Superpesis

Hyvä alku ei tuonut pisteitä - Pudotuspeliunelma elää yhä!

IPV kärsi hyvästä alusta huolimatta tappion Joensuun Mailalle lukemin 1-0 (5-5, 5-2)

1. jakso

IPV sai otteluun unelma-alun, kun taululle ilmestyi kolme juoksua. Konsta Hyötyläinen löi vielä pallon läpi tyhjään kenttään kahden palon tilanteessa. Tämä päätyi kuitenkin niukasti paloksi kolmospesälle ja seurasi vuoronvaihto. Tasoittavan vuoron Joensuu aloitti räväkästi ja kärki muodosti palottoman ajolähdön, josta Juha Puhtimäki toi kavennuksen 1-3.

IPV:n toinen vuoropari sai ikävän alun, kun Teemu Nurmio ja Juuso Lattu paloivat kolmospesälle. Lisäjuoksuja ei myöskään syntynyt tällä sisävuorolla. Tasoittavalla Joensuu tuli tasoihin Aleksi Rautiaisen ja Konsta Kettusen välilyönneillä.

Mikko Kosonen vei Redsit kolmannella vuoroparilla jälleen johtoon. Tasoittavalla Aleksi Rautiainen tuli purkamaan yhden palon ajolähtöä, mistä Topi Hurskainen paloi kotiin.

Neljännellä vuoroparilla Sami Partasen pystymailanäpy päätyi niukasti paloksi kotiin. Seuraavana lyöjänä Mikko Kosonen löi hienon lyönnin takakentälle ja Joona Sikiö toi tilanteeksi 3-5. Joensuu tuli viimeisellä vuoroparilla kovaa takaa. Ensiksi Juha Puhtimäki vaihtoi takatilanteen ja löi seuraavalla lyönnillä kavennuksen 4-5 kotiuttaen Konsta Piirosen. Aleksi Rautiainen löi tilanteessa viimeisenä lyöjänä pallon väliin ja Henri Litmanen toi tasoituksen 5-5. IPV menetti täten tärkeän pisteen. Lisäjuoksuja ei syntynyt ja ensimmäiseltä jaksolta ei jaettu pisteitä.

2. jakso

Ensimmäisellä vuoroparilla Rasmus Surakka sotki hyvin Joensuun peliä ja piti heidät juoksuitta. IPV ei kuitenkaan onnistunut myöskään juoksujen teossa.

Toisella vuoroparilla Aleksi Rautiainen ja Iiro Kuosa löivät Joensuun 2-0 johtoon.

Kolmannella vuoroparilla Juha Puhtimäki vei ensiksi Joensuun 3-0 johtoon ja Simo Rahunen löi pallon kolmosrajasta läpi kunnarin ja tavallisen juoksun arvoisesti. Timo Hanhisalo kavensi tasoittavalla tilanteen 5-1 kotiuttamalla Joona Sikiön.

Joensuun viimeinen sisävuoro oli juoksuton. IPV muodosti vielä viimeisellä sisävuorolla tilannetta. Juho Toivola kavensi tilanteen kotiuttamalla Juuso Latun kolmosjatkeen lyönnillä. Ottelu ratkesi kuitenkin, kun Joona Sikiö löi kahden palon tilanteessa viimeisellä lyönnillään laittoman.

-Pelattiin varsinkin ensimmäisellä jaksolla mielestäni hyvin. Loppuun asti taisteltiin jaksovoitosta, mutta kaveri vain löi neljä kertaa pallon väliin. Hyviä lyöntejä ja ei voinut mitään. Toisella jaksolla saatiin sitten vasta kolmannella vuorolla mies kolmoselle ja tuli juoksu siitä. Vähän hyytyi toisella jaksolla meidän pelaaminen ja kaveri vielä jatkoi vähintään samalla draivilla, että se meni selkeästi heille. Pelinjohtaja Jyrki Valle kommentoi lehdistötilaisuudessa.

IPV:n pudotuspelihaaveet vaikeutuivat, kun Pattijoen Urheilijat voittivat Kiteellä lukemin 1-2. Ero IPV:n ja Pattijoen välillä on kuitenkin vain yksi piste ja myös Seinäjoen JymyJussit on vielä ohitettavissa. Taistelu ei ole ohi!

Joensuu varmisti myös runkosarjan voiton.

Joukkueet kohtaavat tiistaina uudelleen Imatralla.