Superpesis


IPV esitti kauden parastaan ja kaatoi Koplan!


IPV onnistui ensimmäistä kertaa nykyisellä superpesistaipaleellaan kaatamaan Kouvolan Pallonlyöjät. Riemukas voitto oli lisäksi täysi kolmen pisteen suoritus jaksoin 2-0 (7-2, 3-2).

Ottelu

25.6.2019 IPV - Kouvola (Superpesis, runkosarja)

Tulos

2-0 (7-2, 3-2)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Partanen, 4. Kurikka, 5. Kosonen, 6. Sikiö, 7. Vilander, 8. Pesonen, 9. Matikka, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

IPV:n tehomiehet

Dahlström 4/1, Kurikka 1+2/2, Lattu 0/3, Hyötyläinen 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Ottelun kulku

1.jakso

Avausjakso lähti hieman nihkeästi käyntiin kotijoukkueen osalta, mutta toisesta vuoroparista lähtien IPV vei sarjan suurjoukkueisiin kuuluvaa Kouvolaa kaikilla mittareilla. Juoksutilin avasi toisen aloittavalla Jere Dahlström, joka löi tylysti ajolähdössä kakkosrajapompulla pallon katsomoon ja kotiin ehtivät niin Teemu Nurmio kuin Juuso Lattu. Tämä suoritus viimeistään sytytti punaiset kauden parhaimpaan lentoonsa.

Kun sisäpeli alkoi rullata, niin myös ulkona räpylä piti loistavasti. Ilmaisia pesävälejä tai juoksuja IPV ei antanut. Avausjakson ratkaisu nähtiin kolmannen aloittavalla. Ensin Partanen löi pussinpohjalyönnillä Latun kotiin. Sen jälkeen Konsta Kurikka löi kakkospesän päältä pallon läpi ja kotiin ehtivät niin Konsta Hyötyläinen kuin Dahlström. Lukemiksi 6-0 löi Jarkko Matikka. Kouvola oli tässä vaiheessa jo niin sillassa, että antoi räpylästä paljon anteeksi.

Jakson loppu oli kosmetiikkaa. Peli oli täysin IPV:n hallussa, eikä KPL kunnollista takaa-ajoa pystynyt kehittämään.

2.jakso

Toinen jakso oli odotusten mukaisesti tiukempi. KPL ei antanut enää räpylästä anteeksi samalla tavalla kuin avausjaksolla, eikä IPV saanut samanlaista lyöntimyllyä käyntiin kuin ennen taukoa, mutta ottelu oli silti koko ajan punaisten hallussa.

Ensimmäisen tasoittavalla Dahlström löi avaavan pinnan ja sen jälkeen illan sankareihin kuulunut Kurikka löi kunnarin tyhjään kenttään. Hänen jälkeensä Mikko Kosonen löysi kakkossaumasta tilaa ja lukemat olivat nopeasti 3-0.

KPL ei siis antanut enää ilmaiseksi mitään, mutta ei antanut myöskään kotijoukkue. IPV pysyi paineen alla kylmänä, eikä jähmettynyt neljännen aloittavallakaan, kun KPL tuli Iiro Nokkalan lyömänä juoksun päähän tilanteeseen 3-2. IPV haki tarvittavat kopit ja takapalot silloin kun niihin paikka oli. Tiukoista lukemista huolimatta ottelu oli siis omissa hyppysissä alusta loppuun.

Joona Sikiön haastattelu (Youtube)

Ottelun ratkaisu

KPL joutui lähtemään otteluun ilman yhdeksikön kolmea tukipilaria ja ottelun aikana kärkietenijä Tommi Mäentausta siirtyi häntäpäähän juoksuongelmien vuoksi. Tämä materiaalitasoitus antoi IPV:lle sauman tehdä harvinainen jättiläisen kaato ja siihen mahdollisuuteen joukkue tarttui ottelun alusta alkaen kaksin käsin kiinni.

Railakas ja rohkea lyöntipeli oli nautittavalla tasolla koko tiistain ottelun, mutta erityisesti ulkopeli lukkari Joona Sikiön johdolla oli siinä vireessä, ettei KPL saanut mitään ilmaiseksi. Tämä oli myös voiton suurin syy ja antaa varmasti roppakaupalla itseluottamusta tuleviin vääntöihin.

Lehdistötilaisuus (Youtube)

Tähtipelaaja

Konsta Kurikka on ailahdellut alkukauden aikana, mutta tiistaina Ukonniemessä nähtiin minkälainen potentiaali nuorukaisella on. Kunnari, pari tavallista ja kaksi tuotua juoksua olivat numerolle neljä siirretyltä Kurikalta vakuuttava työnäyte. Tilastojen ulkopuolelta on syytä mainita myös erittäin laadukas ulkopeli.

Kurikan kunnari (Youtube)

Muuta

IPV on kohdannut KPL:n viimeisimmän nousunsa jälkeen useita kertoja, ja tiistainen voitto oli ensimmäinen ulkokentällä kolmeen vuoteen.

Tulevat ottelut

30.6.2019 klo 17.00 IPV - Vimpeli
4.7.2019 klo 18.00 Hyvinkää - IPV
9.7.2019 klo 18.00 IPV - Kitee

Kotipelien liput voit ostaa ennakkoon IPV:n verkkokaupasta.

9.7.2019 Ukonniemessä nähdään valtakunnan huippukävelijät Aku Partasen johdolla kisaamassa puoliajalla Ukonniemen mestaruudesta. Otteluliput tapahtumaan sekä kumppanuuspaketit ja VIP-liput ovat nyt myynnissä!

Katso lisätiedot täältä.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi