Superpesis


Joona Sikiö solmi jatkosopimuksen


IPV on tehnyt kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen ulkona lukkarina ja sisällä etenijänä sekä vaihtajana viihtyvän Joona Sikiön kanssa. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2020.

Sikiö, 21, on IPV:n oma kasvatti, joka on pelannut urallaan Superpesistä 32 ottelua, joissa tilastoihin on kertynyt 2 lyötyä juoksua, 17 tuotua juoksua sekä 85 kärkilyöntiä. Ykköspesiksessä hänellä on vyöllään 34 ottelua. Lisäksi Sikiö on pelannut yhden B-poikien ja kaksi A-poikien Itä-Länttä.

- Sopimusta ei tarvinnut paljon pohtia. Jani (Valkeapää) otti hyvissä ajoin yhteyttä ja ehdotti sopimusta. Seuran kehitys menee koko ajan eteenpäin ja tulevaisuus näyttää positiiviselta. Lisäksi olemme saamassa kasaan hyvän joukkueen, joten ei tarjouksessa ollut kauheasti mietittävää, Sikiö kertoo.

Päättyneellä kaudella Sikiö pelasi IPV:n lukkarina 10 ottelua ja jokerina 16 ottelua. Läpimurtokauteen miesten pääsarjassa mahtui siis 26 ottelua yhdellä lyödyllä ja 16 tuodulla juoksulla sekä 71 kärkilyönnillä.

Kausi oli lähtökohtiin nähden ehdottomasti positiivinen, sillä Sikiö menetti talvikaudella yli kaksi kuukautta sairasteluun.

- Olihan kausi vähän vaikea. Tuli hyviä ja tuli huonoja jaksoja. Tyytyväinen olen siihen, että pääsin koko kauden kuitenkin pelaamaan. Nyt on pitkä talvi edessä ja mahdollisuus kehittää paljon ominaisuuksia.

- Vaikea sanoa näkyikö rikkonainen talvi jossain yksittäisessä asiassa, mutta jättäähän se jälkensä, kun jää noin 2,5 kuukautta harjoituksia väliin. Ainakin keväällä oikeaan pelituntumaan pääsy vei aikaa.

Tulevan kauden tavoite on selkeä. Nopeat jalat ja hyvän vaihtolyöntivalikoiman omaava Sikiö osoitti jokerina sekä myös hihanumerolla pystyvänsä vastuunkantoon. Siksi tavoitteet ovat ensisijaisesti ulkopelissä.

- Pelaavan lukkarin paikka on tavoitteena, Sikiö naulaa.

Sopimustilanne (suluissa päättymisvuosi)

Jere Dahlström (2019)
Mikko Kosonen (2020)
Konsta Kurikka (2019)
Juuso Lattu (2019)
Nino Muuruvirta (2019)
Joona Sikiö (2019 + optio 2020)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi