Superpesis


Kitee vei ansaitusti tärkeät pisteet


IPV ja Kitee taistelevat runkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista tasapäisesti, mutta Ukonniemen keskinäisessä ottelussa vieraat olivat selvästi edellä. Kolme pistettä matkasi Pohjois-Karjalaan jaksoin 0-2 (0-4, 4-6).

Ottelu

9.7.2019 IPV - Kitee (Superpesis, runkosarja)

Tulos

0-2 (0-4, 4-6)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Partanen, 4. Kurikka, 5. Kosonen, 6. Matikka, 7. Sikiö, 8. Vilander, 9. Pesonen, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

IPV:n tehomiehet

Dahlström 3/0, Nurmio 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Ottelun kulku

1.jakso

Ensimmäisen jakson nimi, tai oikeastaan koko ottelun, oli Ville Liukku. Hänelle peli oli lukkarina vasta kauden toinen, mutta nopea tempo, taktiset väärät ja mielenkiintoiset alkuasennot sotkivat IPV:n kaaripelin niin pahasti, että siihen kuivui pari ensimmäistä sisävuoroa kokonaan. Jopa koko kauden vuorenvarmasti esiintynyt ykköskärki sortui Liukun johdatuksella merkkivirheisiin ja kirjautti paloja aivan liikaa taululle.

Huonosti kulkenut sisäpeli tarttui sen verran myös ulkopeliin, että pari selvää paloa kääntyi juoksuiksi, joita Kitee onnistui tekemään neljä, kaksi toisessa vuorossa ja kaksi kolmannessa.

Omaa karua kieltään IPV:n sisäpelin sujumisesta kertoo sekin, että Jere Dahlström tuli lyömään ensimmäistä kertaa vasta neljännessä vuoroparissa, vaikka normaalipelissä hän vierailee lyöntipaikalla jokaisessa vuoroparissa.

Kitee oli innokas ja hyvän ulkopelin kautta pelirohkea, ja nappasi täysin ansaitun jaksovoiton. IPV:n esitys kuului kauden heikoimpiin.

2.jakso

Toiselle jaksolle kentälle odoteltiin tulistunutta kotijoukkuetta, mutta asetelma kääntyi heti alussa kotijoukkueen kannalta väärinpäin. Ensimmäisen aloittavalla Kiteen ykköspalkittu Hannes Pekkinen paiskasi pallon yli koppari Arttu Vilanderin. Siitä suorituksesta Pekkiselle kunnari ja taululle lukemat 0-3.

Tauon jälkeen sisäpeliin tuli enemmän järkeä ja myös Dahlström pääsi kiinni oikeisiin töihin. Hän löi jaksolla kolme juoksua ja Jarkko Matikka yhden, mutta lähituntumasta huolimatta IPV ei saanut kunnon hallintaa jaksosta missään vaiheessa.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännen aloittavalla, jonne tultiin tilanteessa 3-4. Pekkinen sekä Sami Mikkolanaho löivät juoksut mieheen pakottaen IPV:n tilanteeseen, jossa vaadittiin neljää juoksua supervuoropariin. Vain Dahlström onnistui kerran ja loppulukemiksi kirjattiin 4-6.

Ottelun ratkaisu

Seitsemän edellistä kautta IPV:tä edustanut Ville Liukku onnistui sotkemaan heti alussa IPV:n ykköskärjen tekemisen ja sotki kaaripelaamista toistuvasti. Vaisun alun myötä siihen valui taistelu avausjaksosta ja kun tauon jälkeen vielä Hannes Pekkinen kunnarillaan siivitti vieraat nopeasti 0-4 johtoon, niin tiistaina nähdyllä IPV:llä ei eväät enää riittäneet. Kotijoukkue tuli toisella jaksolla näennäisesti lähelle, mutta kuskin paikalle IPV:stä ei ollut koko iltana.

Lehdistötilaisuus (Youtube)

Tähtipelaaja

Alavireisesti muuten sisäpelissä suoriutuneen IPV:n paras mailan varressa oli jokeri Juuso Lattu. Yksi tuotu juoksu, mutta etenkin vaihtolyöntisaldo 6/7 oli parasta mitä mailan varressa joukkue pystyi Kiteetä vastaan tuottamaan.

Muuta

Keskiryhmän pudotuspelitaistelu on todella tasaista. Kiteen kolmen pisteen voitto oli heille vasta kauden toinen, ja samalla se siivitti sarjataulukossa kaksi sijaa ylöspäin. Taakse jäi IPV:n lisäksi Kankaanpää. Puhtaiden voittojen rooli tulee olemaan loppukauden väännöissä todella iso.

Tulevat ottelut

TO 11.7.2019 klo 18.00 IPV - KPL
TI 16.7.2019 klo 18.00 Alajärvi - IPV
TO 18.7.2019 klo 18.00 IPV - Kankaanpää

Kotipelien liput voit ostaa ennakkoon IPV:n verkkokaupasta.

Torstaina vieraaksi saapuu Huutokauppakeisarista tuttu apumies Markku, joka kasaa puutarhakaluston ja on valmistautunut juttelemaan ihmisten kanssa vaikka nikkaroinnista.

Lisätiedot Markun vierailusta täältä.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi