Superpesis


Perjantaina Kankaanpäähän


IPV:n kausi jatkuu perjantaina pitkällä bussimatkalla Länsi-Suomeen. Vastaan asettuu Kankaanpään Maila.

Mitä?

Kahden ennakkoon keskiryhmän paikoista taistelevan joukkueen kohtaaminen. IPV:llä on avausvoitto ottamatta ja Kankaanpää hamuaa ensimmäistä täyttä kolmen pisteen pottia.

Monelta?

Perjantaina 24.5.2019 klo 18.00

Edelliset kohtaamiset

6.6.2018 IPV - Kankaanpää 2-1 (runkosarja)
3.7.2018 Kankaanpää - IPV 0-2 (runkosarja)
1.8.2018 Kankaanpää - IPV 1-2 (alempi jatkosarja)
24.2.2019 IPV - Kankaanpää 1-2 (halli-SM)

IPV oli viime kaudella niskan päällä voittaen kaikki keskinäiset kohtaamiset. Tämän vuoden halli-SM alkusarjassa Kankaanpää voitti alkulohkon päätösottelun, joka oli molemmille tuloksellisesti merkityksetön.

Lähtökohdat : Kankaanpään Maila

Kauden ennakkoarvioissa Kankaanpää on liikkunut yleensä 2-3 sijaa IPV:tä huonommalla rankingilla, mutta kärkiviisikon takana tilanne on niin avoin, että hyvän vireen sattuessa heilahduksia voi sattua suuntaan tai toiseen useammankin sijan.

Kankaanpään joukkueen merkittävimmät muutokset ovat etenijä Teemu Rouhiaisen siirto Hyvinkäälle, mutta plussapuolella on ehdottomasti Vimpelistä saalistettu Arttu Ruuska, joka saapui Satakuntaan isomman vastuun perässä. Hän on monipuolinen ja lahjakas pesäpalloilija, joka voi nousta seuraavalle portaalle pelaajana jo tänä kesänä.

Kankaanpään sielu ja ydinpelaaja on yhä Jouni Itävalo, joka kantaa ulkona erittäin isoa roolia ja pystyy sisällä hoitamaan ison kuorman niin tilanteiden rakentelusta kuin päättämisestä. Jokeriosastolla onnistumisia odotetaan Petteri Kortelaiselta, joka paukutteli viime kesänä yksittäisissä peleissä hurjia juoksumääriä. Mikäli kotiuttajaosasto löytää tasaisuuden, niin Kankaanpäällä on kesällä mahdollisuus yllättää vielä moni pesiksen tarkkailija.

Neljän ottelun jälkeen KaMalla on kolme pistettä. Niistä kaksi tuli supervuoron voitolla Kempeleestä ja yksi jaksovoitolla Koskenkorvasta. Nollille Kankaanpää on jäänyt Alajärveä ja Vimpeliä vastaan, jotka edustavat materiaalinsa puolesta aika lailla sarjan ääripäitä.

Lähtökohdat : IPV

IPV:llä neljän pelin jälkeen yksi piste, mikä ei joukkuetta luonnollisesti tyydytä. Alkuohjelma on ollut vaikea ja vastaan on tullut kärkijoukkueista Kouvola, Sotkamo ja Seinäjoki. Ainoa piste tarttui matkaan Kiteeltä.

Pelillisesti suoritustaso parantui viime viikolla selvästi, vaikka kaksi tappioa (Seinäjoki ja Sotkamo) nollalla pisteellä tilille kirjautuikin. Ulkopelivirheiden määrä ottelua kohden on laskenut ja sisällä tilanteiden sekä myös tehtyjen juoksujen määrä on ollut riittävä vähintään jaksovoittoihin. Sunnuntaina IPV hävisi taistelun pitkälti Roope Korhosen loistopäivään. Hän piti painavilla niiteillään Sotkamon voiton syrjässä kiinni loppuun saakka.

Neljän pelin aikana kokoonpanossa on käytetty 13 pelaaja, eikä odotettavissa ole ilman vastoinkäymisiä yllätyksiä myöskään perjantaille. Sisäpelissä kärki laitettiin Sotkamo-otteluun uusiksi ja suoritusten perusteella sitä tuskin lähdetään enää sotkemaan. Teemu Nurmio numerolla 1 meni kentälle sataprosenttisesti, Konsta Hyötyläinen vaihtoi tehokkaasti ja Sami Partanen loi numerolla kolme tilannetta. Sopiviin väleihin laitettu vaihtajajokeri Juuso Lattu täydentää kolmikkoa.

Seuraa häntä : Mikko Kosonen

IPV-kasvatti on varma kakkosvahti, joka ei juuri palloja pudottele ja antaa joukkueelleen sitä kautta vakautta ulkopeliin.

Kosonen on sisäpelissä vaarallinen ja pystyy etenkin kotiuttajapuolella antamaan hyvää taustatukea kaksikolle Jeer Dahlström-Sami Partanen. Vielä lyönnit eivät ole osuneet toivotulla tavalla kohdalleen (0+1), mutta potentiaalia on paljon. Viime kesänä tilille kertyi mm. kaksi kunnaria.

Tallinna 8.6.2019 IPV - Tahko

IPV pelaa kahden viikon kuluttua Tallinnassa Hiiu Stadionilla Superpesistä Tahkoa vastaan. Edellisestä Virossa pelatusta Superpesiksen ottelusta on kulunut aikaa noin 25 vuotta.

Hanki pääsyliput ennakkoon verkkokaupasta hintaan 10 € (ovelta 15 €).

IPV:n verkkokauppa

Ota seurantaan myös Eestipesiksen FB-sivusto, jonne päivitämme kaikki tapahtumaan liittyvät tiedot sekä rutkasti historiamateriaalia maiden välisen pesisyhteistyön historiasta.

Eestipesiksen Facebook-sivu

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi