Superpesis


Tiistaina vuorossa Kankaanpää


IPV matkaa tiistaina 3.8.2021 Kankaanpään Mailan vieraaksi

IPV matkaa tiistaina 3.8.2021 Kankaanpään Mailan vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18 ja on katsottavissa Ruudusta.

Kohtaamiset kaudella 2020

19.7.2020 IPV-KaMa (9-4, 2-3, 1-4)

25.7.2020 KaMa-IPV (4-4, 3-3, 1-2)

Tämän kauden Imatran kohtaaminen peruuntui IPV:n karanteenin vuoksi.

Lähtökohdat Kankaanpään Maila

KaMa lähtee otteluun sarjataulukon sijalta 13. pistekeskiarvolla 0,74. Tämän hetkisellä sijoituksella se on joutumassa Superpesiskarsintaan. Alla on voitto sijalla 14. olevasta Siilinjärven Pesiksestä lukemin 1-2 (2-7, 5-4, 0-1). Samalla KaMa katkaisi 11 ottelun tappioputken. Se on onnistunut kauden aikana nappaamaan pisteen kärkijoukkueisiin kuuluvilta Manse PP:ltä, Sotkamon Jymyltä ja Kouvolan Pallonlyöjiltä.

Kankaanpäässä ei ole pelattu pudotuspelejä kymmeneen vuoteen. Viime kauden jälkeen joukkueen sijoitus oli myös 13. ja joukkue hajosi tällä kaudelle. Esimerkiksi lupaava lukkari Joona Lehtinen suuntasi Seinäjoen JymyJusseihin, josta vastaavasti KaMan lautaselle palasi oma kasvatti Henri Itävalo. Itävalon serkku Jouni Itävalo päätti uransa viime kauteen, mutta IPV:stäkin muistettava kokenut peluri tekee paluun KaMa-paitaan tiistain ottelussa. Myös Henri Pulkkinen palasi täksi kaudeksi KaMan miehistöön. Muita uusia pelaajia joukkueessa Antti Kortteenperä ja Perttu Olli. Mika Kulmala korvasi Jukka-Pekka Karttusen pelinjohtajana. Lähtijöitä joukkueessa oli Kouvolan Pallonlyöjiin lähteneet Arttu Ruuska ja Valtteri Hämäläinen. Topias Lilja ja Mikko Pauna siirtyivät Manse PP:hen ja Niko J. Korhonen siirtyi Ykköspesikseen Oulun Lippoon.

Lauri Vierimaa saapui Hyvinkään Tahkosta ja on ollut kärkenä yksi joukkueen avainpelaajia. Hänen perässään lyöntijärjestyksessä on Teemu Utunen, joka on parantunut tällä kaudella paljon peliään. Petteri Kortelaisen Koskenkorvaan Urheilijoihin lähdön myötä Miikka Riikosella ja kapteeni Kari Kellokoskella on ollut isompi vastuu kotiuttamisessa.

Viime kaudella IPV:ssä rikkonaisen kauden pelannut Arttu Vilander on nähty KaMassakin vain kahdeksan ottelun verran.

KaMan lyöjätilaston kärki

Miikka Riikonen 1+43=44

Kari Kellokoski 1+16=17

Joona Anttila 0+9=9

Jouni Mäki 0+8=8

Lauri Vierimaa 4+1=5

KaMan etenijätilaston kärki

Lauri Vierimaa 27

Antti Kortteenperä 17

Teemu Utunen 15

Perttu Olli 12

Manu Haukkala 9

KaMan kärkilyöntitilaston kärki

Lauri Vierimaa 121 (Superpesiksen 3.)

Teemu Utunen 95

Henri Pulkkinen 81

Antti Kortteenperä 71

Miikka Riikonen 69

 

Lähtökohdat IPV

IPV lähtee otteluun sarjataulukon sijalta seitsemän pistekeskiarvolla 1,43. Alla on loistava ottelu Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan, jonka IPV käänsi voitoksi lukemin 2-1 (1-3, 2-1, 6-1). Ensimmäinen jakso oli jo hieman totutusti vaikea, mutta toiselle jaksolle tuli parantanut joukkue. Supervuorolla Ville Pietinen sekä jälleen loistavan lyöntivireen löytänyt Tommi Piirainen kurittivat Koplan ulkokenttää kunnareilla. Myös Sotkamon Jymyn lainapelaaja Oskari Lukkari on alkanut esittää loistavia otteita. Toisen lainapelaajan Leevi Lehdon lähdön vuoksi IPV joutui tekemään ulkokentälle muutoksia.

IPV:llä oli kovat puolitoista viikkoa, kun vastassa oli neljä kertaa kärkijoukkue. Näistä peleistä IPV saavutti yhteensä kolme pistettä. Se on kiinni pudotuspelipaikassa, mutta reilun kolmen viikon aikana on vielä useampi kierros edessä. Vähimmäistavoitteen eli sarjapaikan säilyttämisen näkökulmasta nykyinen sijoitus on loistava. Otteluohjelma on IPV:n kannalta melko hyvä, sillä viimeisissä otteluissa IPV kohtaa KaMan lisäksi Haminan Palloilijat, Siilinjärven Pesiksen, Seinäjoen JymyJussit, Kempeleen Kirin, Vimpelin Vedon, Pattijoen Urheilijat ja Joensuun Mailan.

IPV:n lyöjätilaston kärki

Juho Toivola 2+34=36

Tommi Piirainen 2+32=34

Mikko Kosonen 2+4=6

Ville Pietinen 1+4=5

Juho Keinänen 1+4=5

IPV:n etenijätilaston kärki

Ville Pietinen 17

Joona Sikiö 16

Miitri Pesonen 14

Juho Keinänen 14

Mikko Kosonen 9

IPV:n kärkilyöntitilaston kärki

Juho Toivola 75

Juho Keinänen 59

Ville Pietinen 59

Miitri Pesonen 52

Joona Sikiö 45

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com