Superpesis

Voitolla kohti juhannusta!

IPV nappasi Kempeleen päänahan toistamiseen viiden päivän sisään ja tälläkin kertaa vaikeimman kautta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Lukemat kirjattiin 2-1 (1-12, 7-2, 0-0, 2-1).

Ottelu

19.6.2019 IPV - Kempele (Superpesis, runkosarja)

Tulos

2-1 (1-12, 7-2, 0-0, 2-1)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Partanen, 4. Vilander, 5. Kurikka, 6. Kosonen, 7. Pesonen, 8. Sikiö, 9. Matikka, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

IPV:n tehomiehet

Hyötyläinen 1+2/3, Kurikka 2/0, Dahlström 2/0

Juoksukooste (Youtube)

Ottelun kulku

1.jakso

Avausjaksosta ei IPV:n näkökulmasta paljon kerrottavaa ole. Kaksi ensimmäistä sisävuoroa meni todella huonosti ja siitä innostuneena Kempele kuritti punaisten ulkokenttää kovalla kädellä. Toisen tasoittavalla vuorollaan kunnarin löivät Marko Pelkonen, Joona Suni ja Juhani Ojala. Kaiken kaikkiaan KeKi löi vuorossa 11 juoksua ja jakso oli sitä myöten selvä.

IPV sai ulkokentän lahjana neljännen aloittavalla yhden juoksun, kun koppari tiputti huolimattomuuttaan Jere Dahlströmin kopiksi painuneen lyönnin kenttään.

2.jakso

Toisella jaksolla koettiin ja nähtiin monenlaista draamaa. IPV:n sisäpeli ei ottanut auetakseen millään ja Kempele siirtyi heti aloittavalla sisävuorolla 1-0 johtoon. Jakson ensimmäiset turpakäräjät nähtiin toisen aloittavalla, kun kahden palon ajolähtötilanteessa Pekka Hepokangas löi pallon aivan takarajalle. Tuomaripalaverin jälkeen se tuomittiin laittomaksi ja pajatson tyhjennys jäi näkemättä. Samalla vaihtui vuoro, sillä lyönti oli viimeinen. Tätä tilannetta puitiin kentällä eri kokoonpanoissa alastulojälkeä tarkastellen vielä monta kertaa.

Kolmannen aloittavalla Kempele löi illan neljännen kunnarinsa, kun luvalla sanoen heikon ulkopelipäivän pelannut IPV antoi tällä kertaa kopparien käsien kautta ilmaisen läpilyönnin takaa.

Ottelun käännekohta ja Kempeleen ensimmäinen iso virhe tapahtui kolmannen tasoittavalla. Konsta Hyötyläisen lyönti painui kolmen juoksun arvoisesti takaa läpi kopparin vahvasti avustamana. IPV siirtyi näin nopeasti 1-2 tappiosta 4-2 johtoon ja tuon onnistumisen myötä peluri toisensa jälkeen löysi lyöntivireensä. Konsta Kurikka onnistui vielä kahdesti ja Jere Dahlström kerran. Jaksolukemiksi muodostui näin 7-2.

Hyötyläisen kunnari (Youtube)

Supervuoro

Ottelun seuraavat turpakäräjät nähtiin KeKin supervuoron aloittavalla. Kärkietenijä Aki Hanhela seisoi kolmosella koko lyöntikierroksen ajan ja viimeisenä lyöntipaikalle astellut Marko Pelkonen oli lähellä kotiuttaa hänet viimeisellä lyönnillään. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin palo ja tuomio otti Kempeleen rivistössä koville.

IPV ei saanut kärkeä supervuorossa liikenteeseen, mutta yksi kotiutustilanne siunaantui Miitri Pesoselle. Tilanne oli siinä mielessä poikkeuksellisen, että ensimmäisen lyönnin jälkeen peli keskeytettiin Ukonniemen yli lipuneen rankkasateen vuoksi. Hetken molemmat joukkueet olivat katsomossa odottelemassa sateen väistymistä. Pesonen ei kahdella viimeisellä lyönnillään saanut Nino Muuruvirtaa kotiin.

Kotiutuslyöntikilpailu

Kempele teki viidellä parillaan yhden juoksun ja tarjosi IPV:n viidelle parille ruhtinaallisesti mahdollisuuksia ratkaista peliä. Siihen riitti tällä kertaa ensimmäinen parivaljakko. Dahlstöm löi ykkösrajasta pallon ampumahiihtostadionin puolelle, kotiin tuli Lattu ja Dahlström kiersi kunniaa. Näin IPV nappasi juhannukseen mukaansa kaksi pistettä.

Dahlströmin ratkaisulyönti (Youtube)

Ottelun ratkaisu

Ottelussa nähtiin useampi käännekohta. IPV pystyi käsittelemään avausjakson turpasaunan ja palasi ehjemmällä ulkopelillä toiselle jaksolle.

Toisella jaksolla Kempeleen Hepokankaan neljän juoksun lyönti oli tuomariston mukaan niukkaakin niukemmin laiton. Huonommalla onnella koko ottelu olisi hyvinkin saattanut ratketa tuohon lyöntiin.

Kolmas käännekohta oli Hyötyläisen läpilyönti kolmannen tasoittavalla. Siitä IPV sai itseluottamusbuustin, joka kantoi ottelun loppuun saakka.

Lehdistötilaisuus (Youtube)

Tähtipelaaja

Konsta Hyötyläinen keräsi kärkilyönnit 9/10, ja löi IPV:lle elintärkeän kunnarin toisella jaksolla. Myös räpylässä Hyötyläiseltä nähtiin kovia suorituksia tärkeissä paikoissa.

Muuta

Sarjassa pelataan voitoista ja pisteistä. Sitä taustaa vasten juhannukseen voi poistua hyvillä mielin, mutta ulkopelaamisen osalta valmennuksella on paljon mietittävää. IPV on päästänyt sarjassa eniten juoksuja ja esimerkiksi Kempeleen neljä kunnariin johtanutta läpilyöntiä yhteen peliin on pidemmän päälle kestämättömän suuri määrä.

Tulevat ottelut

25.6.2019 klo 18.00 IPV - Kouvola
30.6.2019 klo 17.00 IPV - Vimpeli

Kotipelien liput voit ostaa ennakkoon IPV:n verkkokaupasta.

Myynnissä on myös loppukauden runkosarjan kausikortit hintaan 90 €. Nämäkin löydät verkkokaupasta.

9.7.2019 Ukonniemessä nähdään valtakunnan huippukävelijät Aku Partasen johdolla kisaamassa puoliajalla Ukonniemen mestaruudesta. Otteluliput tapahtumaan sekä kumppanuuspaketit ja VIP-liput ovat nyt myynnissä!