Superpesis


Hyvinkää kaatoi IPV:n


Halli-SM-alkusarjan toisen kierroksen ottelu IPV:n ja Hyvinkään välillä kääntyi tiukkojen vaiheiden jälkeen vieraiden voittoon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 1-2 (2-5, 3-1, 1-2).

Ottelu alkoi IPV:n kannalta sangen murheellisesti. Tahko tuli erinomaisella lyöntipelillä sisään ja aloitti myllytyksen kärjestä vieden avausvuoroparin 0-4. Mukana oli myös ulkokentän avustusta, mutta se ei poista Tahkon erinomaisuutta.

Ensimmäisen tasoittavalla IPV sai rakennettua tilannetta, mutta peliä vapauttavaa juoksua ei syntynyt.

Toisesta vuoroparista lähtien kotijoukkueen ulkopeli piti varsin hyvin ja otteisiin löytyi tasaisuutta. Sisäpeli jatkui myös kohtuullisen hyvänä. Tilanteita syntyi, mutta kotiuttaminen oli todella vaikeaa. Avausjaksolla 2-5 tappiolukemista huolimatta IPV:llä oli enemmän yrityksiä kotiin (10) kuin Hyvinkäällä (8).

IPV:n pelin avasi kolmannen aloittavalla Jussi Hurskainen, jonka painoi painavan lyönnin väliin ja Nino Muuruvirralla oli reilusti aikaa kipittää kotiin lukemiksi 1-5. Tuon jälkeen tilanne jatkui vielä pitkään, mutta kotiutusvuorot osuivat harvemmin niissä tehtävissä oleville Konsta Hyötyläiselle, Joona Sikiölle ja Jarkko Matikalle. Lisäjuoksuja ei syntynyt.

IPV:n kokoonpanoista puuttui lyöntiosaston kärkihevonen Jere Dahlström, joka oli flunssaisena sivussa. Sunnuntain suhteen pelikunto ratkeaa ottelupäivänä.

Neljännessä vuorossa IPV tyrehdytti Hyvinkään yritykset, mutta ei onnistunut haastavassa tilanteessa tulemaan rinnalle. Jakson loppulukemat 2-5 löi Sami Partanen, jonka lyönti sirvahti kakkosvahdin räpylästä ja Jarkko Matikka ehti kotiin. Avausjakson tappio tarkoitti käytännössä myös sitä, että lopputurnaushaaveiden ylläpitäminen vaati voittoa toiselta jaksolta.

Toiselle jaksolle IPV sai toivomansa alun sisäpelin osalta Hurskaisen lyötyä illan toisen juoksunsa. Kotiin ehti Juuso Lattu. Ulkona ote oli jakson alussa hieman haparoiva, mutta kotiutustilanteissa tekeminen terästäytyi. Vieraat jäivät ilman tärkeää avaavaa juoksua.

Toisessa vuoroparissa kotiutuksessa onnistui Konsta Kurikka, jonka lyönti taktiseen väärään oli juuri sopivan mittainen etukentälle ja pikajuna Teemu Nurmio toi lukemiksi 2-0. Hyvinkään toi tasoittavalla mukaan painavalla välilyönnillä vähemmän yllättäen Juha Korhonen, joka oli muutenkin ottelussa lyöntituulella saalistaen kolme lyötyä sekä yhden tuodun juoksun.

Kolmas vuoropari meni juoksuitta ja neljännen aloittavalla Arttu Vilander pääsi palottomassa ajolähdössä taituroimaan kakkosrajalyhyellä Hyötyläisen kotiin ja IPV:n johdoksi 3-1. Tämä riitti myös jaksovoittoon ja kolmannelle pisteelle haettiin omistaja kotiutuslyöntikilpailun kautta.

Siinä IPV:ltä onnistui ainoana Mikko Kosonen. Hyvinkää ratkaisi homman ensimmäisellä kahdella lyöjällään. Ensin kovalyötinen Teemu Nikkanen yllätti koppariosaston lyömällä yli ja heti perään Korhonen kuorrutti hienon iltansa ratkaisujuoksulla.

Halli-SM -alkusarja päättyy sunnuntaina. Klo 14.30 Aviasport Areenalla vastaan asettuu Kankaanpään Maila.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Jyrki Vallen kommentit (ipv.fi)
Jussi Hurskaisen haastattelu (Youtube)
Ottelun juoksukooste (Youtube)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi