Superpesis


Kankaanpäälle voitto kotareilla


Kankaanpään Maila vei kotiutuslyöntikilpailun kautta voiton sunnuntaina halli-SM alkuturnauksen päätösottelussa numeroin 1-2 (3-1, 0-1, 0-2).

Alkulohkon päätösottelussa ei ollut panoksena enää halli-SM lopputurnauspaikkaa. Se ratkesi päivän ensimmäisessä ottelussa Hyvinkäälle, joka kaatoi Kouvolan jaksoin 2-0.

Avausjaksolla IPV oli edellä niin sisä- kuin ulkopelissä. Sami Partasen, Konsta Kurikan ja Jere Dahlströmin lyönneillä syntyivät jaksovoittoon vaaditut kolme juoksua. Kankaanpää ei pystynyt löytämään aukkoja IPV:n ulkokentästä riittävästi haastaakseen imatralaiset jaksovoitosta. Lautasen äärellä Joona Sikiö pelasi hallikauden parasta peliään. Tolppa pysyi lautasella ja otteissa oli sopiva määrä röyhkeyttä Kankaanpään pelin sekoittamiseen.

- Mieli vähän väsyi. Teemana oli pelin alku ja ulkona peräkkäisten virheiden ja virhevirtauksen katkaiseminen. Ne asiat toimivat hyvin. Pelin alku oli mallikas ja ulkopeli hyvää. Tosi paljon hienoja paloja ja suorituksia, pelinjohtaja Jyrki Valle kommentoi.

Riemumarssiksi IPV:n sisäpeli ei kuitenkaan pysyvästi muuttunut. Hyvän alun jälkeen kentällemenot olivat hyvin vaikeita ja sisäpelin tuska jatkui käytännössä loppuun saakka. Kunnon iskun paikka tuli vasta kolmannen tasoittavalla, jossa sekä Dahlströmillä että Vilanderilla oli tilaisuus ajolähdössä rikkoa kupparinen, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää.

- Muuten peli oli sitten jotain muuta. Fyysistä väsymystä ei ollut, mutta henki väsyi. Kentälle ei päästy, oli vähän sellaista pelailua. Tuskin oli kauhean yleisöön menevää. Meille tuli hyvä muistutus siitä, että jos ei ole sata lasissa, niin ei me puolivaloilla pärjätä kenellekään, Valle kertoo.

Kankaanpää avasi juoksutilin neljännen aloittavalla Petteri Kortelaisen lyömällä juoksulla ja pakotti IPV:n hakemaan vähintään yhtä juoksua tasoittavallaan. Dahlströmillä ja Vilanderilla oli tarjottimella tilaisuus ratkaista ottelun voitto, mutta lyönti ei tahtonut millään osua keskikeppiin. Näin ajauduttiin kotiutuslyöntikilpailuun.

Siinä Kankaanpää tuli vahvasti ja teki taululle 2-0 johdon. IPV tuskainen sisäpeli jatkui, eikä yksikään viidestä parista saanut juoksua.

IPV:n otteluohjelman seuraavat pelit on kirjattu huhtikuun lopulle Ukonniemen kentälle. Sitä ennen joukkue käy Fuengirolassa harjoittelemassa. Mahdollisista lisäotteluista hallikaudelle Valle ei vielä tiennyt. Ainakaan niitä ei ole sovittuna.

- Nyt on sellanen fiilis, ettei tarvita lisäpelejä maaliskuulle, mutta katsotaan.

Ottelun tilastot (Pesislive)
Mikko Kososen haastattelu (Youtube)
Teemu Nurmion haastattelu (Youtube)
Ottelun juoksukooste (Youtube)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi