Superpesis


Ukonniemen kesän avausottelu edessä torstaina


Vastassa Koskenkorvan Urheilijat

IPV pelaa kauden ensimmäisen Suomen kotiottelunsa torstaina päävastustajiin kuuluvaa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Ottelu alkaa Ukonniemen Stadionilla kello 18.

Kohtaaminen kaudella 2021

3.6.2021 KoU-IPV 0-2 (6-7, 3-9)

Joukkueiden kohtaamiset ovat jääneet parin viime kauden aikana vähäisiksi. Kaudella 2020 joukkueet eivät kohdanneet supistetun otteluohjelman takia ja viime kaudella joukkueiden toinen kohtaaminen peruuntui IPV:n karanteenin vuoksi. Edellisen kerran KoU on vieraillut Ukonniemessä 4.6.2019.

KoU lähtee otteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta kahdella pisteellä. Kauden avausottelussaan se taipui Sotkamon Jymylle 0-1 (0-6, 1-1) lukemin. Toisessa kamppailussa joukkue onnistui vaikean toisen jakson jälkeen raapimaan voiton Pattijoen Urheilijoista 1-2 (0-2, 13-0, 0-1) lukemin. Viime kaudella sijalle 12. sijoittunut KoU on tämän kauden arvioissa ennakoitu sijalle 10., eli juuri IPV:n alapuolelle.

Kokoonpanossa muutoksia tulevaan kauteen on Tuomas Tuohisaaren (Manse PP) ja Veli-Pekka Yli-Hirvelän (ViVe) palaaminen joukkueeseen. Lisäksi uusia vahvistuksia on Ville Veittikoski (SiiPe) ja Joona Kinnunen (SoJy). Lähtijöitä on Eero Kuitunen (Tahko) ja Juuso Vuorenmäki (KaMa). Lisäksi Petrus Puputti siirtyi Mikko Vainionpään avuksi kakkospelinjohtajaksi.

Joukkueella on hyvä kärki Otto Kauppisen ja Aku Kettusen muodossa. Yli-Hirvelä pelaa heidän jälkeensä numerolla kolme lopullisen tilanteen rakentajana. Suurimmassa kotiutusvastuussa on kaikkien aikojen lyöjäjokeri Jere Dahlström ja toinen kotiuttajajokeri Petteri Kortelainen. Ulkopelissä KoU sai Yli-Hirvelästä hyvä palan takaisin takakentälle ja Tuohisaaresta linjaan, josta löytyy myös esimerkiksi Anttoni Jakobsson. Pahan aukon ulkopeliin jättää kuitenkin lukkari Juho Hakomäen loukkaantuminen, joka pitää hänet ainakin alkukauden pois kokoonpanosta. Ensimmäisissä otteluissa Ville-Veikko Olli on tuurannut häntä lautasen äärellä.

IPV on kolmen ottelun jälkeen sarjataulukon viimeisenä ilman yhtäkään pistettä. Haaste ensimmäisissä otteluissa on ollut kuitenkin kova ja kaikki ottelut ovat olleet sarjan ennakkosuosikkeja Sotkamon Jymyä ja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Torstai on siis loistava mahdollisuus ottaa uusi alku kaudelle isännöimällä yhtä päävastustajista.

Sisäpelissä Joona Sikiö on mennyt pääsääntöisesti kärkenä hyvin kentälle, mutta tilanteen jatkaminen on ollut vaikeaa ja tähän IPV yritti hakea lauantaina Kouvolassa tuloksetta lääkettä tekemällä pieniä muutoksia kärjen osalta. Numerolla kuusi pelannut KeKi-laina Aappo Savikoski on toisaalta näyttänyt hyvin takatilanteen vaihtamisen mallia.

Kotiuttaminen on ollut vaikeaa ja joukkueella on kasassa vain viisi lyötyä juoksua. Niiden tekijätkin ovat olleet suhteellisen yllättäviä, mutta positiivisia: Miika Riikonen 1+1=2, Ville-Markus Kosonen 0+2=2 ja Toni Kohonen 0+1=1. Ulkopelissä Rasmus Surakka on varma tekijä lautasella.

Lauantain ottelussa hyviä suorituksia nähtiin myös esimerkiksi Konsta Hyötyläiseltä ja Sasu Toikalta. IPV:n kokoonpanossa on ollut puutteita viime peleissä ja torstain ottelussa Juho Hacklin tulee vahvistamaan joukkuetta ottelukohtaisella sopimuksella.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com