Superpesis


Harri Irjala valmistautuu kauteen Superpesisjoukkueen ringissä


Espoon Pesiksen kasvatti Harri Irjala aloittaa kolmannen kautensa IPV:ssä. Lyöjäjokerina pelaava Irjala nostettiin täksi kaudeksi Superpesisjoukkueen rinkiin

Espoon Pesiksen kasvatti Harri Irjala aloittaa kolmannen kautensa IPV:ssä. Lyöjäjokerina pelaava Irjala nostettiin täksi kaudeksi Superpesisjoukkueen rinkiin. Hän kuuluu joukkueen nuoriso-osastoon, joka hakee pelipaikkaa edustuksesta.

Vuonna 2001 syntynyt Irjala on tämän kevään ylioppilas. Hän valmistui Sotkamon lukiosta pesäpallolinjalta. Mahdollinen jatko-opiskelupaikkakin löytyisi jo.

-Kajaaniin pääsin opiskelemaan ammattikorkeakouluun liiketaloutta. En ole satavarma vielä, että hyväksynkö paikkaa. Se on yksi aika realistinen mahdollisuus. Sitä olisi myös lykättävä, sillä tammikuussa on lähtö armeijaan.

Koulunkäyntiin poikkeuksellinen kevät ei vaikuttanut paljoa, mutta pesäpallossa haittatekijöitä löytyi.

-Reaaliaineita ei ollut keväällä enää kirjoittamatta, niin ei vaikuttanut niihin päiviin paljoa. Treenamisessa toki se, kun paikat alkoivat mennä kiinni, niin esimerkiksi lyömään pääsi tosi huonosti. Kuntosalitkin oli aika vaihtelevasti auki. Kevät oli myös rikkonaista, sillä tammikuun lopussa tuli selkään vammaa. Mutta nyt toukokuussa alkanut olla jo ihan normitreeniä.

Espoosta lähtöisin oleva Irjala aloittaa kolmannen kautensa Imatralla. Koska pesäpallo on todella pieni laji pääkaupunkiseudulla, oli Irjalan lähdettävä etsimään joukkuetta muualta.

- C-juniori-ikäisenä alkoi tajuta, että jos pesäpallossa haluaa päästä pitkälle niin on lähdettävä jonnekin pääkaupunkiseudulta. Siinä tuli sitten Sotkamo kuvioihin ja sinne lähdettiin lukioon. Ensimmäisen vuoden pelasin vielä Helsingin PunaMustissa. Asuin ensimmäisen vuoden Konsta Kurikan ja Rasmus Surakan kanssa. He pelasivat Imatralla ja ajattelin, että voisin itsekin lähteä sinne pelaamaan. 

- Loukkaantumisia on ollut jonkin verran, niin ei ole aina pystynyt pelaamaan parhaansa mukaan. Mutta nyt kun on Superin ringissä häärinyt, niin joukkue on ollut oikein mukava.

Viime kaudella Irjala pelasi IPV:ssä miesten Suomensarjaa ja B-poikien SM-sarjaa. Pelit jatkuvat todennäköisesti pitkälti samoissa sarjoissa. Irjala nousi myös Superpesisjoukkueen harjoitusrinkiin täksi kaudeksi ja hänen debyyttiään odotellaan.

- Toivon mukaan nähdään tänä kesänä. Riippuu siitä, onko taso tarpeeksi korkea, niin sitten voi olla mahdollista, että pääsen pelaamaan. Jos ei nyt niin toivon mukaan ensi vuonna sitten. Hyviin lyönteihin pitäisi saada vielä lisää varmuutta, rikkonaisen kevään jälkeen varmuus on hukassa, mutta se tulee toistoilla.

Kari-Pekka Tapanen kari.tapanen@gmail.com