Joukkue

Sasu Toikka 26.7.1990 Sopimus: 2023

Toikka saapui kuluneeksi kaudeksi IPV:n riveihin kasvattajajoukkueestaan Haminan Palloilijoista. Lisäksi hän on edustanut Kouvolan Pallonlyöjiä Superpesiksessä yhdeksän kauden verran. Etukentällä sekä vaihtajana ja kotiuttajana pelaava 32-vuotias Toikka pelasi kuluneella kaudella 28 ottelua Reds paidassa. Hän oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain kotiuttaja 2+22=24 lyönnillä. Tuotuja juoksuja oli 18 ja kärkilyöntien määrä 115 oli toisiksi eniten joukkueessa. Kausi oli kuitenkin hänen mukaansa vaikea.

-Se ei oikein lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. Talvi meni vielä kuntoutellessa, kesällä pääsi pelaamaan pitkästä aikaa ehjänä ilman mitään kipuja missään. Eli nyt syksyllä ja talvella pääsee puhtaalta pöydältä kehittämään ominaisuuksia takaisin omalle tasolle. Paljon on vielä näytettävää Ukonniemen yleisölle!

Tulevalle kaudelle mielenkiintoa lisää hänen setänsä Vesa Toikan saapuminen joukkueen pelinjohtajaksi.

-Erittäin nälkäisenä lähden toiselle Reds-kaudelle. Vielä herkullisemmaksi sen tekee se, että joukkueessa on nyt kaksi Toikkaa!

Päätöstä joutui pureskelemaan yllättävän kauan, koska siviilitöitä täällä Helsingissä piti myös miettiä ja järjestellä. Tulevan kauden joukkue vaikuttaa potentiaaliselta. Siinä on tervettä kilpailutilannetta eri pelipaikoille, mikä on mielestäni hyvä asia. Joukkueesta löytyy niin vanhoja kuin uusia tuttuja, joten innolla odotan harjoituskauden aloitusta