Ajankohtaista


Kia Skirace 2018 kooste


Kia Skirace vuosimallia 2018 järjestettiin torstaina 5.7.2018 Ukonniemen Stadionilla. Tänä vuonna keli ei tapahtumaa armahtanut, mutta lehtereille saapui silti yli 2500 hiihdon ja pesäpallon ystävää.

Hiihtäjäkattaus oli kolmatta kertaa järjestetyssä tapahtumassa poikkeuksellisen kova. Iivo Niskanen, Petter Northug, Martti Jylhä, Ristomatti Hakola, Anssi Pentsinen, Lari Lehtonen, Verneri Poikonen ja Olli Ahonen tarjosivat yleisölle vauhdin hurmaa Ukonniemen pesiskenttää kiertäneellä radalla.

Hiihtäjistä kaikki muut paitsi Petter Northug ja Martti Jylhä saapuivat ennen kisapäivää Imatralle. Hiihtäjiltä tuli myös terveisiä yleisölle ennen tapahtumaa.

Hakolan terveiset (Youtube)
Lehtosen terveiset (Youtube)
Northugin terveiset (Youtube)

Tapahtuman suunnittelu on alkanut viime syksynä ja suunnitelmia on sen jälkeen hiottu yhteistyökumppaneiden kanssa. Konkreettinen siirtymä palavereista kentälle tapahtui tapahtumaa edeltävänä iltana 4.7.2018, jolloin koko hiihdon järjestelyistä vastaava joukko kokoontui palaveriin klo 20. Lumenajo ja levittäminen aloitettiin hieman yli klo 21 ja viimeinen työkone poistui Ukonniemen kentältä hieman ennen kahdeksaa aamulla. Töitä tehtiin siis läpi yön. Radan suunnittelusta vastasivat Imatran Urheilijat ja käytännön urakasta V-P Toiviainen Oy sekä Kaivinliike Mikko Tontti.

Radan rakentaminen alkaa (Youtube)

Hiihtäjillä riitti vilskettä tapahtuman aikana muutenkin kuin ladulla. Koko kahdeksikko vieraili Aviasport Areenalla VIP-tilaisuudessa kertomassa kuulumisistaan ennen hiihtoa ja siellä kuultin tehtaan takuulla varsin värikkäitä kommentteja. Alla linkki koko haastattelupätkään. Pahoittelemme kohinaa äänenlaadussa.

Hiihtäjät VIP-tilaisuuden haastattelussa (Youtube)

Yleisö otti hiihtäjät vastaan jo tunnustelulenkeillä hienosti. Ja ennen varsinaista lähtölaukausta koko kahdeksikko esiteltiin pesiskentän puolella.

Hiihtäjät valmistautumassa ja esittelyssä (Youtube)

Hiihtokilpailu käynnistyi torstaina 5.7.2018 klo 17.55 todella kurjassa säässä. Sateesta ja kylmyydestä huolimatta tunnelma katsomossa oli alusta lähtien kohdallaan, kuten alla olevalta videoltakin voi aistia. Alkueriä hiihdettiin yhteensä kahdeksan 500 metrin ja 1500 metrin matkoilla, joiden perusteella kaavio rakennettiin pesäpallo-ottelun jaksotauolla käytäviä finaalihiihtoja varten.

Hiihtojen alkuerätunnelmia (Youtube)
Katsomo täyttyy (Youtube)

Erävoittajalle annettiin neljä pistettä ja siitä alaspäin aina niin, että erän neljäs saa yhden. Alkuerien jälkeen pisteitilanne oli seuraavanlainen:

1. Ristomatti Hakola 16
2. Verneri Poikonen 12
3. Iivo Niskanen 11
4. Martti Jylhä 11
5. Petter Northug 8
6. Anssi Pentsinen 8
7. Lari Lehtonen 8
8. Olli Ahonen 5

Pentsinen loukkaantui alkuerissä, eikä jatkanut kilpailua.

Finaaleissa kisattiin 100 metrin matkalla. Kuten linkin takaa löytyvältä finaalimatkojen tallenteeltakin näkyy, ilma oli tuossa vaiheessa iltaa lohduttoman huono, mutta urheilijat antoivat silti kaikkensa.

Kia Skirace 2018 finaalihiihdot (Youtube)

Lopputulokset

1. Ristomatti Hakola 23
2. Verneri Poikonen 20
3. Martti Jylhä 16
4. Petteri Northug 14
5. Iivo Niskanen 14
6. Lari Lehtonen 10
7. Olli Ahonen 9
8. Anssi Pentsinen 8

Kilpailun jälkeen urheilijat antoivat tapahtumasta myönteisiä ja ymmärtäväisiä arvioita. Olosuhteista huolimatta kilpailu jätti positiivisen muistijäljen.

Risto Matti Hakola haastattelussa (Youtube)
Iivo Niskasen tunnelmat (Youtube)
Verneri Poikosen haastattelu (Youtube)
Petter Northugin tunnelmat (Youtube)

Uutista päivitetään tapahtuman osalta...

Itse ottelu päättyi JoMan voittoon 0-1 (3-3, 1-7). Avausjaksolla IPV oli kiinni jaksovoitossa aina neljännen tasoittavalle saakka, mutta vierasjoukkue nousi 3-1 tappiotilanteesta tasoihin kalkkiviivoilla.

Otteluraportti
Lehdistötilaisuus (Youtube)
Juoksukooste (Youtube)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi