Superpesis


Vilanderille sopimus loppukaudesta


IPV:ssä helmikuun loppuun saakka ulottuneella testisopimuksella ollut Arttu Vilander jatkaa Imatralla kauden loppuun.

Vilander, 23, on kuulunut IPV:n vahvuuteen lokakuun lopulta lähtien. Hän on pelannut Superpesiksessä Kankaanpään Mailan riveissä runkosarjassa 36 ottelua tehoilla 4+32=36, tuoden 14 juoksua ja keräten 91 kärkilyöntiä.

Viime kaudella Vilander pelasi Kankaanpäässä 19 ottelussa, joissa löi 2+19=21 juoksua, toi 14 juoksua sekä keräsi 62 kärkilyöntiä.

Lappeenrannassa Maasotakoulussa opiskeleva Vilander kertoo, että testijakso sujui hyvin ja hän on tyytyväinen sopimuksen varmistumiseen jo tässä vaiheessa.

- Tryout on aina tryout ja sen aikana pitää pystyä vakuuttamaan valmennus osaamisesta. Tämä oli toimiva menettely ja se motivoi treenaamaan joka päivä lujaa. Nyt kun IPV osoitti, että heillä on tarvetta meikäläiselle ensi kaudeksi, niin hyvältähän se tietysti tuntuu.

Länsi-Suomesta siirtyminen toiselle puolelle Suomea on sujunut Vilander mukaan helposti. Sosiaalisena ihmisenä juttu on kulkenut ensimmäisestä päivästä lähtien.

- Olen päässyt hienosti joukkueeseen sisään pieniä kieliopillisia juttuja lukuun ottamatta, Vilander virnuilee.

- Suurin osa pelaajista on tuttuja pelihommista ja junnuvuosilta. On pelattu paljon vastakkain. Samanlainen hurtin huumorin porukka tämä on kuin Kankaanpääkin.

Myös pelillisellä puolella sopeutuminen on sujunut hyvin. Vaikka Vilander ei ole vielä ehtinyt peliäkään IPV:ssä pelaamaan, niin pelillisiä asioita on silti puitu pitkän aikaa. Niistä vallitsee hyvä yhteisymmärrys.

- Samoilla linjoilla ollaan pesiksen suhteen ja ajatukset ovat kohdanneet hyvin. Tässä puhutaan joukkuelajista, jossa yksilöt ratkaisevat. Minä janoan vastuuta ja oma intohimo urheiluun tulee vastuusta sekä onnistumisista.

- Minulla on kova hinku päästä mukaan ykköskeulaan. Katsotaan sitten aikanaan mitä valmennus antaa. Kaikki otetaan vastaan.

- Oli tärkeä päästä viime kaudella pelaamaan ulkona niin kopparina kuin linjassa. Se tuo pelinjohdolle mahdollisuuksia ja lyöntipuolella lähdetään haastamaan (Jere) Dahlströmiä.

Alustavan suunnitelman mukaan Vilander pelaa ensimmäisen pelinsä punaisissa sunnuntaina halli-SM-alkusarjan ottelussa Kouvolaa vastaan. Paikka löytynee yhdeksiköstä.

- Lopullista kokoonpanoa ei ole lyöty lukkoon, mutta alustavasti näin on puhuttu. Olisihan se mukava päästä uuden kotiyleisön eteen antamaan näyttöjä ja saada tietysti tärkeä avauspeli pelattua. Usein tässä vaiheessa vuotta homma on vähän hakemista, mutta katsotaan mitä sunnuntai tuo tullessaan.

IPV-KPL alkaa sunnuntaina Aviasport Areenalla klo 13.30. Liput 5 € (alle 25-vuotiaat ilmaiseksi). Kausi-ja jäsenkorteilla maksuton sisäänpääsy. Kahvio ja fanituotepiste palvelevat.

Huom! Vain käteismaksu käytössä.

Alkulohkon ohjelma:

SU 10.2.2019 klo 13.30 IPV – KPL (Imatra)
LA 16.2.2019 klo 17.30 Tahko – KaMa (Jyväskylä)
LA 23.2.2019 klo 17.00 IPV – Tahko (Imatra)
LA 23.2.2019 klo 19.30 KPL – KaMa (Imatra)
SU 24.2.2019 klo 11.30 Tahko – KPL (Imatra)
Su 24.2.2019 klo 14.30 KaMa – IPV (Imatra)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi