Superpesis


Jussi Hurskaiselle jatkosopimus


IPV:ssä kaksi viime kautta pelannut Jussi Hurskainen on solminut kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen.

Hurskainen, 29, on ulkopelipaikaltaan koppari. Sisällä kiteeläislähtöinen pesäpalloilija saalisti viime kesänä lyötyjen sarakkeeseen saldon 4+17=21, tuotuja juoksuja 19 sekä 64 kärkilyöntiä.

- Pelihaluja on paljon. Koin, että minulla on vielä annettavaa joukkueelle ja tietysti jäi vähän hampaankoloon viime kaudesta. Kausi alkoi itselläni hyvin, mutta akillesjänteet tulehtuivat ennen juhannusta ja loppukausi oli sen takia aika rimpuilua. Onneksi joukkueen kanssa hoidettiin minimitavoitteena ollut sarjapaikka, vaikka pudotuspeleihin tietysti olisimme halunneet.

Yksi tekijä jatkosopimuksen kannalta oli joukkueen rakentuminen. Hurskaisen mielestä jalkeilla on potentiaalinen nippu. Erityisesti hän nostaa esiin Sami Partasen roolin.

- Kun uusia vahvistuksia alkoi joukkueeseen tippumaan, niin voimistui tunne, että IPV:llä on hyvät mahdollisuudet lähteä kamppailemaan pudotuspelipaikasta ja sitä kautta paremmista sijoituksista.

- Lisäksi on mukava päästä Sami Partasen kanssa pelaamaan samaan porukkaan. Kun pienenä poikana pääsin superin touhuihin Kiteellä mukaan, niin siellä oli ”Ekon” lisäksi Pirisen Pasi, jotka opettivat minut tälle tielle. Pidän Samia tietynlaisena esikuvana ja on hienoa päästä edustamaan taas samaa seuraa.

IPV:n joukkue vuosimallia 2019 kokoontuu ensimmäistä kertaa yhteen tulevana sunnuntaina Imatran Kylpylällä. Hurskaisen mukaan viime kesän terveysongelmat alkavat olla taaksejäänyttä elämää ja hän on valmis tarttumaan uuteen projektiin.

- Kävin syksyllä kuvauttamassa jalat ja mitään ei ollut erityisesti rikki. Pientä jumppaa, huoltoa ja fysikaalista hoitoa, joilla pääsen vaivoista eroon. Syksyllä olen virkistänyt mieltäni pelaamalla salibandyn nelosdivaria ja saanut samalla testattua siellä, että paikat kestävät, eikä tule kipuja. Ja onhan kilpaileminen aina kivaa, vaikka sitä ei tekisikään hampaat irvessä.

Tuleva kausi ja etenkin tuleva talvi on tuomassa ”Murikan” elämään uusia tuulia. Siviilityöt Fysio-Eskolalla jatkuvat mahdollistaen täysipainoisen urheilun, mutta perhe-elämään on luvassa muutoksia.

- On hienoa, että työnantaja mahdollistaa hyvän keskittymisen urheiluun. Saan käydä aamutreenit tekemässä ja muutenkin aikataulut joustavat pelikuvioiden mukaan. Se ei ole jokaisessa firmassa itsestäänselvyys.

- Helmikuun alkupuolella on tulossa perheenlisäystä. Se muuttaa tietysti hieman kuvioita siviilielämässä.

Nyt solmittu sopimus kattaa siis kauden 2019, mutta ajatuksia sitä pidemmälle on takaraivossa muhimassa.

- Jos vaan fysiikka antaa myöten, niin en meinannut tulevaan kauteen vielä lopettaa.

Viime kauden neljä kunnaria:

12.5.2018 Alajärvi-IPV (Youtube)
18.5.2018 IPV-Pattijoki (Youtube)
26.7.2018 Hyvinkää-IPV (Youtube)
7.8.2018 IPV-Hamina (Youtube)

IPV:llä on kasassa ensi kaudelle nyt 15 pelaajasopimusta sekä kolme valmentajasopimusta.

Pelaajat

Jere Dahlström
Jussi Hurskainen
Konsta Hyötyläinen
Mikko Kosonen
Ville-Markus Kosonen
Konsta Kurikka
Veeti Lankinen
Juuso Lattu
Jarkko Matikka
Nino Muuruvirta
Teemu Nurmio
Sami Partanen
Miitri Pesonen
Joona Sikiö
Rasmus Surakka

Valmennus

Pelinjohtaja Jyrki Valle
Valmentaja Matti Mansikka
Fysiikkavalmentaja Mikko Paunonen
 

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi