Superpesis


IPV-Koskenkorva tiistaina suunnistusteemalla


IPV:n kotipelit jatkuvat tiistaina 4.6.2019, jolloin vieraaksi saapuu Koskenkorvan Urheilijat. Ottelutapahtumaa värittää vahva suunnistusteema tähtivieraineen.

Mitä?

IPV kohensi osakkeitaan sarjataulukossa merkittävästi kaatamalla sunnuntaina mestarijoukkue Joensuun Mailan supervuoron jälkeen 2-1. Samalla IPV nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle sijalle 7.

Koskenkorva majailee neljä sijaa alempana, mutta vain yhden pisteen IPV:tä jäljessä. Se kertoo omiaan keskiryhmän tasaisuudesta. Sijat 7-13 ovat kahden pisteen sisällä.

Kauppi, Jylhä ja leimausleiri

Tiistain ottelun erityisteemana on suunnistus. Imatralla pöyrii parhaillaan Leimaus-leiri 2019, joka on kerännyt Ukonniemen maastoihin yli 1600 lasta ja nuorta sekä ohjaajaa. Heidät kaikki on kutsuttu paikalle tiistaina ja ottelu kuuluu leirin viralliseen oheisohjelmaan.

Ottelutapahtumassa ovat paikalla suunnistajalegenda Minna Kauppi sekä hiihtomaajoukkueeseen kuuluva Martti Jylhä, jotka kilpailevat puoliajalla Tornator stadion suunnistuskisassa.

Kilpailun jälkeen niin Kauppi kuin Jylhä haastatellaan ja sen jälkeen he ovat fanien ja muiden kiinnostuneiden jututettavissa Ukonniemessä.

Monelta?

Tiistaina 4.6.2019 klo 18.00

Edelliset kohtaamiset

13.5.2018 Koskenkorva - IPV 1-0 (runkosarja)
18.7.2018 IPV Koskenkorva 1-2 (runkosarja)

Joukkueet kohtasivat viime kauden runkosarjassa kahdesti ja pisteet kirjattiin Koskenkorvalle 4-1. Tältä kalenterivuodelta keskinäisiä otteluita ei ole.

Lähtökohdat : Koskenkorvan Urheilijat

Ilman kenkiä pelinjohtohommissa usein nähty Jukka Latvala johti viime kaudella Koskenkorvan monien yllätykseksi puolivälieriin saakka. Runkosarjan viides sija oli odotuksiin nähden huikea saavutus ja tätä samaa sankaritarinaa joukkue luonnollisesti yrittää tällä kaudella jatkaa.

Merkittävin muutos joukkueessa on kokeneen ydinpelaaja Antti Kuusiston lopettaminen. Pelillisen roolin lisäksi hänellä oli suunnannäyttäjänä iso merkitys ryhmälle.

Laatua ja monipuolista osaamista Koskenkorvan joukkueeseen mahtuu. Alkukaudella kotiutustehoista ovat vastanneet käytännössä täysin Patri Wahlsten (1+20) sekä Juho Toivola (0+11). Koko muu joukkue on lyönyt yhteensä kahdeksan juoksua eli vähemmän kuin toiseksi paras kotiuttaja Toivola yksin.

Kärkilyöntitilastoa johtaa Tuomas Tuohisaari (37), joka pelaa ykkösenä ja tilanteita ovat rakentaneet sen jälkeen erityisesti Juho Hakomäki (32) sekä Veli-Pekka Yli-Hirvelä (30).

Ulkopelin suhteen suurin kysymysmerkki tätä kirjoitettaessa liittyy lukkari Juho Hakomäkeen, jolla paloi pinna sunnuntaina Hyvinkäällä. Rangaistuspistetaulukkoon suoritusta ei ole vielä tätä kirjoitettaessa merkitty, mutta jonkinlaisia jälkiseuraamuksia lienee tulossa. Mikäli pelikielto taulukkoon ilmestyy, niin Latvala joutuu kaivamaan pakastaan korvaavan lukkarin Ukonniemen kentälle.

Lähtökohdat : IPV

IPV kirkasti ilmettään sunnuntaina reilusti sitten keskiviikkoisen synkän Vimpelin vierailun. Ulkopeli erityisesti oli monta piirua paremmalla tasolla, eikä nimivahva vierasryhmä juuri ilmaisia pesävaihtoja saanut.

Pelinjohdon kannalta ilahduttavaa oli sekin, että kopparin paikalla häärinyt Arttu Vilander suoriutui tehtävästään erinomaisesti ja tuo jatkossa takakentälle yhden vaihtoehdon lisää. Alkukauden takarajavahteina ovat pelanneet Teemu Nurmio ja Jussi Hurskainen.

IPV:n sisäpeli on pyörinyt useamman pelin vahvasti terävän kärjen voimin. Teemu Nurmio, Konsta Hyötyläinen, Juuso Lattu ja Sami Partanen rakentavat kovalla prosentilla tilanteita, joita Partasen lisäksi pyrkii ratkomaan Jere Dahlström. Dalla on jatkanut viime kauden hengessä hyvässä vireessä alkukauden.

Vilanderin lisäksi tärkeitä onnistumisia yksilöpuolella sai Konsta Kurikka, joka löi supervuorossa voiton ratkaisseen välilyönnin. 18-vuotiaan nuorukaisen alkukausi on ollut haasteellinen, mutta ehkä iso onnistuminen tärkeässä paikassa avaa pelin loppukesää ajatellen.

Seuraa häntä : Arttu Vilander

Kankaanpäästä saapunut ja tryoutin kautta talvella joukkueeseen liittynyt Vilander on värikäs persoona, joka ei tunteitaan ja tavoitteitaan peittele. Hän tuo joukkueeseen värikkään lisän länsisuomalaista uhoa ja rohkeutta, mikä näkyy pelirohkeutena niin ulkona kuin sisällä. Vilanderilla on paljon lyöntipotentiaalia nousta Dahlströmin ja Partasen rinnalle vakiokotiuttajien arsenaaliin.

Otteluisäntä

Otteluisäntänä tiistaina suunnistusteemaisessa pelissä toimii Tornator.

Ottelupallot

Ottelupallot tarjoaa Imatran Öljy- ja rengaspiste.

Ottelutapahtuma

Portit aukeavat klo 17.00 ja ottelu alkaa klo 18.00.

Poikkeuksellisesti tiistaina anniskelukatsomo on poissa käytöstä. Redspub ylätasanteella palvelee normaalisti.

Pääsyliput ja kuppipenkit

Pääsyliput 13 €/10 €. Alle 25-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta.

Tallinna 8.6.2019 IPV - Tahko

IPV pelaa ensi lauantaina Tallinnassa Hiiu Stadionilla Superpesistä Tahkoa vastaan. Edellisestä Virossa pelatusta Superpesiksen ottelusta on kulunut aikaa noin 25 vuotta.

Hanki pääsyliput ennakkoon verkkokaupasta hintaan 10 € (ovelta 15 €).

IPV:n verkkokauppa

Ota seurantaan myös Eestipesiksen FB-sivusto, jonne päivitämme kaikki tapahtumaan liittyvät tiedot sekä rutkasti historiamateriaalia maiden välisen pesisyhteistyön historiasta.

Eestipesiksen Facebook-sivu

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi