Superpesis


Tappioputki poikki Siilinjärvellä kolmen pisteen arvoisesti


IPV otti sunnuntaina 9.8. elintärkeän kolmen pisteen voiton Siilinjärven Pesiksestä lukemin 0-2 (2-9, 3-4)

IPV sai kokoonpanoon helpotusta Ville Hämäläisen paluun myötä. Toinen suurempi muutos kokoonpanossa oli Juuso Latun siirtyminen kakkospolttajaksi ja Juho Toivola otti paikan jokerina. Urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää toimi ottelussa ensimmäisen kerran kakkospelinjohtajana. 

1.jakso 

IPV sai otteluun loistavan alun, kun Tuomas Jussila löi pallon kakkosrajasta läpi kunnari ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Juuso Lattu paloi tilanteessa kotiin. Tasoittavalla Siilinjärvi toi kuitenkin pelin tasoihin Teemu Kinnusen ja Tommi Piiraisen toimesta. 

Kinnunen onnistui IPV:n seuraavalla sisävuorolla ottamaan kärpäsen ykköspesästä kahdesti. Toinen ja kolmas vuoropari oli molemmilta tukkoista peliä. 

Neljäs sisävuoro oli IPV:ltä loistava. Kärki onnistui muodostamaan ajolähdön ja aikalisän jälkeen alkoi tapahtua. Ensin Juho Toivola ja Sami Partanen näpäyttivät molemmat yhden juoksun. Mikko Kosonen ratkaisi jakson lopullisesti lyömällä ajolähdöstä pallon kakkosrajasta läpi ja taululla oli lukemat 2-8. Arttu Vilander löi vielä välilyönnillä yhden lisäjuoksun. Siilinjärvi ei pystynyt enää vastaamaan tähän rynnistykseen. 

2.jakso 

Toisen jakson alku oli kotijoukkueen. Matias Litmanen sai jakson alkuun pallon läpi kolmosrajasta, mutta tilanteesta syntyi vain yksi juoksu Sebastian Lahden toimesta. 

Lahti löi toisella vuoroparilla pallon läpi kakkosjatkeelta ja juoksi tyhjään kenttään kunnarin. 

Hyvän ulkovuoron jälkeen IPV toi pelin tasoihin kolmannella sisävuorolla Sami Partasen ja Juho Toivolan ansiosta. 

Neljännellä vuoroparilla Siilinjärvi lähti takaa-ajoon ja onnistui muodostamaan palottoman ajolähdön, jota ennen he käyttivät aikalisänsä. Samu Vainikaisen välilyönnistä syntynyt juoksu toi vielä toivoa kotijoukkueelle. Sebastian Lahti löi vielä hyvän lyönnin kakkosjatkeelle, mutta IPV:n upea syöksykoppi pelasti tilanteen. Tasoittavalla vuorolla Mikko Kosonen löi pallon kakkosrajaan, josta syntyi IPV:n voiton ratkaissut juoksu. Arttu Vilander varmisti vielä IPV:lle elintärkeän kolmannen pisteen välilyönnillään. 

Sarjataulukko on nyt mielenkiintoinen, sillä IPV, Kempeleen Kiri ja Pattijoen Urheilijat ovat saavuttaneet kaikki 17 pistettä ja ovat sijoilla 8.-10. Pattijoki ja Kempele ovat kuitenkin pelanneet yhden pelin IPV:tä vähemmän. 

IPV:n kulmakivi ottelussa oli ratkaisevia juoksuja lyönyt Mikko Kosonen. 

”Lämmittää tuo kolme pinnaa. On ollut vähän tiukassa nuo pinnat viime aikoina. Tästä illasta jäi eniten mieleen, että oltiin noissa ratkaisupaikoissa kovia. Pystyttiin molempien jaksojen viimeisissä vuoroissa puristamaan tarvittavat pinnat. Hieno homma.” Kosonen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa. 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com