Superpesis


Janne Luostarinen IPV:n kakkospelinjohtajaksi


Superpesikseen valmistautuvan IPV:n valmennusryhmä on täydentynyt Janne Luostarisella. Hän toimii kakkospelinjohtajana Jyrki Vallen aisaparina.

Luostarisella on takanaan pitkä ura (1999-2016) pelaajana punaisten edustusjoukkueessa. Miesten Superpesiksen runkosarjassa pelejä kertyi 128 ja Ykköspesiksen runkosarjassa 158. Ulkopelipaikaltaan hän oli koppari.

Luostarinen jätti edustustasolla pelaamisen kauden 2016 päätteeksi, jolloin joukkue nousi takaisin Superpesikseen. Sen jälkeen hän on pelannut yhteensä kymmenkunta peliä Suomensarjaa niin Juvalla kuin Imatralla, mutta vaikuttanut erityisesti IPV:n juniorijoukkueiden taustalla.

- Todella hienot fiilikset tästä pestistä ja innolla hyppään siihen mukaan. Halu on auttaa pelaajia kehittymään, kun tällainen mahdollisuus annettiin, Luostarinen kertoo.

Viikon päästä 39 vuotta täyttävä Luostarinen sanoo, että pelitavallisista asioista on pelinjohtaja Vallen kanssa keskusteltu ja yhteinen näkemys tulevasta kesästä on pientä hiomista vaille valmis.

- Kyllä me samalla sivulla ollaan. Vähän on asioita jo käsitelty ja muutamissa treeneissä olen ollut mukana. Kevään aikana tilanne tietysti selkeytyy lisää ja tulevana perjantaina sekä lauantaina treeniviikonlopussa on koko joukkue paikalla, jolloin pääsen paremmin tutustumaan reissupelaajiinkin.

Luostarinen näkee, että joukkueella on potentiaalia yllättää ensi kesänä.

- Hyvä fiilis tuosta ryhmästä. Treeneissä on nähtävissä tekemisen meininki ja laadullisesti jalkeilla on tosi hyvä porukka. Mielenkiintoinen kesä on edessä ja meillä on mahdollisuudet vaikka mihin, jos vaan kaikki asiat loksahtavat kohdalleen.

Luostarisen ja Vallen lisäksi valmennusryhmään kuuluvat Matti Mansikka sekä fysiikkavalmentaja Mikko Paunonen.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi