Superpesis


Täydet pisteet jäivät Imatralle


IPV voitti tiistai-iltana Siilinjärven Pesiksen selvin numeroin 2-0 (4-1, 10-4)

1. jakso

Ensimmäinen vuoropari oli vielä nihkeä. Mikko Hakomäki yritti kotiuttaa aloittavalla vuorolla Eemeli Paldaniuksen välilyönnillä, mutta tämä päättyi niukan pesäkilvan jälkeen paloksi. IPV sai omaan sisävuoroonsa surkean alun, kun kärkeen pyrkineet Teemu Nurmio ja Tuomas Jussila paloivat ykköselle. Sisävuorolla ei lopulta syntynyt kunnon tilanteita.

Toisella vuoroparilla Siilinjärvi sai muodostettua ajolähtötilanteen, mutta kenttä tyhjeni koppiin. Tasoittavalla vuorolla IPV sai pelin auki ja taululla oli pian lukemat 3-0. Juho Toivola löi kaksi ja Mikko Kosonen yhden.

Kolmannella vuoroparilla Siilinjärvi sai rakennettua tilanteita, mutta juoksuja ei syntynyt lisää. Mikko Kosonen lisäsi IPV:n johtoa lyömällä pallon keskelle kenttää. Juoksun tuojana Sami Partanen.

Siilinjärvi sai vielä neljännellä vuoroparilla kavennettua tilanteen 4-1 Teemu Kinnusen välilyönnillä. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan syntynyt ja Redsit veivät jakson nimiinsä.

2. jakso

Toinen jakso oli juoksurikas.

IPV sai jaksoon suvereenin alun ja tilanne oli pian 7-0. Erityismainintana illan ehdottoman sankarin Juho Toivolan 1+2 juoksua tuonut läpilyönti kolmosluukusta. Myös Siilinjärvi onnistui juoksujen tekemisessä Tommi Piiraisen ja Samu Vainikaisen välilyönneillä. Peli oli ensimmäisen vuoroparin jälkeen 7-2.

Juuso Lattu jatkoi toisella vuoroparilla kolmospuolen kiusaamista lyömällä pallon läpi 1+1 juoksun arvoisesti. Tasoittavalla Tommi Piirainen oli jälleen asialla kotiuttamalla Sebastian Lahden.

Kolmannella vuoroparilla Mikko Kosonen löi kahden palon tilanteesta Juuso Latun kotiin välilyönnillä. Tasoittavalla pallo pomppi Sami Partasen räpylässä ja syntyi vierailijoiden neljäs juoksu.

Neljäs vuoropari oli vaisumpaa pelaamista, eikä lisäjuoksuja syntynyt. IPV vei täten täydet kolme pistettä.

-Ainoastaan pelin ensimmäinen ja viimeinen vuoro olivat heikompia. Saatiin hyvin juoksuja joka vuorossa. Tilannemäärä ja kotiutusprosentti olivat hyviä. Kun siihen lisätään vielä hyvä ulkopeli, niin kyllä jo pitääkin voittaa. Pelinjohtaja Jyrki Valle kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com