Superpesis

Taisteluvoitto Kempeleessä

IPV otti Kempeleen vieraana avausjaksolla osumaa oikein olan takaa, mutta kasasi erinomaisesti rivinsä jaksotauolla laittamalla ulkopelin kuntoon. Kaksi pistettä ja voitto lukemin 1-2 (11-3, 1-2, 0-1) tulivat kovan taistelun kautta.

Ottelu

15.6.2019 Kempele - IPV (Superpesis, runkosarja)

Tulos

1-2 (11-3, 1-2, 0-1)

Aloituskokoonpano

1. Nurmio, 2. Hyötyläinen, 3. Partanen, 4. Vilander, 5. Kurikka, 6. Pesonen, 7. Kosonen, 8. Sikiö, 9. Matikka, 10. Dahlström, 11. Lattu, 12. Muuruvirta

IPV:n tehomiehet

Dahlström 4/0, Lattu 1+0/3, Nurmio 0/2

Juoksukooste (Youtube)

Ottelun kulku

1.jakso

IPV sai otteluun lentävän lähdön, kun Dahlström kotiutti Nurmion ja Vilander Partasen. Kempele tuli ensimmäisen tasoittavalla Ossi Meriläisen lyömänä juoksun päähän tilanteeseen 1-2 ja se piti pintansa aina kolmannen tasoittavalle, jolloin taivas tipahti niskaan.

Meriläinen löi kakkospuolelta pallon nurmikolle kahden juoksun arvoisesti ja vei Kempeleen 4-2 johtoon. Sen jälkeen numerolla yksi pelannut Aki Hanhela joutui itselleen varsin vieraaseen tilanteeseen ajolähtöön, mutta normaalisti yhden lyönnin arvoinen kakkosjatkelyönti yllätti pompun kautta kopparin ja Kempele ratkaisi jatkon varsin halvalla tavalla tyhjentämällä kentän. Juoksuiloittelu jatkui aina lukemiin 11-2.

Neljännen aloittavalla Dahlström löi laihaksi lohduksi lukemiksi 11-3. Tälläkin kertaa kotiin tuli Nurmio.

2.jakso

Toiselle jaksolle IPV kasasi ulkopelin palikat uudelleen ja pystyi pelaamaan omalla tasollaan estäen Kempeleen kotiutukset tehokkaasti. Heti ensimmäisellä sisävuorolla Marko Pelkonen tosin sivalsi kotijoukkueen 1-0 johtoon, mutta Dahlström kuittasi tasoittavalla vuorolla lukemiksi 1-1.

Sen jälkeen kotiutustilanteita oli molemmilla vähän ja tilanteiden rakentelu osoittautui vaikeaksi. Kolmannen aloittavalla Kempele sai hyökkäyksen päälle, mutta IPV kesti niin Korhosen kuin Meriläisen ajolähdöt ilman takaiskuja.

Kolmannen tasoittavalla IPV joutui käyttämään lyöjäjokeri Dahlströmiä tilanteen rakenteluun ja hän rakensi kahden palon ajon Mikko Kososelle, mutta Konsta Kurikka paloi kotiin.

Neljännen aloittavalla Kempeleellä oli ratkaisun avaimet käsissään. Kolmostilanteen aikana lyöntipaikalla vierailivat niin Pelkonen, Korhonen kuin Meriläinen, mutta toiselle jaksolle tiivistynyt ulkopeli kesti hyökkäyksen ja antoi IPV:lle sauman omalle sisävuorolleen siirtää yhdellä juoksulla ratkaisu supervuoroon.

Tässä kohtaa esiin astui Juuso Lattu. Ykköstilanteessa pallo kolmospuolelta läpi. Nurmio palaa kotiin, mutta Lattu kiertää samalla kunnarin ja ratkaisee jaksovoiton juoksuin 1-2.

Supervuoro

IPV rakensi kärjestä ajolähdön ja paikalle asteli itseoikeutetusti Dahlström. Kierteinen näpy kakkosrajaan ei riittänyt Nurmiolle, mutta kolmannella lyönnillä hän löi kakkossaumaan ja kotiin ehti Lattu. Jatkotilanteesta Partanen täytti pesät uudelleen, mutta vuorollaan Vilander ja Kurikka eivät saaneet toista juoksua rakennettua.

Kempeleen tasoittavan IPV pelasi ulkona erinomaisesti. Etenijää ei kolmospesälle asti saatu ja lopulta lyöjät loppuivat kesken. IPV nappasi näin arvokkaan ja todella maukkaan voiton avausjakson isojen vaikeuksien jälkeen.

Ottelun ratkaisu

IPV pelasi kokonaisuus huomioiden hyvän ulkopelin, mutta yhden vuoron romahdus avausjaksolla vei pinnan. Sen jälkeen ilmaisia ei räpylästä tullut.

IPV:n sisäpeli oli läpi ottelun kaukana parhaastaan, mutta se oli tiivistyneen ulkopelin turvin riittävää.

Tähtipelaaja

Juuso Lattu oli IPV:n ehdoton ykköstähti. Kunnari neljännen tasoittavalla 1-1 tilanteessa toi pisteen ja vei IPV:n supervuoroon. Hän hoiti tehtävänsä vaihtaja-/etenijäjokerina muutenkin erinomaisesti. Kärkilyönnit 10/12, kunnari ja kolme tuotua ovat siitä oiva osoitus.

Muuta

IPV hävisi viime viikonloppuna kahdesti Hyvinkään Tahkolle. Voitto toi IPV:n takaisin kartalle ja punaiset ovat voittaneet viimeisestä viidestä pelistään nyt kolme.

Vieraskiertue jatkuu sunnuntaina Raahessa Pattijokea vastaan.

Tulevat ottelut

16.6.2019 klo 17.00 Pattijoki - IPV
19.6.2019 klo 18.00 IPV - Kempele
25.6.2019 klo 18.00 IPV - Kouvola

Kotipelien liput voit ostaa ennakkoon IPV:n verkkokaupasta.

Myynnissä on myös loppukauden runkosarjan kausikortit. 9 ottelua hintaan 90 €. Nämäkin löydät verkkokaupasta.

9.7.2019 Ukonniemessä nähdään IPV-Kitee ottelun puoliajalla koko suomalaisen kävelyurheilun kerma Aku Partasen johdolla. Osta liput ennakkoon tai tule mukaan tapahtuman yhteistyökumppaniksi. Lisätiedot täältä.