Superpesis


Sotkamo jälleen pysäyttämätön


Sotkamo on vienyt IPV:tä viime vuodet keskinäisissä otteluissa ja sama linja jatkui lauantaina Hiukassa. Hyvästä peli-ilmeestä huolimatta punaiset hävisivät numeroin 2-0 (5-3, 10-5).

Ottelu

20.7.2019 Sotkamo - IPV (Superpesis, runkosarja)

Tulos

2-0 (5-3, 10-5)

Tehomiehet

Partanen 4/0, Dahlström 2/0, Nurmio 0/2, Kurikka 0/2, Lattu 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Kurikka, 4. Partanen, 5. Vilander, 6. Matikka, 7. Sikiö, 8. Kosonen, 9. Pesonen, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

Ottelun kulku

1.jakso

IPV:n sisäpeli ei ottanut kulkeakseen avausjaksolla normaalisti. Siihen vaikutti nopeat kaksi paloa ensimmäisen aloittavalla, jonka johdosta lyöntijärjestys jäi heti kättelyssä puoliväliin ja kahdella palolla tuli lopulta vain yksi kotiutuspaikka ilman onnistumista.

Tarina oli toisessa vuoroparissa samanlainen. Vaikeasta kohdasta alkanut lyöntivuoro ei lähtenyt sujumaan, ja kun Sotkamo sai omalla sisävuorollaan Antti Korhosen kakkosluukusta tempaisemalla kunnarilla pari juoksua lisää, oli tilanne jo 3-0.

Punaiset ilmoittautuivat taisteluun mukaan kolmannen aloittavalla. Konkariosastosta Sami Partanen otti homman haltuun ja kotiutti ensin kakkosrajanäpyllä Juuso Latun sekä heti seuraavalla lyönnillä kumuralla Konsta Kurikan. Tilanne oli tässä kohta 3-2.

Partasen hienot suoritukset tavallaan mitätöityivät tasoittavalla, kun Joni Rytkönen löi kunnarin kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti. Ero pysyi kolmessa juoksussa, 5-2.

Neljännen aloittavalla IPV rakensi Dahlströmille tilanteen, mutta hän onnistunut vieläkään avaamaan juoksutiliään ottelussa. Arttu Vilander onnistui kerran ja näin jakson loppuluvuiksi kirjattiin 5-3. Takaa-ajon haasteeksi muodostuivat liian varhaiset palot, joiden jälkeen tilanteiden rakentelu tai jatkaminen oli liian vaikeaa.

2.jakso

Tauon jälkeen Sotkamo oli heti murhaavan kova ja hetken vaikutti siltä, että ottelu ratkeaa varhaisessa vaiheessa. Ensimmäisenä lyöjänä Niilo Piiponniemi painoi pallon kolmospuolelta maisemiin ja siitä innostuneena aloittavan jälkeen Jymy johti ottelua 4-0.

IPV pystyi kuitenkin vastaamaan haasteeseen. Pään avasi ajolähdössä Dahlström, joka löi kakkosrajasta pallon kankaalle kahden juoksun arvoisesti. Hänen jälkeensä vielä Partanen sekä Kosonen löivät yksittäiset juoksut tasoittaen ottelun lukemiksi 4-4.

Sotkamo jatkoi toisessa vuoroparissa juoksujen takomista siirtyen 7-4 johtoon. Tasoittavalla IPV sai tilanteen päälle ja Partanen löi jo illan neljännen juoksunsa, mutta vierasjoukkue ei pystynyt tässä kohtaa tulemaan rinnalle.

Kolmanteen vuoropariin Sotkamo kasvatti johtonsa lukemiin 8-5. IPV:n tasoittava vuoro tarjosi kotiutuspaikat Kurikalle ja Dahlströmille ilman onnistumisia.

Neljännessä vuoroparissa Roope Korhonen löi illan neljännen juoksunsa ja sama herra toi Antti Kiiskisen lyömänä lukemiksi jo 10-5. Käytännössä tämä tarkoitti samalla sitä, että IPV:ltä vaadittin tasoittavalla kuutta juoksua.

Siihen ei tällä kertaa rahkeet riittäneet. Ongelmaksi muodostui kaksi paloa, jotka tekivät ykköskärjen elämästä vaikean ja Sotkamo pystyi fiksusti pelaamalla syömään takaa-ajon pois. Näin Sotkamo nappasi toisen voittonsa IPV:stä tänä vuonna ja viimeiset kolme vuotta huomioiden kuudennen voittonsa putkeen punaisista.

Ottelun ratkaisu

IPV:n perustekeminen oli energistä ja sisäpeli viime aikojen vaikeudet huomioiden positiivista, mutta Sotkamon kivikovat nimimiehet Joni Rytkösen, Roope Korhosen ja Niilo Piiponniemen johdolla olivat sisäpelissä pysäyttämättömiä. Punaiset pääsivät lähelle, mutta eivät missään kohtaa kuskin paikalle. IPV oli takaa-ajaja käytännössä koko ottelun ajan.

Tähtipelaaja

Sami Partanen syttyi Hiukan kentällä yhteen kauden parhaista suorituksistaan sisäpelissä. Neljä lyötyä juoksua ja kärkilyönnit 6/8 sekä näiden valossa itsestäänselvä valinta ykköspalkituksi kertovat oleellisen. Kesän edetessä "Eko" vertyy peli peliltä parempaan.

Muuta

Sotkamon voittoputki vuosilta 2017-2019 IPV:stä on nyt kuuden ottelun mittainen. Myös avauspiste on Jymyltä yhä ottamatta nykyisen superpesistaipaleen ajalta.

Tulevat ottelut

TO 25.7.2019 klo 18.00 Joensuu - IPV
SU 28.7.2019 klo 17.00 IPV - Pattijoki
TI 30.7.2019 klo 18.00 IPV - Siilinjärvi

Kotipelien liput voit ostaa ennakkoon IPV:n verkkokaupasta.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi