Superpesis


Superpesiksen sarjajärjestelmä valmis


Tulevalla kaudella 2019 miesten Superpesiksen runkosarjassa pelataan 30 ottelua.

14 joukkueen sarjassa kaikki kohtaavat toisensa kahdesti (yhteensä 26 ottelua). Lisäksi on muodostettu neljä lohkoa, joissa jokaiselle joukkueelle kertyy neljä ottelua.

IPV:n lohkoon kuuluvat Hyvinkään Tahko ja Kouvolan Pallonlyöjät. Molemmat kohdataan lisäotteluissa kerran kotona ja kerran vieraskentällä.

Kolmessa lohkossa on kolme joukkuetta (yhteensä 9) ja Pohjanmaan ympärille on lisäksi rakennettu yksi viiden joukkueen lohko, jossa kaikki kohtaavat toisensa kertaalleen.

Superpesiksen uutinen

Ylempi ja alempi jatkosarja jäivät kauden 2018 päätteeksi historiaan, ja jatkossa runkosarjan päätyttyä (30 ottelua) alkavat pudotuspelit niin, että kahdeksan parasta jatkavat taistelua mestaruudesta (1-8, 2-6, 3-6, 4-5). Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras viidestä-järjestelmällä ja pronssin kohtalo ratkaistaan paras kolmesta-järjestelmällä.

Vastaavasti putoamista vastaan joutuvat taistelemaan joukkueet sijoilla 12-14. Ensin sijoille 13-14 päätyneet joukkueet pelaavat paras viidestä-sarjan, jonka häviäjä putoaa Ykköspesikseen.

Tämän ottelusarjan voittaja kohtaa paras viidestä-sarjassa Ykköspesiksen kakkosen ja tämän otteluparin voittaja pelaa kaudella 2020 Superpesiksessä.

Lisäksi Superpesiksessä sijalle 12 sijoittunut joukkue kohtaa Ykköspesiksen kolmosen paras viidestä-sarjassa. Myös tämän otteluparin voittaja pelaa kaudella 2020 Superpesiksessä.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi