Superpesis

Suomen mestari nurin rautaisella ulkopelillä

Redsit aloittivat Superpesiskauden voittamalla Joensuun Mailan kotiutuslyöntikilpailussa vähäjuoksuisessa ottelussa lukemin 2-1 (0-1, 2-1, 0-0, 1-2)

Lähtökohdat

Ottelu oli molemmille Superpesiskauden ensimmäinen. Hallitseva Suomen mestari Joensuu lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Ottelusta veikattiin jo ennakkoon vähäjuoksuista.

Ottelun kulku

1 jakso

Ensimmäinen jakso oli pitkään juoksuton. Molemmat joukkueet saivat rakennettua ajolähtöjä, mutta niiden purkamiset olivat vaikeampia. Toisella vuoroparilla Juho Toivola oli lähellä lyödä kakkosrajasta läpilyönnin, joka tuomittiin kuitenkin niukasti laittomaksi. Samalla vuoroparilla Joona Sikiö esitti hienon ulkopelisuorituksen ottamalla kärpäsen kärjessä kärkkyneestä Konsta Kettusesta. Neljännellä vuoroparilla Aleksi Rautaisella oli vielä mahdollisuus lyödä kotijoukkue johtoon kahden palon ajolähdön viimeisellä lyönnillään. Tämä lyönti päätyi kuitenkin Tuomas Jussilan kopiksi ja kotijoukkue jäi ensimmäisessä jaksossa nollille. Tasoittavalla vuorolla Sami Partanen onnistui vaihtamaan Tuomas Jussilan ykköspesältä kolmospesälle asti. Seuraavana lyöntivuoroon tullut Seuraavana lyöntivuoroon tullut Mikko Kosonen ratkaisi jakson kotiuttamalla Jussilan kolmospuolen välilyönnillä. Vaikka jakso päättyikin IPV:lle, niin Joensuu sai rakennettua parempia tilanteita.

2 Jakso

Jakson alkuun debytantti Ville-Markus Kososella oli viimeisenä lyöjänä mahdollisuus avata juoksutilinsä kotiuttamalla Jani Raamin. Lyönti oli hieman samanlainen, kuin veljensä ratkaiseva lyönti edellisessä jaksossa. Raami paloi kuitenkin niukasti kotiin. Tasoittavalla vuorolla IPV:n ulkopeli ei antanut armoa ja taululla oli nopeasti kolme ristiä. Toisen vuoroparin alkuun IPV siirtyi johtoon, kun Konsta Hyötyläinen kotiutti kakkospuolen lyönnillä Tuomas Jussilan. Tasoittavalla vuorolla IPV:ltä nähtiin vaarallisen näköinen harhaheitto, kun etenijää yritettiin polttaa kakkoselle. Tästä seurasi vain takatilanne ja IPV onnistui pitämään nollat. Seuraava vuoropari oli epäonnistunut, ensin sisävuorossa kolmesta lyöjästä suoraan kolme paloa. Tätä tilannetta ykköselle palanut Juuso Lattu protestoi, sillä hän ei kokenut olleensa irti kotipesästä. Tasoittavalla vuorolla Joensuu ratkaisi jakson. Ensin Juha Puhtimäki kotiutti Konsta Kettusen kolmospuolen välilyönnillä. Sen jälkeen Lauri Kivinen kotiutti Antti Hartikaisen lyömällä pallon kolmosjatkeelle.

Supervuoro ja kotiutuslyöntikilpailu

Supervuorolla molempien joukkueiden ulkopeli toimi, eikä juoksuja syntynyt

Kotiutuslyönneillä Joensuu onnistui lyömään yhden juoksun, kun Henri Litmanen kotiutti Topi Hurskaisen. Kolmoskoppari Teemu Nurmiolla oli pientä kramppia, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua. Tasoittavalla IPV:n Sami Partanen kotiutti Nurmion kakkosrajan näpyllä. Heti perään Juho Toivola ratkaisi ottelun imatralaisille kotiuttamalla Juuso Latun lyömällä pallon kakkospussiin.

Ottelun ratkaissut Juho Toivola oli tyytyväinen sisäpeliin ja kertoi, että jokerit olivat suunnitelleet ulkovuoron aikana ratkaisun.

-Ulkopeli oli tänään aivan rautaista. Joensuu onnistui lyömään vain pari juoksua ja ne tulivat hyvillä lyönneillä. Meillä vähän sisäpeli takkusi, mutta kyllä se siitä paranee. Ulkopeli oli tänään voiton takuu. Mahtavaa, että saatiin kotarissa pidettyä kaveri yhdessä juoksussa ja sitten hyökättiin parilla lyönnillä, niin tämä on aivan loistavaa. Loistava aloitus, vaikka en itse aivan maagisesti onnistunutkaan. Tästä on hyvä jatkaa.

-Ratkaisulyönti oli sovittu jo etukäteen Latun kanssa takakentällä. Latulla sen verta hyvät jalat, niin ajateltiin, että otetaan hänet heti kotiin. Ja sehän meni ihan viimeisen päälle nappiin.

IPV:n ottelut jatkuvat sunnuntaina 5.7. Kiteen Palloa vastaan Rantakentällä kello 17.