Superpesis


Halli-SM alkaa sunnuntaina


IPV aloittaa matkansa halli-SM -otteluiden osalta tulevana sunnuntaina, jolloin vieraaksi saapuu Kouvolan Pallonlyöjät.

Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten, jolloin IPV oli vahvempi jaksoin 2-0 (1-0, 3-0). Ottelu oli molemmille harjoituskauden ensimmäinen, joten suurempia johtopäätöksiä tuloksen perusteella ei kannata tehdä. Pelinjohtaja Jyrki Valle oli avauksen jälkeen tyytyväinen erityisesti ulkopeliin.

Halli-SM -alkulohkoon kuuluvat IPV:n ja Kouvolan lisäksi Kankaanpää sekä Hyvinkää. Sarjasysteemi on armoton, sillä vain lohkovoittaja etenee maaliskuussa (16-17.3.2019) Kuopiossa pelattavaan lopputurnaukseen.

IPV:n kokoonpano sunnuntaille on vielä hämärän peitossa. Alustavan suunnitelman mukaan ensimmäisessä ottelussa huilivuorossa ollut Arttu Vilander nousee yhdeksikköön, mutta joukkueessa on pyörinyt flunssaa, joka voi vielä vaikuttaa valintoihin. Pelaava miehistö on selvillä todennäköisesti vasta lauantaina.

Avauspelin lukkaroinut ja myös sunnuntaina lautasen herrana toimiva Joona Sikiö kertoo, että hänelläkin on ollut pientä flunssaa, mutta tilanne on nyt hyvä.

- Torstaina harjoittelin flunssan jälkeen ensimmäistä kertaa kunnolla. Jos ei mitään yllätyksiä tapahdu, niin olen pelikunnossa sunnuntaina.

Ensimmäisen harjoituspelin meriitiksi Sikiö sai hopeajoukkue Kouvolan pitämisen nollilla. Hän piti koko joukkueensa esitystä varsin positiivisena, mutta muistuttaa, että sen pohjalta ei kannata liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tulevan ottelun suhteen tehdä.

- Positiivinen kuva avauksesta jäi. Pelattiin joukkueena yllättävän hyvin noinkin paljon uusiutuneella porukalla. Oma pelaaminen oli hyvää perustekemistä. Tietysti jäi paljon parannettavaa, mutta ihan hyvä lähtö kauteen.

- Odotan, että Kouvola tulee nyt aika paljon kovempaa kun pelataan panoksista. Ensimmäinen kohtaaminen oli molemmilla tunnustelua ja odotan varsinkin sisäpelissä molemmilta enemmän tehoja. Ottelu oli ulkopelin juhlaa.

Vastuulliseen rooliin tälle kaudelle asetettu Sikiö sairasteli vuosi sitten samaan aikaan pitkän pätkän ja se sotki harjoituskauden totaalisesti. Nyt tilanne on paljon parempi. Nuorukaisen mukaan fysiikkapuolella sekä lajiosaamisen osalta kehitystä on tapahtunut paljon.

- Talvi on mennyt pääosin suunnitelmien mukaan ja paljon paremmin kuin vuosi sitten. Pikkuflunssia lukuun ottamatta olen saanut treenata terveenä ja mennyt sen ansiosta paljon eteenpäin.

- Testituloksien perusteella niin nopeutta kuin voimaa on tullut merkittävästi lisää. Mukava huomata, että hyvällä harjoittelulla saa tuloksia.

Haastattelun lopuksi Sikiöltä tiedusteltiin pelaajatärppiä sunnuntain otteluun sillä rajauksella, ettei itseään saa nostaa jalustalle. Pienen pohdinnan jälkeen Sikiö nostaa esiin Konsta Kurikan.

- Hän on ottanut uutta paikkaa haltuun ulkokentällä. Nollassa Konsta pelaa kakkosvahtina ja takasessa kakkospolttajana. Kova käsi pääsee niissä rooleissa oikeuksiinsa. Hänellä on potentiaalia hirveästi.

IPV-KPL alkaa sunnuntaina klo 13.30. Liput 5 € (alle 25-vuotiaat ilmaiseksi). Kausi-ja jäsenkorteilla maksuton sisäänpääsy.

Alkulohkon ohjelma:

SU 10.2.2019 klo 13.30 IPV – KPL (Imatra)
LA 16.2.2019 klo 17.30 Tahko – KaMa (Jyväskylä)
LA 23.2.2019 klo 17.00 IPV – Tahko (Imatra)
LA 23.2.2019 klo 19.30 KPL – KaMa (Imatra)
SU 24.2.2019 klo 11.30 Tahko – KPL (Imatra)
Su 24.2.2019 klo 14.30 KaMa – IPV (Imatra)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi