Superpesis


Jymy vei kolme pistettä IPV:n hyvästä taistelusta huolimatta


IPV kohtasi Sotkamon Jymyn Lunta Tupaan tapahtumassa. IPV:n pelissä nähtiin hyviäkin suorituksia, mutta Jymy oli parempi 0-2 (2-4, 2-4).

IPV ei saanut ensimmäisellä vuoroparilla vielä sisäpeliä käyntiin etutilannetta lukuun ottamatta. Tasoittavalla vuorolla Rasmus Surakan näpyn perään lähteminen pilasi Jymyn kärjen tilanteenrakentelua. Jymy muodosti kuitenkin perästä yhden palon ajolähdön, josta Roope Korhonen kotiutti Toni Laakson välilyönnillä.

IPV sai juoksutilin auki, kun Juho Toivola vaihtoi takatilanteen ja seuraavalla löi pallon kakkosjatkeelle väliin kotiuttaen Ville Pietisen. Tasoittavalla IPV teki pari hyvää ulkopelisuoritusta. Jymy sai kuitenkin johtojuoksun Roope Korhosen hyvällä lyönnillä, josta Joni Rytkönen ehti kotiin. Leevi Lehto luki tilanteen hyvin ja keskittyi ottamaan välipalon Niko Korhosesta kolmospesälle.

Kolmannella vuoroparilla IPV muodosti palottoman ajolähdön. Juho Toivola ei pystynyt kotiuttamaan Joona Sikiötä. Tilannetta yhden palon tilanteessa jatkamaan tullut Tommi Piirainen onnistui kotiuttamaan Miitri Pesonen. Antti Kiiskinen pomputti tilanteessa palloa, mutta sai välipalon Leevi Lehdosta kolmospesältä. Jymy siirtyi tasoittavalla vuorolla kahden juoksun johtoon Lauri Rönkön ja Aatu Saastamoisen lyönneillä.

IPV:n viimeinen sisävuoro kuivui kolmeen paloon kakkospesälle ja ensimmäinen jakso meni 2-4 Jymyn nimiin.

Jymy lähti hyvin toiseen jaksoon ja muodosti palottoman ajolähdön kärjestä. IPV sai otettua Niilo Piiponniemestä palon kotiin Konsta Kurikan lyönnistä. Roope Korhonen vei Jymyn kuitenkin johtoon kotiuttamalla Joni Rytkösen kolmosjatkeen lyönnillä. IPV sai myös kärjestä palottoman ajolähdön. Juho Toivola tasoitti tilanteen kotiuttamalla Oskari Lukkarin. Jymy sai otettua samassa tilanteessa Ville Pietisestä palon kolmospesälle.

IPV:n toinen ulkovuoro oli kokonaisuudessaan vahva, vaikka Joni Rytkönen toi Jymyn toisen juoksun vapaataipaleella. Tasoittavalla vuorolla Juho Toivola vaihtoi tutusti takatilanteen ja kotiutti seuraavalla Juho Keinäsen välilyönnillä. Tilanne jatkui vielä yhden palon ajolähdöksi, mutta Tommi Piiraisen palaminen ykköspesälle ja Mikko Kososen irtoaminen kolmospesältä päätti sisävuoron.

Kolmannella vuoroparilla Oskari Lukkari ei saanut palottomassa ajolähdössä Roope Korhosen lyöntiä kiinni ja Antti Kiiskinen toi tilanteeksi 2-3. Tasoittavalla Juho Toivola ei tällä kertaa onnistunut vaihtamaan yhden palon etutilannetta ja hän löi viimeisellä laittoman. Vuoro päättyi Ville Pietisen paluun kolmospesälle.

Neljännellä vuoroparilla Roope Korhonen jatkoi vahvoja otteita ja kotiutti Joni Rytkösen kahden palon ajolähdössä. IPV ei onnistunut viimeisellä sisävuorolla enää rakentamaan kunnollista takaa-ajoa ja Jymy vei kolme pistettä.

-Ei missään nimessä tyydytä. Yhtään pistettä ei saatu tänään ja vähän siinä takamatkalla oltiin koko ajan. Roopea (Korhonen) ei saatu kiinni tänään. Ja tuo kymmenen kolmostilannetta, niin eipä sillä voi voittaa. Kyllä kuitenkin koitettiin kimmertää, mutta ei vain riittänyt tänään. Kaveri oli vain tuon verran parempi, niin ei auta jossitella. Ykköspalkittu Juho Toivola kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Ei aivan riittänyt. Tiedettiin kuitenkin, että jos ei saada nappipeliä niin Sotkamo on rutinoitunut joukkue, että meidän materiaali ei siihen täysin riitä. Näin kävi tällä kertaa, että Sotkamo oli parempi. Teemana oli että, edestä ei anneta yhtään, mutta niin ne vain näyttivät tulevan. Täytyy muistaa, että Rytkönen tulee äärimmäisen kovaa kolmoselta kotiin. Jos on vain liian lähellä, niin aukeaa sauma. Vaikea pelata heitä vastaan pelata. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com