Superpesis


IPV vei kaksi pistettä supervuoron jälkeen vähäjuoksuisessa ottelussa


IPV ja Kiteen Pallo pelasivat perjantaina 23.7.2021 tiukan ottelun

IPV ja Kiteen Pallo pelasivat perjantaina 23.7.2021 tiukan ottelun, jonka Redsit vei supervuoroparin jälkeen lukemin 1-2 (1-2, 2-1, 0-1).

KiPan ensimmäisellä sisävuorolla vaikeudeksi muodostui kakkospesälle eteneminen. Tasoittavalla vuorolla IPV sai juoksutilin auki, kun Juho Toivola näpäytti yhden palon ajolähdöstä pallon ykkösrajaan kotiuttaen Miitri Pesosen. Samu-Kalle Varosen hyvät ulkopelisuoritukset piti tämän jälkeen tilanteen yhdessä juoksussa.

KiPan kärjen vaikeudet jatkuivat toisella vuoroparilla, mutta se muodosti lopulta yhden palon ajolähtötilanteen. Tästä Sami Partanen löi pallon väliin jota Oskari Lukkari ei saanut syöksymällä kiinni ja Kasperi Kaksonen toi tasoitusjuoksun. Tasoittavalla IPV:n kärjen tilanteen rakentaminen tyssäsi kentän tyhjentäneeseen koppiin. Leevi Lehto ja Juho Toivola saattoivat kuitenkin Joona Sikiön vielä kolmospesälle ja Tommi Piirainen kotiutti hänet viimeisenä lyöjänä ja IPV oli jälleen johdossa.

Kolmannella vuoroparilla KiPa ei saanut ajolähdöstä huolimatta tasoitusjuoksua. Tasoittavalla vuorolla IPV paloi kolmesti kakkospesälle. Juho Keinäsestä tullut toinen palo aiheutti protestointia IPV:n leirissä ja Miitri Pesonen sai varoituksen.

Yhden juoksun takaa-ajossa ollut KiPa yritti saada viimeisellä vuorolla numerolla seitsemän pelannutta Joni Lehikoista kärkeen. Hän paloi kuitenkin ykköspesälle. Kärki onnistui tämän jälkeen muodostamaan yhden palon ajolähdön. Kaksi kotiin tullutta paloa varmisti kuitenkin IPV:n jaksovoiton.

Toisen jakson alkuun IPV sai kärjestä palottoman ajolähdön. Ensiksi tilannetta purkamaan tullut Juho Toivola paloi itse, mutta jatkamaan tullut Tommi Piirainen kotiutti Oskari Lukkarin ja IPV oli 0-1 johdossa. Tasoittavalla KiPa sai yhden palon ajolähdön onnistumatta juoksujen teossa.

Muuten toinen jakso oli pitkälti ulkopelin juhlaa. KiPan sieppari Joni Lehikoinen esitti illan hienoimman suorituksen ottamalla kärpäsen selän takana kärkkyneestä Joona Sikiöstä. Kolmannella vuoroparilla molempien joukkueiden etenijällä oli pientä kramppia.

KiPa käänsi viimeisellä sisävuorolla jakson itselleen. Ensiksi Hannes Pekkinen vaihtoi takatilanteen ja seuraavalla lyönnillä pallo löysi kakkosjatkeelle ja Elmeri Purmonen toi tasoitusjuoksun. Tilanne jatkui yhden palon ajolähdöksi. Valentin Ikosen lyönti löysi paikan kakkospuolelta ja Jesse Eskelinen toi jaksovoiton ratkaisseen juoksun.

IPV otti supervuorolla maukkaat palot kärjestä Elmeri Purmosesta sekä myöhemmin kolmospesältä Kasperi Kaksosesta. Sami Partasen lyödessä hudin syntyi Juuso Latusta kolmas palo kolmospesälle. IPV:llä oli aluksi vaikea alku omalle sisävuorolle, mutta Konsta Hyötyläisen kakkosrajan läpilyönti etutilanteessa varmisti kaksi pistettä Miitri Pesosen juostessa kotiin.

-Hyvät on mietteet. Voitto tuli, kaksi pistettä. Huonoa sisäpeliä, tuollaisella sisäpelillä kun voitetaan, niin voi olla tyytyväinen. Ulkopeli oikeinkin hyvää, vaikka toisella jaksolla siinä annetiin kolme-neljä räpylävirhettä kaverille jaksovoitto siitä. Sitten saatiin superista hyvä ulkovuoro alle ja tasoittavalla juoksu. Oikein tyytyväinen pitää olla tähän voittoon tällaisella huonolla sisäpeliesityksellä. Ykköspalkittu Juho Toivola kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Tiedettiin, kun tultiin tänne, että tulee olemaan nihkeää sisällä ja muuta. Sillä tavoin olen äärimmäisen tyytyväinen taas kerran. Oli vähän paikallispelin tuntua, yleisö syttyi ja vähän tunteet oli pinnassa. Tämä on sitä pesistä mitä pelataan. Hieno voitto ja nousu. Välillä kulkee sisäpeli ja välillä ei. Nyt oli ulkopelin juhlaa ja näillä mennään eteenpäin. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com