Superpesis


Juureni : Osa 1, Rasmus Surakka


Tässä juttusarjassa käsitellään yhden pesäpallon lapsuusmuistoa kuvaavan otoksen kautta polku, jota pitkin askeleet ovat Superpesikseen kuljettaneet.

Juttusarjassa käydään läpi kaikki IPV:n superpesisjoukkueen pelaajat.

Rasmus Surakka, 17 vuotta

Superpesis : (ei pelejä vielä)
Suomensarja : 14 ottelua
B-poikien SM-sarja : 42 ottelua

”Sotkamon Hiukan kentältä kuva on otettu. Olen siinä nelivuotias ja lyömässä palloa. Isäni tunsi hyvin Vesa Tervon, joka on Sotkamossa vieläkin pesisvaikuttaja. Sitä kautta tuonne kentälle päädyttiin. Tuo on vaikuttanut pesisinnostukseen ja tietysti äidin merkitys oli iso (Riina Surakka, n. 200 ottelua naisten Superpesiksessä).”

”Joukkueessa aloitin F-ikäisenä, olikohan 2008, Pesä Yseissä. IPV:n ja Pesä Ysien lisäksi olen pelannut vuoden B-pojissa Haminassa.”

”Huomasin vanhempana E-poikana, että tästä voi tulla jotain. Pääsin leirillä Itä-Länteen ja se oli merkki siitä, että osaan jotain. Ei se pelaaminen silloin ihan niin vakavaa vielä ollut. Totista tekemistä, mutta rennosti ja hauskasti.”

”Ehkä juniorivuosilta on ikimuistoisimpina jääneet mieleen leirit. Niistä on varmasti parhaat muistot. Leirimestaruudet ja Itä-Lännet on sellaisia, joita ei unohda.”

Juuret-juttusarja

Osa 1 : Rasmus Surakka
Osa 2 : Miitri Pesonen
Osa 3 : Veeti Lankinen (tulossa)
Osa 4 : Konsta Kurikka (tulossa)
Osa 5 : Juuso Lattu (tulossa)
 

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi