Superpesis

Kunnarit liikaa – IPV kärsi kauden avaustappionsa Kiteellä

IPV kärsi sunnuntaina 5.7. kauden ensimmäisen tappionsa vierasottelussa Kiteen Palloa vastaan lukemin 1-0 (2-2, 7-2)

Ottelun ratkaisun avain oli Kiteen toisen jakson alussa lyömät kaksi kunnaria.

Ottelun kulku

1. jakso

Ensimmäisessä jaksossa peli oli vielä tasaista. Juoksutili aukesi toisessa vuoroparissa, kun Juho Toivola kotiutti Jani Raamin lyömällä pallon kakkosjatkeelle. Kiteen tasoittavalla vuorolla nähtiin yksi ottelun erikoisimmista tilanteista. Samu-Kalle Varosen lyönnin seurauksena kakkospesältä kolmospesälle edennyt Tommi Päivinen törmäsi IPV:n ulkopelaajiin, jotka yrittivät polttaa Jesse Eskelistä kotipesään. Tilanne tuomittiin estämisenä ja Päivinen sekä Eskelinen paloivat. Vierailijat saivat kuitenkin tasoituksen aikaan samalla vuorolla, kun Ville Liukku löi pallon kakkosjatkeelle ja Elmeri Purmonen juoksi kotiin. Neljännellä vuoroparilla Ville Hämäläinen vei Redsit jälleen johtoon kotiuttamalla Mikko Kososen. Kitee lähti viimeiselle tasoittavalleen takaa-ajo asemasta. Ensin Ville Liukku sai pallon läpi kolmosluukusta, mutta pallo pysähtyi kentän reunalla olleeseen turvaverkkoon. Tilanteesta tuli kuitenkin yksi juoksu, jonka Jesse Eskelinen toi. Sami Mikkolanaholla oli vielä hyvä mahdollisuus ratkaista ensimmäinen jakso hyvällä kolmospuolen lyönnillä, mutta Tommi Päivinen otti liian myöhäisen lähdön ja paloi kotipesään. Tämä oli myös kolmas palo ja näin ollen ensimmäisestä jaksosta ei jaettu pisteitä.

2. jakso

Toiseen jaksoon IPV sai painajaismaisen alun. Ensin Valentin Ikonen kotiutti Tommi Päivisen. Sen jälkeen Kasperi Kaksonen sai pallon läpi kakkospesän kohdalta. Tuloksena kunnari ja tavallinen juoksu, tuojana Joni Lehikoinen. Heti seuraavalla lyönnillä Jesse Eskelinen sai pallon läpi kolmosluukusta ja tuloksena jälleen kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Taululla oli äkkiä lukemat 5-0. IPV sai tasoittavalla vuorolla pientä lohtua Juho Toivolan kotiuttaessa Teemu Nurmion kakkospuolen kumuralla. Kitee lisäsi johtoa seuraavalla vuoroparilla, kun Sami Mikkolanaho kotiutti Joni Lehikoisen kolmospuolen lyönnillä. Tasoittavalla vuorolla Mikko Kosonen olisi palanut kotiin, mutta Jesse Eskelinen ei ollut pesässä ja tilanteesta seurasi juoksu. Eskelinen loukkasi itseään myös samassa tilanteessa, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Valentin Ikonen lisäsi johtoa vielä 7-2 viimeisellä vuoroparilla kotiuttamalla Tommi Päivisen. IPV oli toisella jaksolla selkeästi alakynnessä. Hyvin aikaisemmin toimineessa ulkopelissä nähtiin paljon virheitä ja sisäpelissä ei saatu rakennettua montaa hyvää tilannetta.