Superpesis


Runkosarja huipentuu Kouvolassa


Tiistaina IPV:n panoksena runkosarjan päätöskierroksella on pudotuspelipaikka. Kolmen pisteen voitolla se on varma ja sitä huonommilla tuloksilla vaaditaan apuja varsinkin Kiteeltä. Tämän jännittävämmäksi loppuhuipennus ei voi enää mennä.

Mitä?

Runkosarjan viimeisellä kierroksella panokset ovat selvät. Kolme joukkuetta tavoittelee viimeistä pudotuspeleihin oikeuttavaa paikkaa ja loppusuoralle mennään IPV keulapaikalla.

8. IPV 35
--
9. Kitee 35
10. Kankaanpää 33

Tasapisteissä paremmuus ratkeaa voittojen määrällä ja niiden mennessä tasan tarkastellaan kolmen pisteen voittoja. Tässä vertailussa IPV on edellä mainitun kolmikon paras.

Näin IPV etenee pudotuspeleihin:

- 3 pisteen voitto = Pudotuspelipaikka
- 2 pisteen voitto = Pudotuspelit, jos Kitee saa enintään 2 pistettä
- 1 pisteen tappio = Pudotuspelit, jos Kitee saa enintään pisteen
- 0 pisteen tappio = Pudotuspelit, jos Kiteelle 0 pistettä, ja Kankaanpää saa enintään kaksi pistettä

Tilanne on siis IPV:n omissa käsissä, mutta yhdenkin jakson tappio Kouvolassa tarkoittaa sitä, että erityisesti Kiteen ottelun tulosta on seurattava illan aikana.

Päätöskierroksen tärkeät ottelut:

Kouvola - IPV
Kitee - Hyvinkää
Kankaanpää - Vimpeli

Monelta?

Tiistaina 13.8.2019 klo 17.30

Edelliset kohtaamiset

9.5.2019 Kouvola - IPV 2-0
25.6.2019 IPV - Kouvola 2-0
11.7.2019 IPV - Kouvola 0-2

Tämän kauden kohtaamisissa Kouvola johtaa pisteissä 6-3.

Lähtökohdat : Kouvolan Pallonlyöjät

Kouvola pelaa tiistaina sijoista 3-4. Joensuu on kahden pisteen päässä kolmantena olevasta Kouvolasta. Kouvolalle riittää yksi piste tiistaina varmistamaan nykyisen sijoituksen, sillä Joensuu jää voittojen määrässä tasapisteissä Pallonlyöjien taakse. Ja jos Joensuu ei saa täyttä kolmen pisteen pottia Siilinjärveä vastaan, niin Kouvola on varmuudella kolmas myös siinä tapauksessa.

Rosterin puolesta Kouvolan tilanne näyttää pudotuspelien alkaessa valoisammalta kuin aikoihin. Anssi Lammila on toipunut pitkän poissaolon jälkeen pelikuntoon ja kuuluu taas joukkueen vahvuuteen. Myös kesällä vammoista kärsineet Sasu Toikka ja Toni Laakso ovat käytettävissä.

Kouvolan kokoonpano tiistaina on vastustajan näkökulmasta arvoitus. Onko päätöskierroksen ottelu sellainen, jossa on valmennuksen mielestä mahdollisuus lepuuttaa kenties pikkuvammoista kärsiviä ja antaa lepoa etenijäosastolle, joka on viime aikoina joutunut kovan peliruuhkan alle. Vai haetaanko ennen perjantaina alkavia pudotuspelejä hyviä yhteisiä kokemuksia parhaalla mahdollisella miehistöllä?

Lähtökohdat : IPV

29 peliä pelattu ja kaikki on yhdestä illasta kiinni. Kuten ennakon alkuosassa mainittiin, myös puhtaalla tappiolla pudotuspelipaikka on mahdollinen, mutta se vaatii kahdesta muusta ottelusta oikeanlaisia tuloksia. Kitee ja Kankaanpää lyövät joka tapauksessa parasta pöytään ja pisteitä pahimmille kilpailijoille tullee IPV:n toiveista huolimatta.

Ilman sairasteluja tai loukkaantumisia IPV:n kokoonpano lienee sama kuin viime kierroksillakin.

Pelillisellä puolella IPV:n täytyy panostaa ottelun alkuun. Sunnuntaina tärkeässä kotiottelussa ilme oli vaisuhko vaikean alun jälkeen ja herääminen tapahtui vasta kalkkiviivoilla toisen jakson lopulla. Kouvolassa tuo hurmos pitää saada aikaiseksi paljon aikaisemmin.

Lisäksi kotiutuspuolella Jere Dahlströmillä oli sunnuntaina synkkä ilta. Paikkoja oli paljon, mutta tulos jäi piippuun. Pelinjohtaja Jyrki Vallen sanoja lehdistötilaisuudessa lainaten, Jere harvoin kahta huonoa ottelua putkeen pelaa. Kenties Kouvolassa taas tärähtää?

Seuraa häntä : Teemu Nurmio

Sunnuntaina jälleen jäätävää suorittamista kärkimiehenä (7/8). Uusien haasteiden ja suuremman vastuun perässä Imatralle juuri Kouvolasta siirtynyt Nurmio on pelannut häikäisevän hienon vuoden. Hän on kerännyt 178 kärkilyöntiä, joka oikeuttaa seitsemänteen sijaan koko superpesiksessä. Lisäksi tuotuja on 46, joka oikeuttaa kymmenenteen sijaa sarjassa.

Näiden lukemien perusteella voi todeta, että toivottua vastuuta on annettu ja hän on ottanut ilon irti siitä täysimääräisesti.

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi