Superpesis


Valle tyytyväinen tilannemäärään


IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen lukuun ottamatta aivan ottelun alkua.

Hyvinkää karkasi ensimmäisen aloittavalla peräti 0-4 johtoon ja likimain ratkaisi avausjakson. Tämä myös ihmetytti valmennusta.

- Todella huono lähtö peliin. Käytännössä kun kaveri tekee tuollaiset lukemat hallissa, niin se on hyvin haastavaa nousta takaisin. Meidän pitää joukkueen kanssa pohtia ja puntaroida mistä tuo johtui. Ei oltu vaan mukana ja nyt puhutaan vain tuosta lähdöstä.

Sen jälkeen IPV hallitsi peliä niin tilanteiden valossa kuin myös juoksujen valossa, mutta avausjaksolla tasonnosto ei riittänyt.

- Toisesta vuorosta lähtien pelaaminen parani huimasti, mutta se alkoi tällä kertaa liian myöhään.

- Sisäpeliin olen tyytyväinen. 19 kolmostilannetta hallissa on hyvä lukema. Nyt se jäi kotiuttamisesta kiinni. Partasella ei ollut paras päivänsä, Vilanderilla oli tilanteita, Kurikalla oli tilanteita, Kososella oli tilanteita... Hurskainen kotiutti hyvin.

- Pointti on kuitenkin se, että nyt Dahlströmin poissa ollessa vielä korostui, että jos hän tai Partanen eivät onnistu tai eivät ole mukana, niin muiden pitää nostaa tasoa. Tilannemäärä oli ihan riittävä, mutta laatu ei riittänyt.

Pelkästään omasta tekemisestä tappio ei toki johtunut. Teemu Nikkasen ja Juha Korhosen johdolla Hyvinkäällä on lyöntivoimaa yllin kyllin.

- Hyvinkää on hyvä joukkue. Huusko oli tänään lautasen ääressä hyvä. Silti he saivat ensimmäisessä vuorossa 6 kolmostilannetta ja seuraavassa seitsemässä aika tarkkaan saman. Se kertoo pelistä aika paljon.

Sunnuntaina IPV kohtaa klo 14.30 halli-SM-alkusarjan päätösottelussa Kankaanpään. Kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia.

- Yhdeksikköön tuskin kajotaan, jos ei yllätyksiä tule. Dahlströmin pelikunto katsotaan aamulla. Se on suurin muutos, jos tulee.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi