Superpesis


Juureni, osa 2 : Miitri Pesonen


Tässä juttusarjassa käydään läpi yhden pesäpallon lapsuusmuistoa kuvaavan otoksen kautta polku, jota pitkin askel on Superpesikseen kuljettanut.

Juttusarjassa käydään läpi kaikki IPV:n superpesisjoukkueen pelaajat. 

Miitri Pesonen, 17 vuotta

Superpesis : 4 ottelua, lyödyt 0+0, tuodut 0
Suomensarja : 11 ottelua,  lyödyt 1+7, tuodut 9
B-poikien SM-sarja : 29 ottelua, lyödyt 2+14, tuodut 41

”Ei tuossa kuvassa hirveästi ikää ole. Kuulin, että suurin piirtein kaksivuotias olen. En tuolloin vielä pesistä pelannut itse, mutta isoveli Nino (Muuruvirta) pelasi ja pihalta jostain pesäpallo on käteen löytynyt.”

”Veljen pelaamisella oli varmasti iso merkitys siihen, että ylipäätänsä pesäpallon aloitin. Pitkään katsoin kotipihalla hänen treenailuaan kavereidensa kanssa ja itsekin olin silloin tällöin mukana. Siinä tahkottiin pesistä aika kiihkeissä tunnelmissa ja sieltä varmaan se palo lajiin syntyi. Pienempänä joutui tietysti taistelemaan elintilasta niissä peleissä. Hiljalleen alkoi sitten jalkapallo jäämään harrastuksena sivummalle”

”Olen aina ollut virallisesti IPV:n listoilla. Yhdessä vaiheessa, olikohan D-E -pojissa, tuli yhdistelmäjoukkue Pesä Ysien kanssa, mutta C-pojista lähtien olen ollut vain IPV:n mukana.”

”Isompi ahaa-elämys pesäpalloon tuli muutama vuosi sitten. Mietin kauanko olen pelannut ja paljon ikää on. Siinä kohtaa oli jo leireillä päässyt Itä-Länsiä pelaamaan. Kun pääsin ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen harjoitteluryhmään, niin odotukset omaa uraa kohtaan nousi. Ajattelin, että nyt ruvetaan satsaamaan ihan kympillä tähän lajiin niin, että tästä tulee vielä joku päivä ammatti.”

”Isoimpia juttuja juniorivuosilta on ehdottomasti C-poikien SM-kulta viime kesältä. Muistan myös ensimmäisen leirin Vihdissä, kun aloitin harrastamaan. Olin silloin ehkä 11-12 vuotias. Siellä pelattiin pelisarjaa ja pääsin Itä-Länteen mukaan. Ihan hirveästi en leirin tapahtumista muuten muista, mutta se oli hieno homma.”

”Opiskelen Imatran Yhteislukiossa ensimmäisellä vuosiluokalla. Arki on treenaamisen ja koulun yhdistämistä ja toistaiseksi molemmat ovat sujuneet hyvin. Olen saanut treenata joustavasti. Kun tekee kouluhommansa hyvin, niin tarvittaessa vähän vapaatakin saa.”

Juttusarjassa käydään läpi kaikki IPV:n superpesisjoukkueen pelaajat.

Osa 1 : Rasmus Surakka
Osa 2 : Miitri Pesonen
Osa 3 : Veeti Lankinen (tulossa)
Osa 4 : Konsta Kurikka (tulossa)
Osa 5 : Juuso Lattu (tulossa)

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi