palaa Imatralle jo torstaina kauden päätösottelua seuraamaan (16.8. IPV-Hyvinkää klo 17.30). Koulun ja harjoittelun ohella talveen kuuluu myös ajokortin hankinta, joka helpottaa jatkossa liikkumista huomattavasti.

- Tammikuussa täytän 18 ja autokouluun ilmoittaudun heti kun Sotkamoon pääsen.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi