Superpesis


Emma Tapanen IPV:n junioripäälliköksi


Imatran Pallo-Veikot ry on valinnut Emma Tapasen uudeksi junioripäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2019.

Imatralaislähtöinen Tapanen, 28, pelasi aktiivisesti pesäpalloa vuoteen 2016 saakka. Ansiolistalla on mm. 55 naisten Superpesiksen ottelua Vihdin riveissä.

Pelaamisen ohella Tapanen on toiminut ohjaajana pesiskouluissa ja Helsingin Roihussa pesäpallokoulun rehtorina. Lisäksi hän on ollut järjestämässä Jääkiekkoliitolle MM-kilpailuihin liittyviä lasten ja nuorten tapahtumia sekä tehnyt opettajan sijaisuuksia.

Viimeiset vajaan kaksi vuotta hän on asunut Norjassa ja opiskellut seikkailukasvatusta sekä toiminut ohessa mm. alppihiihdon opettajana.

- On todella mielenkiintoista palata kasvattajaseuraan, kun miettii miten paljon täällä on tapahtunut kehitystä sen jälkeen kun aloitin pelaamaan vuonna 2002. Siitä on vierähtänyt vuosia ja toiminnan laatu on kasvanut valtavasti, Tapanen kertoo ratkaisun taustoista.

- IPV on mielestäni yksi eniten kehittyvistä pesäpalloseuroista koko Suomessa ja tällaiseen junaan mukaan pääseminen näköalapaikalle on minulle mielenkiintoinen mahdollisuus. Harrastajamäärät ovat kasvaneet paljon. Sen kasvun ja suosion hallinta on jo itsessään kiinnostava haaste minulle.

Hän on suorittanut Vierumäellä liikunnanohjaajan AMK-tutkinnon. Opinnäytetyön Tapanen teki Pesäpalloliitolle aiheena ”päätoimisten työntekijöiden palkkaus pesäpalloseuraan”.

- On tosi mielenkiintoista päästä käytännössä näkemään miten homma arjessa toimii.

Nykyinen junioripäällikkö Mona Hupli-Kotiranta siirtyy 1.1.2019 alkaen Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen seurakehittäjäksi.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi