Superpesis


Niukka tappio Pattijoen vieraana


IPV:n vierasreissun toinen osa päättyi niukkaakin niukempaan 1-0 (4-4, 7-6) tappioon Pattijoelle. Pelillisesti kentällä ei nähty parasta mahdollista redsiä, mutta silti joukkue pystyi roikkumaan taistelussa mukana.

Ottelu

16.6.2019 Pattijoki - IPV (Superpesis, runkosarja)

Tulos

1-0 (4-4, 7-6)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Partanen, 4. Vilander, 5. Kurikka, 6. Pesonen, 7. Kosonen, 8. Sikiö, 9. Matikka, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

IPV:n tehomiehet

Dahlström 5/0, Kurikka 1+2/2, Lattu 0/3, Partanen 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Ottelun kulku

1.jakso

Avausjakso kulminoitui yhteen suoritukseen. Juoksuttoman avausvuoroparin jälkeen toisen aloittavalla Topi Kosonen löi pallon kakkospuolelta läpi, itselleen kunnarin ja taululle lukemat 3-0. Tuota eroa IPV lähti raapimaan kiinni.

Ensimmäisen onnistumisen toi Jere Dahlström kolmannen tasoittavalla ottamalla yksittäisillä lyönneillä Teemu Nurmion ja Juuso Latun kotipesän turvaan.

Neljännen tasoittavalle IPV tuli kahden juoksun takaa-ajoasemasta lukemissa 4-2, mutta joukkue osoitti jälleen sitkeyttä nousemalla Dahlströmin sekä Konsta Kurikan lyönneillä tasoihin 4-4. Kurikan lyömään tasoitukseen jakso myös päättyi, sillä tilanteesta kirjattiin taululle kolmas palo.

2.jakso

Toinen jakso oli IPV:lle monta astetta synkempi. Ensimmäisen tasoittavalla Pattijoki teki kolme juoksua, toisessa vuorossa kolme lisää ja johti tässä kohtaa ratkaisevan tuntuisesti 6-0.

IPV näytti tässä tilanteessa jälleen kulmahammasta, eikä luovuttanut. Dahlström löi kolmannen aloittavalla kaksi juoksua, johon Pattijoki vastasi tasoittavalla yhdellä. Tilanne oli tässä kohtaa kotijoukkueelle 7-2.

Neljännen aloittavalla Konsta Kurikka löi pallon läpi saldolla 1+2 ja tilanteeksi 7-5. Kun Joona Sikiö vielä onnistui kotiuttamaan Kurikan, niin tilanne oli nopeasti peräti 7-6. Tämän lähemmäksi IPV ei kuitenkaan päässyt, ja Raahesta ei kotiin tuomisia annettu.

Kurikan kunnari (Youtube)

Ottelun ratkaisu

Pomminvarmasti useita otteluita toiminut ykköskärki ei ollut täydellisimmillään. Teemu Nurmio kyllä meni kentälle huikeasti (7/8) ja Juuso Lattu vaihtoi häntä yhtä vakuuttavasti kakkoselle (7/8), mutta sen jälkeen tökki. Konsta Hyötyläiselle päivä ei ollut paras mahdollinen ja hänen jälkeensa lavetille astellut Sami Partanen jäi myös kauas parhaastaan (kärkilyönnit 4/10).

Kärjen vaikeuksien myötä IPV:n terävin isku sisäpelissä jäi puuttumaan, vaikka Dahlströmille tilanteita pystyttiin rakentamaan. Kotiutukset hänelle 5/11 eli huippupäivänä tuokin saldo olisi voinut olla 2-3 juoksua parempi.

Tähtipelaaja

Juuso Lattu oli tämän viikonlopun nimi. Lauantaina ansaitusti ykköspalkinto ja sunnuntaina palkintoraadilta kakkosmaininta. Kolme tuotua juoksua, kärkilyönnit 7/9 ja elintärkeä ykkösvaihto 7/8. Hän hoiti jälleen tehtävänsä mallikelpoisesti tärkeässä jokerin roolissa Nurmion kuljettajana.

Muuta

Otteluohjelma on tarjonnut IPV:lle tällä kaudella pitkiä putkia. Viimeiset neljä peliä punaiset ovat pelanneet muualla kuin Ukonniemessä. Seuraavat kolme peliä taas pelataan juuri siellä ja kaiken kaikkiaan seuraavasta kuudesta kotipelejä on viisi.

Tulevat ottelut

19.6.2019 klo 18.00 IPV - Kempele
25.6.2019 klo 18.00 IPV - Kouvola

Kotipelien liput voit ostaa ennakkoon IPV:n verkkokaupasta.

Myynnissä on myös loppukauden runkosarjan kausikortit. 9 ottelua hintaan 90 €. Nämäkin löydät verkkokaupasta.

9.7.2019 Ukonniemessä nähdään valtakunnan huippukävelijät Aku Partasen johdolla kisaamassa puoliajalla Ukonniemen mestaruudesta. Otteluliput tapahtumaan sekä kumppanuuspaketit ja VIP-liput ovat nyt myynnissä!

Katso lisätiedot täältä.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi