IPV:n kotiavaus Kiteen Palloa vastaan päättyi vieraille lukemin 0-1 (2-2, 2-3)

Peli oli tasaisempaa ja hieman parempaakin, kuin sunnuntaina. Erityisesti sisäpelissä on silti vielä paljon kehitettävää.

Ottelun kulku

1 jakso

IPV oli ensimmäisellä jaksolla selkeästi hallitsevampi joukkue. Kiteellä ongelmana oli kakkospesälle vaihtaminen, sillä heidän pelaajansa paloivat kyseissä tilanteessa yhdeksän kertaa jakson aikana.

Ottelun juoksutili avautui toisen vuoroparin tasoittavalla, kun Juho Toivola löi ajolähdöstä kumuran keskellä takakenttää ja Jani Raami toi ottelun avausjuoksun. Seuraavana uutta ajolähtöä purkanut Juuso Lattu löi pallon kakkosjatkeelle ja Sami Partanen lisäsi johdon kahteen juoksuun.

IPV:n ulkokenttä sai pilattua Kiteen kolmannen sisävuoron. Tommi Päivisen lyönti päättyi Elmeri Purmosen paloon kakkospesälle ja Päivinen paloi itse ykköspesään. Tasoittavalla vuorolla IPV:n paloton ajolähtö kuihtui pahasti. Ensin Teemu Nurmio irtosi kolmospesältä pallon ollessa lukkarin hallussa. Sen jälkeen Juho Toivola löi viimeisellään laittoman ja perään palo kolmoselle kärkkyneestä Jani Raamista.

Neljännen aloittavalla näytti jo, että jakso päätty imatralaisten hyväksi. Jesse Eskelinen löi kuitenkin kolmosrajasta kunnarin tyhjään kenttään ja Hannes Pekkinen kotiutti hänet lyömällä pallon kolmospuolelle väliin. Tilanne oli tasan. Tasoittavalla kärkeen pyrkinyt Teemu Nurmio paloi ykköselle.

IPV:ltä nähtiin vielä kaksi kotiutusyritystä Mikko Kososen ja Ville Hämäläisen toimesta. Molemmat yritykset päättyivät paloon ja ensimmäisestä jaksosta ei jaettu pisteitä.

2 jakso

Toisella jaksolla IPV sortui useisiin virheisiin. Kakkoskärki onnistui kohtalaisen hyvin. Ensimmäisessä vuoroparissa kärki epäonnistui pahasti ja Teemu Nurmiosta ja Konsta Hyötyläisestä ristit taululle. Juho Toivola onnistui kuitenkin etutilanteessa vaihtamaan kakkoskärjen Ville Hämäläisen kolmospesälle. Toinen lyönti oli hyvä välilyönti ja olisi saattanut olla juoksun arvoinen mikäli IPV:n kaari olisi antanut Hämäläiselle luvan edetä kotiin. Kolmannella Toivola löi laittoman ja vuoro päättyi.

Tasoittavalla Hannes Pekkinen löi pallon kakkosjatkeelle ja Elmeri Purmonen toi jakson avausjuoksun. Sami Mikkolanaho lisäsi johtoa kotiuttamalla Pekkisen, Miitri Pesosella pomppi pallo räpylässä kyseisessä tilanteessa.

IPV sai jakson juoksutilinsä auki kolmannella vuoroparilla. Kakkoskärki sai rakennettua tilanteen hyvin aikaan ja Joona Sikiö löi pallon kakkosjatkeelle ja Ville Hämäläinen toi kavennuksen. Tasoitus syntyi, kun Sami Partanen löi pallon kakkospuolelle ja Teemu Nurmio kiisi kotiin.

Tasoittavalla Kitee löi ottelun ratkaisun. Pallo pomppi jälleen tällä kertaa Tuomas Jussilan räpylässä ja tilanne 2-3. Juoksun lyöjänä Valentin Ikonen ja tuojana Jesse Eskelinen. IPV ei enää saanut viimeisellä sisävuorollaan takaa-ajoa. Mikko Kosonen purki viimeisenä lyöjänä kahden palon ajolähtöä. Ensiksi takapesillä olleet Jani Raami ja Sami Partanen haavoittuvat. Kososelle jäi vielä yksi lyönti käyttämättä ja Juho Toivola oli ykköspesällä. Hän ei kuitenkaan pystynyt puhkaisemaan rajoille vetäytynyttä ulkokenttää ja pisteet matkasivat Kiteelle.

Ville Hämäläinen tuo erityisesti ulkopeliin hyvin kokemusta. Häneltä nähtiin myös kakkoskärjessä suhteellisen hyvää kentällemenoa ottelussa ja hän toi yhden juoksun.

-Ulkopeli on hyvää oikeastaan koko ajan, mutta sisäpeli on nihkeää. Ei tahdo tulla perättäisiä onnistumisia. Tiukkaa on. Mutta ulkopeli antaa koko ajan mahdollisuuksia, että se on hyvää. Kun uskoa löytyy niin kyllä se siitä. Onhan se hyvä, että saadaan ykköskärjellekin vähän apuja ja perästä jotain aikaan, ettei tarvitse olla pelkästään sen varassa.