Superpesis


Teemu Nurmio kaksivuotisella sopimuksella Imatralle


Kouvolan Pallonlyöjien hopeamitalin voittaneeseen joukkueeseen etenijäjokerina kuulunut Teemu Nurmio siirtyy kahden kauden sopimuksella IPV:n riveihin.

Nurmio, 23, on Jokioisten Koetuksen kasvatti, joka on pelannut aikuisikänsä Kouvolassa. Hänelle on kertynyt Superpesiksessä otteluita 168, lyötyjä juoksuja 6+19=25, tuotuja 170 ja kärkilyöntejä 465.

Siirto IPV:n riveihin lähti Nurmion mukaan kahdesta syystä. Elämä on tällä hetkellä asettunut Etelä-Karjalaan ja toisaalta nuorella miehellä on tavoitteena jokeritehtävien lisäksi napata ulkopelipaikka.

- Kyllähän tähän ratkaisuun vaikutti moni muukin asia kuin pesäpallo. Siviilipuolen jutut ovat Lappeenrannan päässä ja tästä on lyhyt matka Imatralle. Vähemmän ajelua ja parempi keskittyminen pesäpalloon.

- Imatralla on mielenkiintoinen nuori porukka, jossa on mukana mausteena kokeneempiakin pelaajia. Mielenkiintoista nähdä mitä siitä tulee.

- Henkilökohtaisesti pelaaminen räpylä kädessä tässä vaiheessa uraa kiinnostaa. Lähden ulkopelipaikasta kilpailemaan, kopparinakin tunnettu Nurmio kertoo.

Menneellä kaudella Nurmio oli tärkeä osa Kouvolan sisäpeliä pelaten kaikki 32 ottelua, joissa hän toi 41 juoksua. Pudotuspeleissä 12 ottelua tuotti lyötyjen sarakkeeseen merkinnän 1+1 ja tuotujen juoksujen saldoksi 9. Itä-Lännessä Imatralla kesällä 2017 pelannut Nurmio odottaa Imatralla menestystä ja näkee joukkueen rakentamisen etenevän oikeansuuntaisesti.

- Siinä on semmoinen nippu, jolla pystytään lähteä pelaamaan vähintään pudotuspelipaikasta ja mielestäni kuuden parhaan joukkoon pääseminen voisi olla sopiva tavoite runkosarjaan. Kuten sanottua, niin mukana yhteisössä on nuoria kehittyviä pelaajia ja muutama kokeneempi kaveri meitä opastamassa.

IPV:n joukkue vuosimallia 2019 kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen lokakuussa. Nurmiolla on talviharjoitteluun selvät askelmerkit mietittynä.

- Tietysti ulkopeliä on tullut viime vuosina vähemmän omalle kohdalleni, joten siihen pitää talvella panostaa paljon. Ja varmaankin minulle on etenemishommia luvassa, joten nopeutta ja etenemistaitoja pitää edelleenkin kehittää, Nurmio tietää.

Sopimustilanne

Jere Dahlström (2019)
Mikko Kosonen (2020)
Ville-Markus Kosonen (2020)
Konsta Kurikka (2019)
Veeti Lankinen (2020)
Juuso Lattu (2019)
Jarkko Matikka (2019, optio 2020)
Nino Muuruvirta (2019)
Teemu Nurmio (2020)
Sami Partanen (2019)
Miitri Pesonen (2020)
Joona Sikiö (2019, optio 2020)
Rasmus Surakka (2020)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi