Superpesis

Kempele vei pisteet Ukonniemestä

Kempeleen Kiri oli vahvempi Ukonniemen sunnuntai-illassa ja haki täydet sarjapisteet Imatralta lukemin 0-2 (0-4,1-4).

Lähtökohdat otteluun olivat IPV:lle haastavat, sillä torstaisesta Koskenkorvaa vastaan pelanneesta kokoonpanosta olivat poissa tänään KPL:n jokeripaidassa pelannut lainamies Juho Hacklin sekä Toni Kohonen. Sairaslistalla joukkueesta ovat edelleen Joona Mäkelä ja Sasu Iivarinen. Lisäksi Toni Laakso on sivussa joukkueesta.

IPV aloitti ottelun vahvasti ja rakensi heti ensimmäisessä sisävuorossa kärjellään tilanteen. Aappo Savikoski ja Mikko Kosonen pääsivät vuorollaan purkamaan ajoa, mutta Kempele kesti kotiutusyritykset, eikä juoksuja IPV:n avausvuorossa nähty.

Kempele teki puolestaan ensimmäisen vuoron tasoittavallaan kolme juoksu. Ensin joukkueensa parhaana palkittu Aatu Saastamoinen löi läpi kolmospuolelta, tuloksena kunnari ja tavallinen. Jatkoa seurasi, kun jokeri Matti Korhonen kotiutti Saastamoisen.

Toinen sisävuoro jäi IPV:ltä tuloksettomaksi, mutta Kempele lisäsi johtoaan Imatralla viime kaudella pelanneen jokeri Tommi Piiraisen kotiuttaessa etenijäjokeri Sebastian Lahden. Kolmannessa vuoroparissa IPV rakensi kolmostilanteen ja pääsi yrittämään kotiutusta, mutta avausjuoksua ei vielä nähty.

Neljännessä vuoroparissa IPV haki kavennusta, kun kärkimiehet, IPV:n parhaana palkittu Joona Sikiö ja Miitri Pesonen puhkoivat vuorollaan kenttää, ja IPV rakensi palottoman ajolähdön. Kotiutusta päästiin yrittämään kolmesti, mutta juoksuja ei tilanteista syntynyt. Näin ensimmäinen jakso meni vierasjoukkue Kempeleelle juoksuin 0-4.

Toisen jakson alussa Kempele siirtyi 0-1 johtoon Antti Korhosen kotiuttaessa Onni Määtän. Heti perään vieraiden lyöjäjokeri Matti Korhonen löi läpi kolmospuolelta ja tilanteesta näytti jo syntyvän kaksi juoksua. Tuomaripalaverin jälkeen lyönti tuomittiin kuitenkin lopulta laittomaksi, ja etenijät palautettiin pesille.

Toisessa vuorossa Matti Korhonen löi kovaa keskelle ja KeKi siirtyi 0-2 johtoon. Kolmannessa vuorossa Sami Haapakosken lyönti aivan kolmosnurkkaan riitti Aatu Saastamoiselle, joka toi Kempeleelle jakson neljännen juoksun.

IPV avasi juoksutilinsä ja kavensi numeroiksi 1-4 kolmannen tasoittavalla Aappo Savikosken kotiuttaessa Miitri Pesosen. Enempää juoksuja ei ottelussa nähty, ja näin myös toinen jakso kirjattiin vierasjoukkueelle. Kempele oli ottelussa vahvempi ja ansaitsi voittonsa. Vieraat veivät kolmostilanteet Ukonniemessä nimiinsä 6-19.

IPV:llä on nyt otteluohjelmassa viikon tauko. Alkava viikko keskitytään harjoitteluun ja seuraavan kerran pelataan sunnuntaina 29.5. Kankaanpäässä. Kotiottelun vuoro on tiistaina 31.5., kun vieraaksi Ukonniemeen saapuu Joensuun Maila.